Tuesday, August 23, 2016

Ο ΜΟΥΖΑΛΑΣ ΧΤΙΖΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ..ΟΤΑΝ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!



Το σχέδιο της κυβέρνησης για τις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις προκειμένου οι εγκλωβισμένοι μετανάστες στην Ελλάδα να έχουν δικαιώματα παιδείας, εργασιας, στέγασης και υγείας προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας σε συνέντευξη τύπου το πρωί της Τρίτης.
Σύμφωνα με τον κ. Μουζάλα, προχωρούν τα προγράμματα του υπουργείου Παιδείας για την εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων στους καταυλισμούς ενώ πρόσθεσε ότι θα αλλάξει το καθεστώς και θα τους δοθεί δικαίωμα εργασίας.
Όπως τόνισε, τα άτομα τα οποία κατεγράφησαν θα έχουν συναντήσεις με την Υπηρεσία Ασύλου από 1ης Σεπτεμβρίου και θα τους παρασχεθεί δικαίωμα Εργασίας, Παιδείας, Υγείας και Στέγασης.
Επίσης, σημείωσε ότι η δημιουργία νέων κέντρων φιλοξενίας μετατίθεται έως τα Χριστούγεννα, προσθέτοντας ότι 75% των καταγραφέντων έχει χαρακτηριστικά προσφυγικού πληθυσμού και προέρχεται από τη Συρία και το Αφγανιστάν.
Όπως είπε μέχρι τότε και σταδιακά ανά μήνα θα προστίθενται οι νέοι καταυλισμοί προκειμένου να αποφορτίζουν την ασφυκτική κατάσταση στους ήδη υπάρχοντες καταυλισμούς στα νησιά και την ηπειρωτική Ελλάδα.
Όσον αφορά αυτή καθ' αυτή την προκαταγραφή βάσει των στοιχείων που παρουσίασε για το διάστημα 9 Ιουνίου-30 Ιουλίου:
- έχουν προκαταγραφεί 27.592 πρόσφυγες και μετανάστες
- από αυτούς το 57% είναι άνδρες και το 43% είναι γυναίκες
- υπάρχουν επίσης 1.225 ασυνόδευτα παιδιά στους καταυλισμούς
- σχεδόν μια στις δύο οικογένειες (το 48%) των οικογενειών που συμμετείχαν στην προκαταγραφή έχουν από δύο παιδιά και πάνω

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails