Thursday, August 25, 2016

Το Ίδρυμα Σόρος είναι ο συντάκτης του νέου αλβανικού Συντάγματος…





Η συνταγματική μεταρρύθμιση σχεδιάσθηκε και συντάχθηκε από το Ίδρυμα Σόρος στα Τίρανα (Fondacioni Soros në Tiranë).

Για τον σκοπό αυτό, το Ίδρυμα συνέταξε, το 2013, ένα στρατηγικό σχέδιο, στο οποίο είχαν προγραμματισθεί όλα τα απαραίτητα τεχνικά βήματα και οι πολιτικές για την υλοποίηση της μεταρρύθμισης του Συντάγματος, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.
Από τα χιλιάδες μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τα ηλεκτρονικά έγγραφα που κλάπηκαν  από το δίκτυο των οργανισμών του δισεκατομμυριούχου Αμερικανού, George Soros, δημοσιεύθηκαν  πάρα πολλά την περασμένη εβδομάδα από την  διαδικτυακή ομάδα ‘ DC Leaks’.
Μεταξύ αυτών είναι δεκάδες έγγραφα που σχετίζονται με τη λειτουργία του Ιδρύματος Σόρος στην Αλβανία, όπου υπάρχει και ένα σημαντικό έγγραφο με τίτλο Στρατηγικό Σχέδιο 2014-2017 του Open Society Foundation Albania (OSFA).
Το έγγραφο συνετάχθη το καλοκαίρι του 2013, μετά τις βουλευτικές εκλογές, αλλά πριν από την έγκριση  της κυβέρνησης Ράμα από το Κοινοβούλιο και περιέχει στρατηγικές του Ιδρύματος Σόρος στα Τίρανα για έργα και πρωτοβουλίες σε βασικούς κρατικούς σχεδιασμούς για την περίοδο 2013-2017, που συμπίπτει (?) χρονικά με την κυβέρνηση του Έντι Ράμα.
Κύρια προτεραιότητα της προγραμματισμένης παρέμβασης από το Ίδρυμα Σόρος στην Αλβανία είναι η λεγόμενη «μεταρρύθμιση του Συντάγματος» του αλβανικού κράτους που περιγράφεται ως μία από τις «μεγάλες ιδέες» που θα δώσουν ώθηση στον οργανισμό στη χώρα.
Οι ΜΚΟ και προσωπικότητες στυλοβάτες του Ιδρύματος Σόρος
 Το στρατηγικό σχέδιο του Σόρος- συνεχίζει το δημοσίευμα της εφημερίδας Standartd-
Αναφέρει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες, έχουν «σημαντική επιρροή και δύναμη να κινούν τα πράγματα στην Αλβανία», έτσι ώστε ένα από τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο λόμπυ τους είναι απαραίτητα στη μεταρρύθμιση του Συντάγματος.
Το έγγραφο δηλώνει με σαφήνεια και ευκρινώς ότι ένας από τους σκοπούς του Lobbying  στην ΕΕ θα είναι να επιτευχθεί η συνταγματική μεταρρύθμιση με «την καθιέρωση –ως προϋπόθεση- την έναρξη διαπραγματεύσεων για ένταξη στην ΕΕ».
Το έγγραφο του Σόρος αναγνωρίζει τη σημασία της δημιουργίας ενός δημόσιου συνασπισμού που θα υποστηρίξει τη συνταγματική μεταρρύθμιση στην Αλβανία.
Για την επίτευξη αυτού του στόχου, αναφέρει το έγγραφο ότι ο Σόρος επιδιώκει να επιτύχει της υποστήριξης ενός αριθμού Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) και προσωπικοτήτων που ο ίδιος αποκαλεί «αστικούς εταίρους» για να βοηθήσουν στην επίτευξη της ευαισθητοποίησης του λαού και τη συναίνεσή του στη μεταρρύθμιση.
Μεταξύ αυτών των εταίρων όπως επισημαίνει το έγγραφο  στους «αστικούς εταίρους» [Civil Forum] πρέπει να ενταχθούν οι πρώην πρόεδροι της χώρας, οι συντάκτες του νέου Συντάγματος και συνταγματολόγοι κ.ά., σημειώνει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα.
--
               
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails