Wednesday, December 7, 2016

ΓΑΛΛΙΑ: (Νέος) πρωθυπουργός: «Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο κοντά σας νοιώθω ότι είμαι…»



Ο 53χρονος Μπερνάρ Καζνέβ (Bernard Cazeneuve), μέχρι πρότινος υπουργός Εσωτερικών, θα είναι ο αντικαταστάτης του Μανουέλ Βαλς στον πρωθυπουργικό θώκο της Γαλλίας.
«Νιώθω πιο κοντά σε εσάς από ό, τι μπορείτε να φανταστείτε, κοντά σας. Επίσης, μέσα από την καρδιά μου, μέσα από δεσμούς στοργής και φιλίας και συναισθήματος, αλλά επίσης - και αυτό είναι σχεδόν πιο σημαντικό για μένα - μέσα από το πνεύμα», είχε δηλώσει ο Cazeneuve ως υπουργός εσωτερικών στις 19 Νοεμβρίου του 2014, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε γκαλά, που πραγματοποιήθηκε στο Marriott Hotel του Παρισιού και διοργανώθηκε από τον ραδιοφωνικό σταθμό των γαλλοεβραίων “Radio J”. «Μέσα από ένα μεγάλο θαυμασμό», συνέχισε, όπως αναφέρουν σε άρθρο τους οι Times of Israel.
Ο Cazeneuve αναφέρθηκε στον Γαλλο-Εβραίο φιλόσοφο Vladimir Jankelevitch, λέγοντας: «Αυτός διαμόρφωσε σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο σκέψης μου για τα μεγαλύτερα φιλοσοφικά ερωτήματα».
Το 2011, ο τότε πρωθυπουργός της Γαλλίας Manuel Valls είπε ότι ο γάμος του με την Εβραία βιολονίστρια Anne Gravoin τον συνέδεσε «με έναν αιώνια τρόπο» με το Ισραήλ και τον εβραϊκό λαό. Είπε επίσης ότι «ο αντι-Σιωνισμός είναι μια πρόσκληση στον αντισημιτισμό».
Στο γκαλά της Τετάρτης, ο Cazeneuve μοιράστηκε αναμνήσεις του από διαλέξεις σχετικά με τον Ιουδαϊσμό που παρακολούθησε στη συναγωγή στην οδό Rue Copernic στο Παρίσι, όπου το 1980 τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τρομοκρατική επίθεση.
Αγανακτώντας για τις αντισημιτικές επιθέσεις είπε ότι αυτές είναι «άλλο ένα θέμα που με συνδέει με σας», τονίζοντας τη σταθερή αύξηση των αντισημιτικών εγκλημάτων μίσους στη Γαλλία από το 2002, ταυτόχρονα με τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή.
«Κάθε φορά που αισθάνεστε τη βία που ασκείται εναντίον σας, όταν φοβάστε για τα παιδιά σας, όταν ανησυχείτε για αυτή την αυξανόμενη βία, να θυμάστε ότι σας προστατεύει η Δημοκρατία και ένας υπουργός Εσωτερικών που σας αγαπά και είναι φίλος σας», είπε ο Cazeneuve.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails