Tuesday, August 23, 2016

Συναγερμός και στην Κρήτη: Πέντε κρούσματα ελονοσίας..Απο λαθρομετανάστες!

Συναγερμός έχει σημάνει και στην Κρητη καθώς εντοπίστηκαν 5 κρούσματα, τα οποία ήδη παρακολουθούνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Πρόκειται για αλλοδαπούς που μένουν στην Ιεράπετρα και που εμφάνισαν τα συμπτώματα της νόσου, πριν λίγες εβδομάδες.
Όπως επισημαίνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας, που παρακολουθούν την εξέλιξη της υγείας των ασθενών, και οι 5 αλλοδαποί έχουν ήδη λάβει φαρμακευτική αγωγή και δεν τίθεται κίνδυνος μετάδοσης της νόσου.
Η νόσος μεταδίδεται με το τσίμπημα ενός κουνουπιού και αυτός είναι και ο λόγος που οι αρμόδιες υπηρεσίες του νησιού εμφανίζονται καθησυχαστικές.
Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ο προιστάμενος της δ/νσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρητης, Νίκος Καμπάνης, οι ψεκασμοί που γίνονται τα τελευταία χρόνια στο νησί είναι αποτελεσματικοί και μάλιστα θα συνεχιστούν καθ’ όλη την διάρκεια του έτους
Ο κος Καμπάνης παράλληλα, επισημαίνει οτι στην Κρήτη λειτουργούν Κέντρα Εντομολογικής Επιτήρησης.
Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι κάθε 10 μέρες συγκεκριμένες περιοχές του μπαίνουν στο στόχαστρο ελέγχων, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει πρόβλημα με τα κουνούπια, αλλά και τις νόσους που ενδεχομένως μεταδίδουν.
Οι περιοχές αυτές είναι κυρίως περιοχές με αυξημένη υγρασία, ή περιοχές όπου μένουν αλλοδαποί.
Στις υπόλοιπες περιοχές του νησιού, οι έλεγχοι γίνονται κάθε 15 ημέρες κ μέχρι σήμερα τα αποτελέσματα είναι καθησυχαστικά.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails