Monday, August 1, 2016

Επίθεση της Ελλαδικής Εκκλησίας κατά της κυβέρνησης: «Καλύπτετε δια της σιωπής τους ιερόσυλους εισβολείς»

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου


Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε η Ελλαδική Εκκλησία καθώς την κατηγόρησε ότι «καλύπτει δια της σιωπής τους εισβολείς στο Ιερό Ναό του Αγίου Γρηγορίου Παλαμά στη Μητρόπολη της Θεσσαλονίκης» κα έχει προκληθεί η οργή της από την απουσία οποιασδήποτε δήλωσης καταδίκης είτε από την κυβέρνηση είτε από τους καθ' ύλην αρμόδιους υπουργούς.
Σημειώνεται ότι κατά την Θεία Λειτουργία της Κυριακής αναρχικοί εισέβλαν στη Μητρόπολη της Θεσσαλονίκης και την διέκοψαν.

Η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου ήταν προσεκτικά διατυπωμένη αλλά ξεκάθαρη ως προς το μήνυμά της και αναφέρει ότι «έως τώρα» δεν υπάρχει οποιαδήποτε δήλωση καταδίκης της επίθεσης από τους καθ' ύλην αρμόδιους για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την προστασία των πολιτών και τα θρησκεύματα υπουργούς.
Η Ιερά Σύνοδος, ευχαριστεί όσα κοινοβουλευτικά κόμματα έσπευσαν να καταδικάσουν την εισβολή στον ιερό Ναό του Αγίου Γρηγορίου. Υπάρχει εύγλωττη σιωπή από τις επιστημονικές και ακτιβιστικές ενώσεις και συμβούλια, που έχουν ως αντικείμενο τις δημόσιες παρεμβάσεις και πολιτικές για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα μας.Η εύγλωττη σιωπή, δείχνει ότι μάλλον δεν σοκάρονται από τις βιαιοπραγίες, όταν στρέφονται κατά της ορθόδοξης χριστιανικής πλειοψηφίας. Οφείλουμε, τουλάχιστον, να τους αναγνωρίσουμε το προσόν της ειλικρίνειας».
Στην ανακοίνωση η Ιερά Σύνοδος μνημονεύει και τους αναρχικούς τους οποίους χαρακτηρίζει ως «αποτυχία μας ως κοινωνίας, ως σχολείου, ως οικογένειας, ως δημοκρατίας».
Ειδικότερα, στην ανακοίνωση σημειώνεται: «Στους "αντιεξουσιαστές" που νόμισαν ότι βεβηλώνοντας την κυριακάτικη προσευχή έδωσαν χτύπημα στην εξουσία, δεν θα απευθύνουμε τις καταδικαστικές δηλώσεις που συνηθίζονται σε αυτές τις περιπτώσεις. Αφού ουδείς πέτυχε να τους εμπνεύσει σεβασμό για ο,τιδήποτε στη ζωή τους, μόνο τη λύπη μας διατυπώνουμε, λέγοντάς τους: Είστε η αποτυχία μας. Η αποτυχία μας ως κοινωνίας, ως σχολείου, ως οικογένειας, ως δημοκρατίας».

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails