Friday, August 5, 2016

Κρεμλίνο: Η νέα αμερικανική πυρηνική βόμβα θα αξιολογηθεί…




Αύγουστος 3, 2016.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά με την ανάπτυξη από τις Ηνωμένες Πολιτείες μιας εκσυγχρονισμένης βόμβας και παρέπεμψε σε στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες.


Σύμφωνα με το πρακτορείο Tass, ο γραμματέας Τύπου του προέδρου, Νμίτρι Πεσκόφ, δεν έδωσε εκτιμήσεις για την νέα πυρηνική βόμβα που ετοιμάζουν οι ΗΠΑ και συμβούλευσε τους δημοσιογράφους να απευθυνθούν προς το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Νωρίτερα είχε αναφερθεί ότι η Αμερικανική Εθνική Πυρηνική Ασφάλεια (NNSA) βρισκόταν στο στάδιο της προετοιμασίας για την παραγωγή της εκσυγχρονισμένης πυρηνική βόμβας B61-12.
Οι τελικές δοκιμές της B61-12 πραγματοποιήθηκαν στις 20 Οκτωβρίου 2015 στο χώρο δοκιμών της Νεβάδα, χρησιμοποιώντας ένα μαχητικό-βομβαρδιστικό F-15i. Οι δοκιμές έγιναν σε πραγματική βάση.
Σημειώνεται- γράφει το Tass- ότι η βόμβα b61 υπάρχει σε τέσσερις διαφορετικές τροποποιήσεις : b61-3, b61-4, b61-7 και b61-10. Τώρα αντικαθίσταται με την b61-12, στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού της.
Είναι διαφορετική από τις προηγούμενες αφού δεν περιέχει αλεξίπτωτο αλλά ένα τμήμα ουράς με αδρανειακά συστήματα καθοδήγησης, αυξάνοντας την ακρίβεια του χτυπήματος.
Η δημιουργία της νέας έκδοσης  της πυρηνικής βόμβας, αποτελεί μέρος της πολιτικής του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, για την αναβάθμιση των πυρηνικών δυνάμεων.
Στον τομέα αυτόν το Πεντάγωνο την επόμενη δεκαετία προβλέπεται να δαπανήσει από 350 ως 450 δισεκατομμύρια δολάρια.
--
The Hellenic Information Team

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails