Thursday, August 25, 2016

Ο μονίμος εκπρόσωπος της Συρίας στον ΟΗΕ Bachar Al-Jaafari: Tα « περιστέρια » της pax americana με τις επιδρομές τους ζημίωσαν 2 δις $ τη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου της χώρας μου..Σκότωσαν πολίτες.Χτύπησαν αυτοκινητόδρομους,γέφυρες,σχολεία και νοσοκομεία

multiversity---pax-americana---intro-113598-113675
Η πετρελαϊκή και φυσικού αερίου βιομηχανία της Συρίας υποβλήθηκε σε κολοσσιαίες απώλειες από τις δράσεις της διεθνούς λυκοσυμμαχίας των ΗΠΑ.
Οι δράσεις της συμμαχίας που αντικειμενικό σκοπό έχουν στα χαρτιά τουλάχιστον την καταπολέμηση μόνο μιας οργάνωσης τζιχαντιστικής από τις χιλιάδες που δρουν στη Συρία αυτή του Ισλαμικού Κράτους επέφεραν ζημία της τάξης των 2 δις δολαρίων στην πετρελαϊκή και φυσικού αερίου συριακή βιομηχανία κατήγγειλε ο μόνιμος εκπρόσωπος της Συριακής Δημοκρατίας στον ΟΗΕ ο πρέσβης Bachar Al-Jaafari,σε παρέμβασή του στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού.

Ο διπλωμάτης υπενθύμισε ότι η αμερικανική συμμαχία έκνομη « σχηματίστηκε χωρίς το πράσινο φως του ΟΗΕ και της συριακής κυβέρνησης  « .
« Αυτή άρχισε να πραγματοποιεί χτυπήματα κατά αθώων πολιτών στη Συρία και σε υποδομές όπως αυτοκινητόδρομους,γέφυρες,εργοστάσια,σχολεία και νοσοκομεία.
Τα χτυπήματα της διεθνούς συμμαχίας εναντίον της συριακής βιομηχανίας πετρελαίου και φυσικού αέρίου προκάλεσαν ζημία που εκτιμάται στα 2 δις δολάρια το μίνιμουμ »,δήλωσε ο διπλωμάτης.
Ομοίως υπενθύμισε στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας το βομβαρδισμό της κεντρικής μονάδας του Υδροηλεκτρικού εργοστασίου 1,000-megawatt στην περιοχή του Χαλεπίου τον τελευταίο Οκτώβρη που προακάλεσε ζημιά 1,2 δις δολάρια.
« Ο σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισοπεδώθηκε από ένα μόνο χτύπημα των περιστεριών της « pax americana » – αμερικανικής ειρήνης « , σάρκασε τους εισβολείς στρατοκράτες του Πενταγώνου ο Bachar AlJaafari.
Κατά τη σύσκεψη του Συμβουλίου Ασφαλείας για την ανθρωπιστική κατάσταση στη Συρία ο διπλωμάτης απαρίθμησε και τις πρόσφατες αεροπορικές επιδρομές της συμμαχίας εκ των οποίων μία των γαλλικών δυνάμεων στην περιοχή του Manbij προκάλεσε το θάνατο δεκάδων πολιτών.sputnik 23.8.16
O σύριος διπλωμάτης επίσης κατήγγειλε ότι το εμπάργκο και οι οικονομικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Συρία  έχουν επηρεάσει σοβαρά όλους τους τομείς της οικονομίας και τα νοικοκυριά.Τόνισε δε ότι Σ Αραβία,Τουρκία και Κατάρ υποστηρίζουν οικονομικά και στρατιωτικά τις τακφιριστικές τρομοκρατικές οργανώσεις στη χώρα του..tasnim
ΥΓ. Ο μόνιμος πρέσβης της Συρίας στα Ηνωμένα Έθνη τελεί υπό ιδιότυπη ομηρία της Αμερικανικής « Δημοκρατίας ».Τελεί υπό περιοριστικούς όρους αφού του απαγορύεται η μετάβαση σε άλλες πόλεις πλην της Νέας Υόρκης για να μην συσπειρώνει και δημιουργεί φιλοσυριακό ρεύμα.Αυτό καταγγέλεται από ενώσεις της συριακής διασποράς που συλλέγουν υπογραφές και καταθετουν υπομνήματα διαμαρτυρίας.
dimpenews.com

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails