Saturday, August 27, 2016

ΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΑ, ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΡΙΜΠΕΝΤΡΟΠ-ΜΟΛΟΤΩΦ ΚΑΙ Η… ΜΑΣΑ



0,,17862823_304,00
Γράφει ο Αντίοχος
Μπορεί τα κομμούνια της επίσημης σελίδας του Περισσού να έκαναν το… κορόιδο για την επέτειο του Συμφώνου Ρίμπεντροπ-Μολότωφ (για να μην ξεφτιλιστούν…), αλλά τα κομμούνια των ανεπίσημων οργάνων του Περισσού είπαν τα δικά τους, με τη θρασύτητα που τα διακρίνει.
Έτσι, σε ανεπίσημο διαδικτυακό βόθρο του Περισσού, δημοσιεύθηκε άρθρο υπό τον τίτλο «Η ιστορική αλήθεια για το Σύμφωνο Μολότοφ-Ρίμπεντροπ».

Ας δούμε τα… ρεζιλίκια τους, που τα εμφανίζουν ως… ιστορική αλήθεια.
Правда_18.11.1940_Молотов_и_Гитлер
Κατ’ αρχάς, υπάρχει η παραδοχή ότι το Σύμφωνο υπήρξε:
«Σαν σήμερα, 23 Αυγούστου, υπογράφτηκε το 1939 στη Μόσχα το σύμφωνο μη επίθεσης μεταξύ της Σοβιετικής Ένωσης και της Γερμανίας, που έμεινε γνωστό στην ιστορία ως Σύμφωνο Μολότοφ-Ρίμπεντροπ».
Κι αυτό δεν το γράφω τυχαία. Πριν από αρκετά χρόνια (το 1993;), συναντήθηκα με παλιό μου φίλο, που είχε εν τω μεταξύ παντρευτεί με μια κοπέλα άρτι αφιχθείσα από την πρώην ΕΣΣΔ. Κάποια στιγμή ήρθε η κουβέντα σε ζητήματα ιστορίας και η κυρία αρνείτο πεισματικά ότι… υπήρξε το συγκεκριμένο Σύμφωνο. Βλέπετε, δεν τους το δίδασκαν στα σχολεία! Μετά από ένα χρονικό διάστημα, συναντήθηκα και πάλι με το ζευγάρι και η κυρία μου ζήτησε ταπεινά συγνώμη. Τι είχε συμβεί; Είχε πάει μια βόλτα στην πατρίδα της και ρίχνοντας μια ματιά σ’ ένα από τα καινούργια –μετασοβιετικά- σχολικά βιβλία ιστορίας, του μικρότερου αδελφού της, βρήκε όλες τις αποδείξεις (κείμενα και φωτογραφίες) της συνάψεως του Συμφώνου. «Ένας ολόκληρος κόσμος κατέρρευσε μέσα μου στο λεπτό», μου εξομολογήθηκε. Και προσέθεσε «Διαβάζω μανιωδώς την σύγχρονη ιστορία για να δω τι άλλο μας έκρυβαν»…
Soviet-Nazi-officers
Επιστρέφω, όμως, στο καταγέλαστο κείμενο των υπαλλήλων των δισεκατομμυριούχων του Περισσού. Οι οποίοι, εν συνεχεία αναφέρονται εκτενώς στο… Σύμφωνο του Μονάχου (που υπογράφηκε μεταξύ Χίτλερ και Τσάμπερλεν, το 1938). Σα να λέμε, υπόγραψε σύμφωνο με τον Χίτλερ ο σύντροφος Στάλιν, αλλά πρωτύτερα είχαν υπογράψει και οι… άλλοι – κατά την απάντηση των Σοβιετικών στους Αμερικανούς, γιατί έχουν κρατούμενους στα Γκουλάγκ: «ναι, αλλά κι εσείς βασανίζετε τους μαύρους», σύμφωνα μ’ ένα ανέκδοτο εποχής.
Spotkanie_Sojuszników
Κι όταν επιτέλους έρχεται η ώρα να μιλήσει για το Σύμφωνο, ο σύντροφος αναφέρει την εξής δικαιολογία:
«Το Σύμφωνο μη επίθεσης Μολότοφ-Ρίμπεντροπ (23 Αυγούστου 1939) ήρθε ως φυσική συνέπεια της ανάγκης της Σοβιετικής Ένωσης να κερδίσει χρόνο για την προετοιμασία της αμυντικής της ικανότητας».
Πρόκειται βεβαίως όχι μόνο για κολοσσιαίο ψεύδος, αλλά και για απίστευτη γελοιότητα απευθυνόμενη σε αναγνώστες πολύ χαμηλού νοητικού επιπέδου. Λες και τότε ο Χίτλερ ήταν έτοιμος να επιτεθεί στην ΕΣΣΔ και τον κράτησε το… Σύμφωνο ή καθυστέρησε την μετέπειτα επίθεσή του επειδή υπήρχε το Σύμφωνο!
polen__deutsch-sowjetische_siegesparade
Τέλος, ο εν διατεταγμένη υπηρεσία ευρισκόμενος κομμουνιστής αρθρογράφος, τολμά και ολοκληρώνει το άρθρο του με την Πολωνία:
«Η χυδαία αντικομμουνιστική προπαγάνδα για το Σύμφωνο Μολότοφ-Ρίμπεντροπ συνοδεύεται και από μια σειρά διαστρεβλώσεις για το ζήτημα της Πολωνίας. Κατηγορούν, μάλιστα, την Σοβιετική Ένωση ότι άφησε… αβοήθητη την Πολωνία, βορά στα νύχια των Ναζί! Η πραγματικότητα, ασφαλώς, είναι διαφορετική».
Όντως, η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Ο… φιλειρηνιστής «πατερούλης» Στάλιν, όχι μόνο «άφησε αβοήθητη την Πολωνία», αλλά της επιτέθηκε κιόλας πισώπλατα, 17 ημέρες μετά την γερμανική επίθεση. Έτσι, ευρισκόμενη εν μέσω δύο πυρών, η Πολωνία κατέρρευσε και η ιμπεριαλιστική «μάνα των λαών» κατέλαβε περίπου το ήμισυ των εδαφών της και εν συνεχεία εξόντωσε χιλιάδες αιχμαλώτους Πολωνούς αξιωματικούς, στο δάσος του Κατύν!
Φιλική σύσταση: συντρόφια, αφήστε ήσυχη την ιστορία και καταπιαστείτε μ’ αυτό που ξέρετε πολύ καλά να κάνετε: να μασάτε και να κονομάτε!

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails