Friday, December 9, 2016

Αγνοούνται 13.000 «πρόσφυγες» από τα κέντρα λαθρομεταναστών στην Ελλάδα!

Αγνοούνται 13.000 «πρόσφυγες» από τα κέντρα λαθρομεταναστών στην Ελλάδα!



ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Ένα δημοσίευμα της Wall Street Journal κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στην Χώρα μας με την ανεξέλεγκτη έξαρση της λαθρομετανάστευσης. Περίπου 13.000 άνθρωποι που καταγράφηκαν σε χώρους φιλοξενίας μεταναστών στην Ελλάδα αγνοούνται και μπορεί να κατάφεραν να περάσουν τα σύνορα, προκειμένου να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Βόρεια Ευρώπη, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal.

Η παραπάνω διαπίστωση περιλαμβάνεται σε αξιολόγηση που διεξήγαγαν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, αρμόδιοι για θέματα μετανάστευσης. Σύμφωνα με την έρευνά τους για την κατάσταση στα ευρωπαϊκά σύνορα στο Αιγαίο, η Ελλάδα δεν αποτελεί το τελικό σημείο του ταξιδιού των μεταναστών προς την Ευρώπη, αντίθετα προς ό,τι ήλπιζε η ΕΕ. Όπως αναφέρει η Wall Street Journal, από τον Μάρτιο η στρατηγική της Ευρώπης εστίασε σε δύο μέτωπα. Από τη μία το κλείσιμο των βαλκανικών συνόρων στο Βορρά και από την άλλη την επαναπροώθηση μεταναστών στην Τουρκία.
«Η Ελλάδα ισχυρίζεται πως περίπου 63.000 μετανάστες είναι αποκλεισμένοι σε κέντρα και περιμένουν την ολοκλήρωση της γραφειοκρατικής διαδικασίας στα νησιά και την ενδοχώρα. Οι αξιωματούχοι μετανάστευσης, οι οποίοι δεν είναι Έλληνες, αναφέρουν ότι μόνο οι 50.000 από αυτούς είναι γνωστό πού βρίσκονται. Οι υπόλοιποι “δεν παρακολουθούνται εδώ και μήνες” λέει ένας από τους αξιωματούχους που συμμετείχαν στην αξιολόγηση. “Μπορεί να κατευθύνθηκαν προς την ελληνική ενδοχώρα, ή να συνέχισαν το ταξίδι στα Βαλκάνια, ακόμα και να έχουν ήδη φτάσει στη βόρεια Ευρώπη αυτή τη στιγμή”, είπε ο αξιωματούχος» σύμφωνα με την Wall Street Journal.
Οι άνθρωποι αυτοί αποκαλούνται «no-shows», καθώς δεν έχουν εμφανιστεί σε κέντρα ελέγχου. «Κανείς δεν ξέρει πού βρίσκονται τώρα οι “no-shows”» ανέφερε στην WSJ άλλος ένας αξιωματούχος. «Κανείς δεν ξέρει αν έχουν φύγει από τα νησιά, ή αν δεν εμφανίζονται επειδή ελπίζουν πως κάτι θα αλλάξει για τους ίδιους» συμπλήρωσε. Από τους 13.000 λαθρομετανάστες οι οποίοι αγνοούνται, περίπου 8.000 που είχαν καταγραφεί στην ενδοχώρα και περιέχονται στην επίσημη καταμέτρηση δεν έχουν επικοινωνήσει με τις ελληνικές αρχές από τον Αύγουστο, σύμφωνα με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους. Από αυτούς που έφτασαν στα νησιά από τον Μάρτιο, περίπου 5.000 έχουν εξαφανιστεί.
Με δεδομένο ότι η συντριπτική πλειοψηφία απ΄αυτούς τους 13.000 «πρόσφυγες» αδυνατεί να περάσει τα σύνορα της Ελλάδας με τις υπόλοιπες βαλκανικές χώρες (μιας και εκεί τα σύνορα φυλάσσονται αυστηρά και δεν είναι κέντρο διερχομένων) αντιλαμβάνεται ο οποιοσδήποτε ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι «αόρατοι» και ανέγγιχτοι από κάθε έλεγχο και εξακρίβωση ταυτότητας, με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό για πιθανές παραβατικές συμπεριφορές εκ μέρους τους.
Είναι πραγματικά αδιανόητο ένας τόσο μεγάλος αριθμός ανθρώπων να κινείται ανεξέλεγκτα μέσα στην Πατρίδα μας και ο Ελληνικός Λαός να πληροφορείται αυτό το γεγονός μέσα από δημοσίευμα αμερικανικής εφημερίδας. Πλέον, είναι ολοφάνερο ότι η «αλληλεγγύη» των «αντιρατσιστών» (κυβερνητικών και μη) έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια της αφέλειας και της ιδεοληψίας, αφού συνδυάζεται πια με την εγκληματική αδιαφορία για την τύχη ανθρώπων που είναι άγνωστο πού μένουν και πώς ζουν διάσπαρτοι μέσα στην περιφέρεια του Ελληνικού Κράτους.
Η ανευθυνότητα της κυβέρνησης και των συνοδοιπόρων της αποκτά πλέον εγκληματικά χαρακτηριστικά, αφού αδιαφορούν πλήρως για τις πιθανές ολέθριες συνέπειες της ανεξέλεγκτης παρουσίας παράνομα εισερχομένων ανθρώπων στο εσωτερικό της Χώρας.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/dhmosieuma-kolafos-apo-thn-wall-street-journal-agnoountai-13.000-prosfuges#ixzz4SHGuWuQ8

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails