Wednesday, August 31, 2016

Νέα δείγματα της ρατσιστικής πολιτικής του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων

Νέα δείγματα της ρατσιστικής πολιτικής του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων
Το ρατσιστικό κράτος του Ισραήλ, το οποίο για τους φιλελεύθερους αποτελεί την “μοναδική δημοκρατία στην Μέση Ανατολή” και για τους αριστερούς “αντιρατσιστές” αποτελεί απαγορευμένο καρπό η οποιαδήποτε αναφορά απ' αυτούς για την καταπίεση και τις διακρίσεις που υφίστανται οι Παλαιστίνιοι από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής, ανά τακτά χρονικά διαστήματα δείχνει τον ανελεύθερο και καταπιεστικό χαρακτήρα του. Το χωριό Σουσίγια στην Δυτική Όχθη αποτελεί ένα ακόμη πρόσφατο όσο και χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Από το 1983, οι Ισραηλινοί έχουν ισοπεδώσει το παλαιστινιακό χωριό Σουσίγια δύο φορές και έχουν κατεδαφίσει μέρος του χωριού άλλες επτά φορές. Τώρα ετοιμάζονται να ξαναπροσπαθήσουν. Κάθε φορά οι κάτοικοι επιστρέφουν, γνωρίζοντας ότι μέσα από την άγονη γη τους περνάει η υλοποίηση ενός ευρύτερου ισραηλινού σχεδίου. Η ισραηλινή Δεξιά φιλοδοξεί να ενσωματώσει στο Ισραήλ την λεγόμενη «Περιοχή C», που καλύπτει το 60% της Δυτικής Οχθης.
Η «λεπτομέρεια» της ύπαρξης Παλαιστινίων στην γη αυτή «τακτοποιείται» με μέτρα σταδιακής εκδίωξής τους. Μόνο φέτος, το Ισραήλ έχει προχωρήσει σε 614 κατεδαφίσεις παλαιστινιακών κτισμάτων στην Δυτική Οχθη. Σε όλες τις περιπτώσεις, η δικαιολογία ήταν ότι τα κτίσματα αυτά δεν είχαν άδεια, την οποία βέβαια αρμόδιο να χορηγήσει είναι το ίδιο το Ισραήλ. Ετσι, για το επίσημο ισραηλινό κράτος, το ζήτημα της Σουσίγια αντιμετωπίζεται απλώς ως πολεοδομική παράβαση. Στην πραγματικότητα, οι παράγκες της Σουσίγια έχουν γίνει σύμβολο του σεβασμού –ή όχι– του διεθνούς δικαίου.
Τον Αύγουστο, η διεθνής πίεση οδήγησε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Νετανιάχου να ζητήσει την καθυστέρηση έκδοσης της δικαστικής απόφασης για ισοπέδωση της Σουσίγια μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου. «Δηλαδή, η απόφαση θα καθυστερήσει μέχρι να περάσουν οι αμερικανικές εκλογές», όπως σημειώνει η εφημερίδα «Ουάσιγκτον Ποστ». «Πρόκειται για εθνοκάθαρση», είπε στην εφημερίδα ο κάτοικος του χωριού, Νάσερ Ναουάτζα. Οι χωρικοί «είναι εισβολείς, είναι μια εγκληματική φυλή», είπε ο Γιοχάι Νταμαρί, επικεφαλής περιφερειακού συμβουλίου Eβραίων εποίκων στους λόφους της Χεβρώνας.
Ώστε, λοιπόν, υπάρχουν “εγκληματικές φυλές”, σύμφωνα με τον εβραίο περιφερειακό σύμβουλο. Αλλά αυτό προφανώς και δεν λογαριάζεται ως ρατσιστική δήλωση, αφού οι διάφοροι Μουίζνιεκ και τα λοιπά εξωτικά “φρούτα” που παρεμβαίνουν στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας ζητώντας να ανοίξουν διάπλατα τα σύνορα, στην περίπτωση του Ισραήλ το βουλώνουν τόσο με την συστηματική παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όσο και την αυστηρή διαφύλαξη των συνόρων του.
Συνολικά, στην Περιοχή C έχουν οικοδομηθεί, και διαρκώς επεκτείνονται, πάνω από 200 ισραηλινοί εποικισμοί, ενώ ο κοντινότερος στην Σουσίγια φέρει το ίδιο όνομα. Οι κάτοικοι της παλαιστινιακής Σουσίγια αφήνονται να ζουν χωρίς τρεχούμενο νερό και ρεύμα ενώ η περιοχή τους διατρέχεται από τους σωλήνες ύδρευσης και τους πυλώνες ηλεκτρικού ρεύματος που εξυπηρετούν τον γειτονικό εβραϊκό εποικισμό. Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά στην Παλαιστίνη οι γνωστοί εγχώριοι “αντιφαστίστες” και “αντιρατσιστές” συνεχίζουν να τηρούν σιγή ιχθύος για την ρατσιστική πολιτική του Ισραήλ.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails