Monday, August 22, 2016

Μήνυση στην συντάκτρια της AllNewz για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”

Hταν θέμα χρόνου, σύμφωνα με τις απειλές που δεχόμουν κατά καιρούς τόσο μέσω σχολίων, όσο και στη σελίδα μου στο facebook, εξάλλου το είχα αναφέρει, Σας περιμένω στην γωνία…

Δεν έχω κρυφτεί, η AllNewz είναι μη κερδοσκοπικό ιστολόγιο και συντάσσεται αποκλειστικά από την υποφαινόμενη, Γιάννα Μυράτ, καθηγήτρια μουσικής και συγγραφέας, με πλούσια καλλιτεχνική δραστηριότητα, η οποία πέρασε σε δεύτερη μοίρα από τη στιγμή που αποφάσισα να ασχοληθώ με τον ακτιβισμό και τα κοινά.
Ακομμάτιστη, ανένταχτη σε οποιαδήποτε ομάδα πολιτικού, κοινωνικού ή θρησκευτικού χαρακτήρα, με μόνη συμπαράσταση από τον Θεό και τη δύναμη της ίδιας της Αλήθειας, ασχολούμαι με τους χημικούς αεροψεκασμούς από το 2011 και αρθρογραφώ από τότε μέσω διαφόρων μέσων. Η AllNewz ξεκίνησε την 1η Αυγούστου του 2012 και μετράει από τότε πάνω από 5.000 άρθρα.
Από χτες, λοιπόν, έχω λάβει απανωτά προσωπικά μηνύματα φίλων, που διάβασαν στον τοπικό Ταχυδρόμο, της Μαγνησίας, το ακόλουθο άρθρο:
Μήνυση σε καθηγήτρια του Βόλου για διασπορά ψευδών ειδήσεων
Στο επίκεντρο αστυνομικών και εισαγγελικών ερευνών καθηγήτρια στο Βόλο, η οποία κατηγορείται για διασπορά ψευδών ειδήσεων μέσω internet. Για την υπόθεση έχει λάβει γνώση ακόμη και το υπουργείο Παιδείας, ενώ σύντομα αναμένεται να ξεκινήσει ή έχει ήδη ξεκινήσει ένορκη διοικητική εξέταση από τη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας.
Σε βάρος της καθηγήτριας η οποία εμφανίζεται ως υπεύθυνη σύνταξης σε ιστοσελίδα στην οποία φιλοξενούνται άρθρα για που αναλύουν λόγους για τους οποίους οι γονείς δεν πρέπει να εμβολιάζουν τα παιδιά τους, για την κλιματική αλλαγή ακόμη και τους ψεκασμούς, πολίτης κατέθεσε μήνυση για διασπορά ψευδών ειδήσεων.
Η μήνυση αφορά κυρίως το κομμάτι των εμβολιασμών, με το μηνυτή να καταθέτει την αναφορά του εις βάρος της καθηγήτριας που υπογράφει ως «συγγραφέας, αναλύτρια και ακτιβίστρια» στο Αστυνομικό Τμήμα Πλατύ Ημαθίας.
Πηγές αναφέρουν ότι η μήνυση διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βέροιας και ότι τέθηκε σε γνώση και του υπουργείου Παιδείας, δεδομένου ότι πρόκειται για εκπαιδευτική λειτουργό και τυχόν εμπλοκή της σε ποινική υπόθεση επισύρει και διοικητικές κυρώσεις.
Η καθηγήτρια κατηγορείται για «διασπορά ψευδών ειδήσεων μέσω internet», υπόθεση που ήδη διερευνάται από τις αρχές.
Στο ιστολόγιο φιλοξενούνται δεκάδες άρθρα και σχόλια κατά των εμβολιασμών στα παιδιά, μεταξύ των οποίων και έρευνα, βάσει της οποίας «οι εμβολιασμοί βάζουν παράσιτα στα παιδιά μας» και ότι ορισμένα εμβόλια είναι υπεύθυνα ακόμη και για εκδήλωση συγκεκριμένων επιδημιών.
Η υπόθεση όπως είναι φυσικό αναμένεται να απασχολήσει και τη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας, στην οποία υπάγεται η συγκεκριμένη καθηγήτρια του Βόλου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ξεκινήσει ή πρόκειται να ξεκινήσει ΕΔΕ προκειμένου να αποδοθούν τυχόν ευθύνες και σε κάθε περίπτωση το πόρισμα θα συμπληρώσει το φάκελο της υπόθεσης που βρίσκεται ήδη στα χέρια των δικαστικών αρχών.
Όπως βλέπετε, παρότι δεν αναφέρεται το όνομα μου, το άρθρο με φωτογραφίζει απόλυτα, γι’ αυτό και η ανησυχία των φίλων. Το ότι αφορά σε εμένα, επιβεβαιώθηκε τηλεφωνικά από το Αστ. Τμήμα στο Πλατύ Ημαθίας, όπου κατατέθηκε και η μήνυση.
Περιέργως, και το αφήνω ασχολίαστο και στην κρίση σας, στη Βέροια έγινε και η καταδίκη του άλλου μπλόγκερ, που είχε γράψει άρθρο για τους εμβολιασμούς κι έγινε viral σε όλα τα ΜΜΕ με τον τίτλο “Η πρώτη καταδίκη για αναμετάδοση hoax, απάτης του Διαδικτύου, είναι γεγονός”, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα υπάρξει και συνέχεια.
Όπως ανέφερε και η Καθημερινή που ήταν από τους πρώτους που το δημοσίευσαν, Μεγάλη έξαρση είχε παρουσιάσει η «είδηση» το 2013, με αποτέλεσμα να ασχοληθεί μαζί της –και φυσικά να την καταρρίψει– ο Θοδωρής Δανιηλίδης, ιδρυτής του «Ελληνικά hoaxes», με το γνωστό αναλυτικό και εμπεριστατωμένο τρόπο του.
Φυσικά το εν λόγω ιστολόγιο φέρει και την ευθύνη της διαπόμπευσης της μάνας με τα 5 τέκνα και της επίσκεψης της αστυνομίας στο σπίτι της μετά από προτροπή φίλων της σελίδας του “Να της πάρουν το παιδί“, κάτι που φυσικά και δεν έγινε, αφού η αστυνομία δεν βρήκε κάτι σε βάρος της, ενώ οι ίδιοι δεν βρήκαν κανένα μπελά για τον πανικό που προκάλεσαν στην οικογένεια της στα καλά καθούμενα.
Το ίδιο άτομο που ξεσήκωσε τον κόσμο να της σταλεί τότε η αστυνομία στο σπίτι, έκανε και τη βόλτα του από τη δική μου σελίδα, εκτοξεύοντας ύβρεις και απειλές, “είσαι η επόμενη”.
Μήπως μας κυβερνά ο Ερντογάν και δεν το γνωρίζουμε;
Κοροϊδεύουμε την έλλειψη ελευθερίας λόγου στην Τουρκία και την έλλειψη δημοκρατίας, αλλά εδώ έχει στηθεί κοτζάμ επιχείρηση – σκούπα κατά ων μπλόγκερς που αναφέρονται σε τρία καυτά και παγκόσμια θέματα:
Εμβόλια
Κλιματική Αλλαγή
Χημικοί Αεροψεκασμοί
Κι αναρωτιέμαι: Για ποια απ’ όλα θα “δικαστώ;” Για το παγκόσμιο αντιεμβολιαστικό κίνημα που φουντώνει ολοένα και περισσότερο; Για το debate της κλιματικής αλλαγής που γίνεται χαμός στις ΗΠΑ, αλλά και στην Ευρώπη; Είναι “διαδυκτιακή δική μου απάτη ή ψεύδος” όταν ο υπουργός περιβάλλοντος της Ινδίας λέει ότι το HAARP ευθύνεται για την κλιματική αλλαγή και τις καταστροφές στις καλλιέργειες.
Όχι, δεν θα κάτσω φυσικά να απολογηθώ εδώ, απλά αναρωτιέμαι με τι θέματα θα πρωτοασχοληθεί αυτή η δίκη, που μάλλον τελικά θα έχει πολύ ενδιαφέρον, αφού, για να υπάρξει καταδίκη, θα πρέπει να αποδειχθεί ότι οι ειδήσεις μου είναι ψευδείς. Αλλιώς… ο νόμος μετράει ανάποδα για τη ζημιά που ήδη έχει προκληθεί στο άτομο μου.
Και θα κλείσω με την εξής “παραξενιά” της ζωής, ή του Θεού που έχει μεγάλο χιούμορ: Ήταν λίγα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα μια νύχτα με ολόγιομο φεγγάρι, 19 Ιανουαρίου 2011, που πήγα να κλείσω τα παντζούρια και είδα μια τεράστια ουρά από αεροπλάνο αφημένη στον ξάστερο ουρανό, να ακτινοβολά κάτω από το φως του φεγγαριού!
Την επομένη, τηλεφώνησα στον Ταχυδρόμο, στον ίδιο Ταχυδρόμο που σήμερα δημοσιεύεται η καταγγελία σε βάρος μου και αναφέρεται και στους χημικούς αεροψεκασμούς, και μίλησα με τον τότε αρχισυντάκτη και νυν βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστο Μπουκόρο. Μου είπε αγόρασε την εφημερίδα μας, έχουμε άρθρο.
Έτσι έμαθα και κάπως έτσι ενεπλάκη στο θέμα των χημικών αεροψεκασμών. Ο Ταχυδρόμος δεν διώχθηκε για ψευδή είδηση και πολύ ορθά. Εγώ, όμως, τώρα διώκομαι. Γιατί; Γιατί διώκεται η Εναλλακτική Ενημέρωση, απλά τα πράγματα! Τίποτα επί προσωπικού. Απλά φαίνεται έκανα καλά τη δουλειά μου.
Γι’ αυτό παρακαλώ όλους τους μπλόγκερς να αντιγράψουν και να μοιράσουν τούτο το άρθρο. Σήμερα εγώ, αύριο αυτοί. Τσάμπα η Ελλάδα παραμένει χαμηλά στην κατάταξη Ελευθερίας του Τύπου, κοντά στις χώρες της Αφρικής; Φυσικά και όχι, όλα έχουν τις εξηγήσεις τους, όλα έχουν το λόγο τους.
Κλείνοντας θα πω ότι η Αλήθεια δεν δολοφονείται, ούτε φιμώνεται. Μόνο οι άνθρωποι που την εκπροσωπούν κι αυτό, για λίγο. “Πρώτα σε αγνοούν, μετά σε κοροϊδεύουν, μετά σε πολεμούν, μετά τους νικάς”! Ε… φτάσαμε αισίως στο φινάλε!
Δείτε το άρθρο του Ταχυδρόμου 20 Ιανουαρίου 2011:
DSC07978-e1471606225585

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails