Wednesday, December 21, 2016

Το Facebook βάζει τον George Soros υπεύθυνο καθορισμού «αμφισβητούμενων» ειδήσεων!

Το Facebook βάζει τον George Soros υπεύθυνο καθορισμού «αμφισβητούμενων» ειδήσεων!Το Facebook βάζει τον George Soros υπεύθυνο καθορισμού «αμφισβητούμενων» ειδήσεων!
ΠΗΓΗ
Η οργάνωση που συνεργάζεται με το Facebook για να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε αν μια συγκεκριμένη ιστορία «αμφισβητείται», χρηματοδοτείται από τον δισεκατομμυριούχο George Soros και σε μεγάλο ποσοστό από άλλους αριστερούς χρηματοδότες.
Το International Fact-Checking Network (IFCN) συνέταξε έναν κώδικα 5 αρχών που πρέπει να αποδεχθούν τα ιντερνετικά σάιτ ειδήσεων, ανακοινώνοντας ότι θα συνεργαστεί με «τρίτα-μέρη οργανισμών που ελέγχουν τα γεγονότα», αν αυτά αποδεκτούν αυτόν τον κώδικα αρχών.

Το facebook λέει, ότι αν «οι οργανώσεις ελέγχου γεγονότων» καθορίσουν μια συγκεκριμένη ιστορία ως ψεύτικη, θα επισημαίνεται ως αμφισβητούμενη και σύμφωνα με την ανακοίνωση του Facebook: «θα υπάρχει μια σύνδεση με το αντίστοιχο άρθρο που εξηγεί το γιατί. Ιστορίες που έχουν αμφισβητηθεί μπορεί επίσης να εμφανίζονται χαμηλότερα στη ροή ειδήσεων (News Feed) ».
Το IFCN φιλοξενείται από το Poynter Institute for Media Studies. Μια βιαστική αναζήτηση της ιστοσελίδας του Ινστιτούτου Poynter διαπιστώνει ότι το IFCN του Poynter χρηματοδοτείται ανοιχτά από την Open Society Foundations του Σόρος, το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates, την Google κ.α.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails