Thursday, December 8, 2016

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ...! ΟΙ… ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ «ΕΛΛΑΔΟΣ» ΚΑΙ Κ.Κ.ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ

Βαλκανική Ένωσις Σοβιετικών Δημοκρατιών

Σ Υ Μ Φ Ω Ν Η Τ Ι Κ Ο Ν

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και το Κομμουνιστικό Κόμμα Βουλγαρίας, ύστερα από την διάλυση της Κομμουνιστικής Διεθνούς, έχοντας υπ’ όψη την ως τώρα πολιτική γραμμή της Κομμουνιστικής Διεθνούς και τις τελευταίες οδηγίες της, και με την επιθυμία να εργασθούν από κοινού για την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη δράση της, με τελικό σκοπό την εγκαθίδρυση στην Βαλκανική Ένωσης Σοβιετικής Δημοκρατίας και να λύσουν μια για πάντα τις διαφορές ανάμεσα στους λαούς της Βαλκανικής, αποφασίζουν με τους αντιπροσώπους των που υπογράφουν το σύμφωνο αυτό, του συντρόφου Γιάννη Ιωαννίδη, εκ μέρους του ΚΚΕ και του συντρόφου Δούσαν Δασκάλωφ, εκ μέρους του ΚΚΒ, τα εξής:

1) Τελικός σκοπός και των δύο κομμάτων καθορίζεται η εγκαθίδρυση στην Βαλκανική Ένωσης Σοβιετικών Δημοκρατιών, που θα περιλαμβάνει την Ελλάδα, την Μακεδονία και την Σερβία.
2) Τα ΚΚ Ελλάδος και Βουλγαρίας είναι ελεύθερα να κανονίσουν την τακτική της δράσης τους, για να φτάσουν στον τελικό σκοπό, όπως αυτά νομίζουν καλύτερα.
3) Για την ασφάλεια των συνόρων, και τα δύο κόμματα θα εργασθούν ώστε τα σύνορα της Βουλγαρίας και της Σερβίας να πιάνουν από τον Δούναβη με τέλος βορείως του Φιούμε στην Αδριατική.
4) Στη Βουλγαρία θα δοθεί διέξοδος εδαφική στο Αιγαίο.
5) Η Ιστανπούλ και τα στενά των Δαρδανελίων θα αποτελέσουν ανεξάρτητη και αυτόνομη δημοκρατία, υπό τον έλεγχο της Ε.Σ.Σ.Δ.
6) Η Μακεδονία, η Ελληνική, Βουλγαρική και Σερβική, δηλαδή η χώρα που συμπεριλαμβάνεται μέσα στον ποταμό Νέστο και το όρος Ροδόπη, τα όρη Ρίλα, Οσνικώφ, Σαρ από Βορρά, τις Αλβανικές Άλπεις και την Πίνδο από Δυσμάς, το όρος Όλυμπος και το Αιγαίο από Νότον, με την νήσο Θάσο, θα αποτελέσουν Ανεξάρτητη Αυτόνομη Σοβιετική Δημοκρατία μέσα στην Ε.Σ.Δ. της Βαλκανικής.

Επίσημες γλώσσες θα είναι η ελληνική και βουλγαρική

Το σύμφωνο αυτό διατυπώθηκε στα ελληνικά και στα βουλγαρικά

Πετρίτσι 12 Ιούλη 1943
Για το ΚΚΕ Για το ΚΚΒ
(υπ) Γιάννης Ιωαννίδης (υπ) Δούσαν Δασκάλωφ


(Ακριβές αντίγραφο εκ του ευρεθέντος στο Κομμουνιστικό Αρχείο)

17 comments:

Anonymous said...

ΑΙΣΧΡΑ ΑΙΣΧΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ – Διαδώστε το!

Ξέρουμε όλοι ότι σε κομμουνιστικά καθεστώτα έχουνε γίνει τα μεγαλύτερα εγκληματικά αίσχη :
Δείτε πόσα εκατομμύρια δολοφονίες κάνανε οι κομμουνιστές με τα καθεστώτα τους σε όλο τον κόσμο.
Οι κομμουνιστές είναι οι μεγαλύτεροι δολοφόνοι στην ιστορία της ανθρωπότητας!
Αποδείξεις :
Ο χειρότερος όλων των εποχών δολοφόνος κομμουνιστής Μάο Τσε Τούνγκ (Κίνα) σκότωσε 60 εκατομμύρια ανθρώπους, ο μεγαλύτερος μαζικός δολοφόνος στην ιστορία της ανθρωπότητας, ο δεύτερος χειρότερος όλων των εποχών δολοφόνος ο Στάλιν (πρώην σοβιετική ένωση) σκότωσε 40 εκατομμύρια ανθρώπους, ο χίτλερ 30 εκατ., Πολ Πότ (καμπότζη) 1,7 εκατομμύρια, Kim Il Sung (βόρειο Κορέα) 1,6 εκατομμύρια, Μενγκίστου Χαϊλέ Μαριάμ (Αιθιοπία) 1,6 εκατομμύρια, Γιόσιπ Μπροζ Τίτο (Γιουγκοσλαβία) σκότωσε 550.000 ανθρώπους, Χο Τσι Μινχ (βόρειο Βιετναμ) σκότωσε 200.000, κτλ. κτλ. κτλ.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΟ ΤΣΕ ΤΟΥΝΓΚ, ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΑΛΙΝ ΤΑ ΠΙΟ ΦΟΝΙΚΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
http://www.dailymail.co.uk/home/moslive/article-2091670/Hitler-Stalin-The-murderous-regimes-world.html

http://translate.google.gr/translate?hl=el&ie=UTF8&prev=_t&sl=en&tl=el&u=http://www.dailymail.co.uk/home/moslive/article-2091670/Hitler-Stalin-The-murderous-regimes-world.html#submit

Σαφέστατα βδέλυγμα είναι μόνο η ιστορία των κομμουνιστών με τα καθεστώτα, που όχι μόνο είναι γελοία, αλλά και απολύτως εγκληματική. ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ :
1) ΠΟΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΟΓΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΟΠΟΥ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΟΓΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (ΟΧΙ ΑΠΛΑ Η ΣΑΤΥΡΑ!) ΚΑΤΑΔΙΩΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΤΑΙ; ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ;
2) ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ.
3) ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΡΕΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.
4) ΜΠΟΡΟΥΝΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΤΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΟΓΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΣΤΑ ΑΘΛΙΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΛΕΝΙΝ, ΣΤΑΛΙΝ, ΧΡΟΥΤΣΩΦ, ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ, ΧΟΤΖΑ, ΜΑΟ ΤΣΕ ΤΣΟΥΝΓΚ, ΚΤΛ. ΚΤΛ. ΚΤΛ. ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΠΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ; ΚΑΜΙΑ! ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΣΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΑΥΤΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ, ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΝ ΒΙΑΙΩΣ ΟΙ ΛΑΟΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΥΤΑ ΚΡΑΤΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ, ΟΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΟΥΣΑΝ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.

Anonymous said...

Ο Λένιν ήταν αποδεδειγμένα ένας παρανοϊκός. Ο Λένιν ήταν από μικρό παιδί υδροκέφαλος και αντιμετώπιζε τεράστια προβλήματα υγείας. Λόγω αυτών μάλιστα (συνεχείς πονοκέφαλοι, πονόδοντοι κ.α.) έκανε και απόπειρα αυτοκτονίας με δύο σφαίρες, η οποία ωστόσο ήταν αποτυχημένη. Οι επιστήμονες, λόγω ακριβώς του γεγονότος ότι ο Λένιν ήταν το μοναδικό “εμπόδιο” στην πρώην “παντοκυριαρχία” του Στάλιν στη Σοβιετική Ένωση και λόγω του ότι ο Στάλιν διέταξε να μη γίνει τοξικολογική εξέταση στη σορό του Λένιν, μετά το θάνατό του, εξετάζουν το ενδεχόμενο να δηλητηριάστηκε. Δύσκολα όμως βρίσκουν απαντήσεις, 90 χρόνια μετά. Πάντως, ο Λένιν είχε ζητήσει από τον Στάλιν να τον βοηθήσει να αυτοκτονήσει και εκείνος του το αρνήθηκε και τον ανέφερε στο κομμουνιστικό κόμμα.

Anonymous said...

Όσο για το όπιο του λαού θα το βρείς πανεύκολα στην θρησκεία του αθεοκομμουνισμού με την προσωπολατρία των λενιν, σταλιν, φιντελ καστρο, μαο τσε τουγνκ, κιμ γιονγκ ουν κ.α. που οι άθεοι, τους δοξάζουν ως θεούς. Τόσο ωραίος ήταν ο κομμουνισμός στην Αλβανία που σωστά τον ανάτρεψαν και τον καταδίωξαν οι ίδιοι οι Αλβανοί τον κομμουνισμό που υπέφεραν τα πάνδεινα από αυτούς και ούτε θέλουν να τον ξαναψηφίσουν και να τον ξαναδούν μπροστά τους! Αποδεδειγμένα το βαρύ ναρκωτικό του λαού (και όχι απλά το "όπιο") είναι ο κομμουνισμός.
Αποδείξεις:
α) Το βαρύ θανατηφόρο κομμουνιστικό ναρκωτικό που επέβαλε διά της βίας και της αισχρότατης προπαγάνδας και επιβολών την αθεΐα, αλλά περισσότερο την ανθρωπολατρεία τους και προσωπολατρία τους, των κομμουνιστικών ηγετών τους, κ.α. στα άμοιρα θύματά τους. Οποιαδήποτε αντίσταση στον κομμουνισμό και στις «ιδέες» τους, τιμωρούνταν με εκτέλεση, καταναγκαστικά έργα και σκληρότατη βία.
β) Πολλές φορές επέβαλαν σκληρότατη λιτότητα με μισθούς και "φαγητά" πείνας, αλλά έπρεπε ο λαουτζίκος (όπως τον αντιμετώπισαν οι κομμουνιστές ηγέτες όπου ΜΟΝΟ αυτοί ζούσαν στην χλιδή, στην δόξα και στα πλούτη κ.α.) να χορτάσει ΜΟΝΟ με το σκληρό ναρκωτικό του κομμουνισμού και να τους λέει αναγκαστικά και "ευχαριστώ"!
γ) Η κομμουνιστική δικαιοσύνη (όπως και η Παιδεία τους κ.α.) δεν ήταν αντικειμενική αλλά "υποκειμενική", που σημαίνει ότι πολλοί άνθρωποι πολλές φορές δικαζόντουσαν και καταδικαζόντουσαν αδίκως γιά εγκλήματα που δεν είχαν κάνει ή γιά αμελητέες ποινές που όμως τιμωρούνταν πάρα πολύ σκληρά έως θανάτου! Και αυτά τα χρωστάνε στα κομμουνιστικά ναρκωτικά που με αυτά έπρεπε να χορτάσουν τον κόσμο δηλαδή τα θύματα τους, με την ψευτο"δικαιοσύνη" τους όπως βιαίως και απανθρώπως επέβαλαν!
δ) Βέβαια ο λαουτζίκος (όπως τον αντιμετώπιζαν και σχεδόν με τέτοιο τρόπο τον αποκαλούσαν) έπρεπε και θέλησε και αυτός πραγματικά να ανασάνει και να ζήσει πραγματικά την ελευθερία του και να αποτοξινωθεί από τα σκληρότατα ναρκωτικά του κομμουνισμού και γι΄αυτό στις περισσότερες χώρες του κόσμου πέταξαν και διέλυσαν τον κομμουνισμό τους και ΜΟΝΟ σε 5 χώρες στον κόσμο υπάρχει πλέον ακόμα ο κομμουνισμός όπου κρατάνε τον κόσμο αυτό με την σκληρή βία και τα σύγχρονα όπλα και συστήματα κ.α. γιά να μην τους ρίξουν.
ε) Βέβαια κανένας τους δεν θα μας απαντήσει “εάν ήταν τόσο καλός ο κομμουνισμός, γιατί σε όλες αυτές τις χώρες όπου υπήρξε και επιβλήθηκε ο σκληρός κομμουνισμός και όπου στην συνέχεια τους έριξαν, όπως στην πρώην ΕΣΣΡ, Βουλγαρία, Αλβανία, Ρουμανία, κ.α. γιατί ποτέ σε όλες αυτές τις χώρες, στις ελεύθερες δημοκρατικές εκλογές τους ΠΟΤΕ δεν ξαναψήφισαν οι πολίτες κομμουνιστική ηγεσία και καθόλου ξανά κομμουνιστική κυβέρνηση;;!”
Η απάντηση είναι πασιφανές!
Γιατί αποδεδειγμένα κατάλαβαν όλοι αυτοί οι άνθρωποι και όλος αυτός ο κόσμος που έζησε τόσα χρόνια όλη αυτήν την κόλαση των (ψυχο)ναρκωτικών του κομμουνισμού, ότι το αληθινό παρακμιακό, διεστραμμένο και σκληρότατο ναρκωτικό είναι αποδεδειγμένα ο κομμουνισμός και γι΄αυτό και δεν θέλουν ποτέ να ξαναζήσουν και να ξαναπέσουν σε αυτά τα σκληρά ναρκωτικά που οδηγούν σε ολέθριο βασανιστικό φρικιαστικό θάνατο και αυτούς και τα παιδιά τους, τις οικογένειες τους και τις κοινωνίες τους.

Anonymous said...

Και οι φασίστες προήλθαν αποδεδειγμένα και καθαρά από την αριστερά και τους κομμουνιστές. Ο μουσολίνι ήταν αριστερός και όταν έκτισε το φασιστικό του κόμμα το οποίο ονομάστηκε σοσιαλιστικό πρέσβευε την αριστερά!
Όταν ο Φασισμός ήταν στ’ Αριστερά. - Άρθρο zougla. gr
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=80&aid=465516&cid=122
Το κομμουνιστικό τζιχάντ, και μάλιστα το αγράμματο είναι άπαιχτο. Και ανίκητο σαν τη βλακεία. Ειδικά όταν είναι και τροτσκιστικό "made in agores" ή "made in Soros" ή "made in USA" ή 'made in MKO". Η "αριστερά" από την εποχή της πορτοκαλί "επανάστασης" του Πολυτεχνείου, ξέρει πολύ καλά την διαφορά μεταξύ "καριέρας της επανάστασης" και "επανάστασης της καριέρας". Η δεύτερη αφήνει και πολύ γερό εισόδημα.

Anonymous said...

Επίσης εάν είναι “καλός” ο κομμουνισμός, γιατί είναι συνεχώς κλειδωμένα τα σύνορα στις κομμουνιστικές χώρες όπως η Κούβα, κ.α. που δεν επιτρέπεται καθόλου στους κουβανούς να επισκέπτονται καθόλου άλλες χώρες στον κόσμο, κάνοντας αυτές τις κομμουνιστικές χώρες που έχουν το κομμουνιστικό καθεστώς μιά τεράστια φυλακή. Επίσης το ίδιο και χειρότερα συμβαίνει και στην Βόρεια Κορέα, και στους βορειοκορεάτες κ.α.
Λένε να δοθεί στο λαό η εξουσία! Ποιό λαό και ποιά εξουσία του λαού υπάρχει στις κομμουνιστικές χώρες που επιβάλουν διαρκώς επάνω τους με σκληρή και απάνθρωπη βία την εξουσία τους;;! (ακόμα μόνο 5 χώρες στον κόσμο έχουν κομμουνιστικά καθεστώτα που δεν μπορούν ακόμα οι πολίτες να ξεσηκωθούν και να αλλάξουν το πολίτευμα τους που επιβάλλεται με τα σύγχρονα όπλα και συστήματα που διαθέτουν.) Τι απάτη και αυτή! Δεν κάνουν καθόλου εκλογές στις χώρες αυτές να δούνε εάν θέλουν να έχουν κομμουνισμό ή άλλο πολίτευμα ή άλλη κυβέρνηση, διότι θα μπορούσαν να θέλουνε και άλλο κυβερνήτη και όχι να το τρώνε στην μάπα τον κάθε κομμουνιστή κυβερνήτη διά βίου και ισοβίως όπως στην Κούβα και στην Βόρειο Κορέα, κ.α.

Anonymous said...

Δεν υπάρχουν Έλληνες κομμουνιστές. Όταν κανείς γίνει συνειδητός κομμουνιστής παύει να είναι 'Έλληνας. Γι' αυτό και το κόμμα λέγεται Κομμουνιστικό Κόμμα της Ελλάδας και όχι Ελληνικό Κομμουνιστικό Κόμμα, αυτό το ομολογούν και οι ίδιοι! Όταν κάποτε καταλάβουν αυτό το απλό και αδιαφιλονίκητο πράγμα, τα κράτη θα αφαιρέσουν αμέσως την εθνική υπηκοότητα από όλα τα άτομα που ανήκουν στη νέα κομμουνιστική φυλή. Όσο δεν το κάνουν, και όσο δεν συγκεντρώνουν όλα αυτά τα άτομα, έξω από τα εθνικά σύνορα και έξω από την εθνική κοινωνία, θα έχουν τον εχθρό μέσα στα τείχη, για να υπονομεύει το φρούριο της ειρηνικής τους ζωής από μέσα. Οι δημοκρατίες εξακολουθούν ακόμα να καθοδηγούνται στις πολιτικές πράξεις τους από την κεκτημένη ταχύτητα των προπολεμικών συνθηκών της κοινωνικής ζωής. Δεν τολμούν να κινηθούν αποφασιστικά και εγκαίρως για τη σωτηρία των λαών. Γιατί επί πολλά χρόνια έζησαν καλλιεργώντας στους πολίτες τους τη συνείδηση της ελευθερίας της σκέψεως, που τόσο αίμα χύθηκε για να την κατακτήσουν οι λαοί, και σήμερα έγινε η αδύνατη πλευρά της υπάρξεώς τους. Η κομμουνιστική φυλή το ξέρει αυτό και μεταχειρίζεται τους ελεύθερους θεσμούς των δημοκρατιών, για να καταστρέψει την ελευθερία τους. Με τον ίδιο τρόπο μεταχειρίζεται την ειρηνοφιλία των δημοκρατιών για να καταστρέψει την ειρήνη τους. Η κομμουνιστική φυλή, ζει μια ζωή τερατώδη, αληθινά, πραγματικά μεταφυσική. Ο κομμουνιστής, ο διαφοροποιημένος πια κομμουνιστής, δεν βλέπει όπως βλέπουν όλοι οι άνθρωποι, δεν ακούει όπως ακούν οι άλλοι, δεν διαβάζει όπως διαβάζουν οι άλλοι. Εκατό είκοσι χιλιάδες υπολογίζονται οι άοπλοι και αθώοι άνθρωποι που σφάχτηκαν από τους κομμουνιστές της Ελλάδος, από τα χρόνια της Κατοχής ως το 1948. Άνδρες, γυναίκες, παιδιά, κοριτσάκια, βρέφη. Μόνο γιατί επέμειναν να είναι Έλληνες αδιαφοροποίητοι.

Anonymous said...

ΣΥΜΦΩΝΙΑ - ΕΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ - ΧΙΤΛΕΡΙΣΜΟΥ !

Μόσχα, Αύγουστος 1939 Ο γερμανός υπουργός εξωτερικών Ριμπεντροπ και ο υπουργός εξωτερικών της ΕΣΣΔ Μολότωφ υπογράφουν να μήν επιτεθεί η μία χώρα στην άλλη και η καθεμία να μείνει ουδέτερη αν η άλλη αναμιχθεί σε πόλεμο. Πρώτο θύμα του Συμφώνου ήταν η Πολωνία. Οι Ναζί επιτέθηκαν στην χώρα με την έγκριση τών Ρώσων. Αυτή ήταν και η έναρξη του Β΄ Παγκόσμιου πολέμου. Λίγες μέρες αργότερα εισέβαλε και ο στρατός του Στάλιν από ανατολικά. Το σύμφωνο Ρίμπεντροπ-Μολότοφ υπογράφτηκε στη Μόσχα στις 23 Αυγούστου 1939. Το ΚΚΕ στην Ελλάδα καμία αντίσταση δεν είχε κάνει μέχρι τις 22 Ιουνίου 1941. Η αντίσταση στους ναζί ξεκίνησε αφού πρώτα οι γερμανοί αθέτησαν το σύμφωνο ρίμπεντροπ-μολότωφ και επιτέθηκαν στην ΕΣΣΔ. Τότε το ΚΚΕ κάλεσε τον Ελληνικό λαό να υπερασπίσει την ... Σοβιετική Ένωση! Απόφαση της Κ.Ε. του ΚΚΕ (1.8.1941) "Το ΚΚΕ καλεί τον Ελληνικό λαό, όλα τα κόμματα και τις οργανώσεις σε ένα Εθνικό Μέτωπο της απελευθερώσεως γιά την καθημερινή υποστήριξη και υπεράσπιση της Σοβιετικής Ένωσης"! Μέχρι τότε το ΚΚΕ διακήρυττε ότι κακώς πολεμούμε τους Ιταλούς.
Ζαχαριάδης ΚΚΕ, τρίτη επιστολή 15 Ιανουαρίου 1941 "Οι λαοί και φαντάροι της Ελλάδας και της Ιταλίας δεν είναι εχθροί, μα αδέρφια και η συναδέρφωσή τους στο μέτωπο θα σταματήσει τον πόλεμο". "Ο Μεταξάς παραμένει κύριος εχθρός του λαού και της χώρας. Η ανατροπή του είναι το πιό άμεσο και ζωτικό συμφέρον του λαού μας".
Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ στο "μανιφέστο" της 7-12-1940 "Ο πόλεμος προκλήθηκε από την βασιλομεταξική σπείρα. Δεν μπορεί να έχει την παραμικρή σχέση με την υπεράσπιση της πατρίδος μας... Καλούνται οι στρατιώτες να αρνηθούν να πολεμήσουν..."!
Η προδοσία συνεχίζεται και μετά την επίθεση των Γερμανών στην Ελλάδα! (6 Απριλίου 1941). Μανιφέστο της 3ης Μαΐου 1941 όπου το ΚΚΕ συμπεραίνει ότι: "η συνέχισις του πολέμου της 28ης Οκτωβρίου 1940 έγινε αιτία να προκαλέσει την χιτλερική εισβολή" η οποία θα αποφεύγονταν αν "πετούσαμε τα όπλα και συμμαχούσαμε με τον Άξονα, όπως ο ηρωικός Βουλγάρικος αδελφός". Ο "ΗΡΩΪΚΟΣ" λαός της Βουλγαρίας τότε ήταν σύμμαχος του ΑΞΟΝΑ και περίμενε ευκαιρία να εισβάλλει στην Ελλάδα.
Το ΚΚΕ κατάγγειλε επίσης την Αγγλία και τη Γαλλία γιά ληστρικές ιμπεριαλιστικές χώρες και μιλούσαν με συμπάθεια γιά την Γερμανία, χώρα αδικημένη από τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο.
Μανιφέστο της 3ης Μαΐου 1941 "Έτσι τέλος θα εξασφαλίσουμε την ενίσχυση των ίδιων των λαών της Γερμανίας και της Ιταλίας, που ο αγώνας τους γιά την ειρήνη ανάγκαζε το Χίτλερ και το Μουσολίνι να δηλώσουν πως δεν είχαν σκοπό να υποδουλώσουν τη χώρα μας, μα μονάχα να διώξουν από την Ελλάδα την αγγλόδουλη κυβέρνηση (Μεταξά) και τους εγγλέζους που θέλουν να καταστρέψουν τη Γερμανία". (Το ΚΚΕ Επίσημα κείμενα, τόμος Ε΄ σελ. 29-34, 51).
Δηλαδή γιά τη ηγεσία του ΚΚΕ, η Γερμανία υποχρεώθηκε από την ελληνική πολιτική (αντίσταση) να εισβάλει στην Ελλάδα.

Anonymous said...

Ριζοσπάστη (17 Ιουνίου 1941) Μόνο ο τύπος του κόμματος μας στάθηκε ο μοναδικός και ατρόμητος πολέμιος των μεγάλων αυτών εχθρών της Ελλάδας κι ανάμεσα στο διωγμό το φοβερό που οργάνωσαν εναντίον του τα όργανα της δικτατορίας, κατάφερε ως το τέλος να συνεχίσει την έκδοση του και να χτυπά αλύπητα και ανειρήνευτα τον πρώτο εχθρό της χώρας μας την μισητή Βασιλομεταξική σπείρα." Μόνον ο "Ρίζος" μας βροντοφώναζε γιά τον κίνδυνο που διέτρεχε η χώρα μας με την έξοδο της στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στο πλευρό των Εγγλέζων και ενάντια στον άξονα, χωρίς κανένα συμφέρον γιά τον Λαό μας μα μονάχα γιά τα συμφέροντα του Εγγλέζικου κεφαλαίου, της Βασιλομεταξικής κλίκας και μιας γκρούπας της ντόπιας πλουτοκρατίας και καλούσε το λαό μας να παλέψει γιά την ουδετερότητα και ανεξαρτησία της χώρας μας.
Αυτή ήταν η στάση του ΚΚΕ μέχρι τις 22 Ιουνίου 1941, την ημέρα δηλαδή που η Γερμανία επιτέθηκε στη Σοβιετική Ένωση. Μια στάση απόλυτα δουλική και προδοτική. Μιά στάση που υπονόμευσε σε σημαντικό βαθμό την πολεμική προσπάθεια του έθνους, ερχόμενη σε πλήρη σύμπνοια με την στάση των άλλων κομμουνιστικών κινημάτων στην Ευρώπη. Ο στρατηγός Ντεγκόλ αναφέρει πως ένας από τους σοβαρότερους λόγους της διάλυσης του ηθικού του γαλλικού στρατού ήταν η υπονομευτική στάση του γαλλικού Κ.Κ., η οποία είχε ταυτιστεί τότε με τις εντολές του Στάλιν. Ακόμα και μετά τις 22 Ιουνίου 1941, το ΚΚΕ κάνει λόγο πως πρωταρχικό καθήκον κάθε κομμουνιστή είναι η υπεράσπιση της Σοβιετικής Ένωσης!! 6ης Ολομέλειας, (3 Ιουλίου) "Η υπεράσπιση της Σοβιετικής Ένωσης, η υποστήριξη της νίκης της με όλα τα μέσα είναι ύψιστο καθήκον κάθε κομμουνιστή, κάθε εργαζόμενου, κάθε ανθρώπου που θέλει τη λευτεριά της χώρας του από το φασιστικό ζυγό". (Το ΚΚΕ Επίσημα Κείμενα, τόμος Β΄ σελ. 36-37).
Οι Αριστεροί κατά τον Β΄ παγκόσμιο δεν πολέμησαν υπέρ της Ελλάς αλλά υπέρ της "Σοβιετικής μας πατρίδας" όπως οι ίδιοι ομολογούσαν! Αυτό αποδεικνύεται και με την ίδρυση του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ στις 28/9/41, έξι μήνες δηλαδή μετά την κατοχή και εφόσον πρώτα οι γερμανοί επιτέθηκαν στην ΕΣΣΔ.
Επίσης στην εφημερίδα "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ" 12 Ιουλίου 1935 γράφουν : "Αν δεν νικιόμασταν στη Μικρασία, η Τουρκία θά τανε σήμερα πεθαμένη και μείς Μεγάλη Ελλάδα. Γι' αυτό εμείς όχι μόνο δεν λυπηθήκαμε γιά την αστοτσιφλικάδικη ήττα στη Μικρασία, μά και την επιδιώξαμε" !!! (Καταλάβατε γιατί τόσο μίσος από τα προπαγανδιστικά κοράκια Ρεπούση και Φίλη κ.α. εναντίον του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας;! Δηλαδή εναντίον των Μικρασιατών και την καταστροφή της Σμύρνης, εναντίον των Ποντίων και την γενοκτονία, που φασιστικά ακόμα αρνούνται κ.α.) Στρατιωτικόν Σύμφωνον Γερμανών – (και κομμουνιστική) ΕΛΑΣ.

Η συνέχεια των αποδείξεων και των στοιχείων με ντοκουμέντα γιά τις συνεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ με τον ΧΙΤΛΕΡΙΣΜΟ και στο βίντεο :
https://www.youtube.com/watch?v=APPbVtnnhNw
ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ !! ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ
http://kommounistikaeglimata.blogspot.gr
ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ - ΧΙΤΛΕΡΙΣΜΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ! ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΠΙΕΣ!
http://kommounistikaeglimata.blogspot.gr
Η ΓΚΕΣΤΑΠΟ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ

Anonymous said...

Ο κομμουνισμός όπως εφαρμόστηκε και συνεχίζει να εφαρμόζεται είναι κρατικός, τυραννικός και καρά-ταξικός. Φέρνει πόνο, φτώχεια και δυστυχία. Ο καπιταλισμός από την άλλη αν και δημιουργεί ανισότητες ταυτόχρονα δημιουργεί και πλούτο ο οποίος διαχέεται (άνισα) σε όλα τα κοινωνικά στρώματα. Μπορείς να τσεκάρεις αν θέλεις τις χώρες με το υψηλότερο βιοτικό επίπεδο, θα διαπιστώσεις ότι όλες είναι καπιταλιστικές και σε μεγάλο βαθμό φιλελεύθερες. Τώρα μας μιλάνε για κάτι που οι ίδιοι παραδέχονται ότι δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ: Τον αταξικό, ακρατικό κομμουνισμό.
1) Η "ρουφιανιά" ιστορικά αναδημιουργήθηκε και διαδόθηκε από τον κομμουνισμό που αντιπροσωπεύει όλους αυτούς τους ταλιμπάν αριστεροαναρχικούς που γράφουν και τα ψυχανώμαλα διεστραμμένα βοθροσυνθήματα τους! καθώς και στα καθεστώτα τους. Όπου όσοι ρουφιάνοι κομμουνιστές ρουφιάνευαν όλους όσους δεν ήταν "πιστοί" στα κομμουνιστικά καθεστώτα τους, ανέβαιναν κλίμακες και θέσεις ενώ οι ρουφιανεμένοι τους εκτελούσαν ή τους φυλάκιζαν σε βαριά καταναγκαστικά έργα!
2) Προσκυνημένοι είναι και φαίνονται αποδεδειγμένα οι αριστεροαναρχικοί που εκτελούν ως φανατικοί ραγιάδες προσκυνημένοι τις εντολές των ανθρώπων "αφεντικών" τους και τα βρώμικα συμφέροντά τους, κάνοντας ως εντολοδόχοι και όλες αυτές τις αισχρότητες με τα βοθροσυνθήματα, τις καταστροφές στα σπίτια και στα καταστήματα των ανθρώπων που δουλεύουν καθώς και τις λεηλασίες. Όχι μόνο είναι ραγιάδες προσκυνημένοι αλλά είναι αποδεδειγμένα και μεγαλοεγκληματίες απατεώνες!

Anonymous said...

Για πείτε μου ένα κομμουνιστικό καθεστώς στο πλανήτη που ήταν φιλελεύθερο και δημοκρατικό γιατί όσο και να ψάχνω δεν μπορώ να βρώ! Πείτε τώρα τις ψευτοδικαιολογίες ότι ''δεν εφαρμόστηκε σωστά ο κομμουνισμός να γελάσουμε''.
Η αλήθεια όσο τσούζει θα την αντιμετωπίζει καθημερινά ο κομμουνισμός που έχει καταρρεύσει από την δεκαετία του 90 και ο λόγος που δεν έχετε πάρει πρέφα τι σημαίνει κομμουνισμός είναι ότι γιατί δεν τον ζήσαμε. Γιατί αν χτύπα ξύλο νικούσαν οι κομμουνιστές στον εμφύλιο και θα μετατρεπόμασταν σε λαϊκή δημοκρατία τύπου Χότζα και Β.Κορέας και θα έβλεπε στο πετσί του ο κόσμος τι σήμαινε κομμουνισμός θα είχε απαγορευτεί και σε εμάς το σφυροδρέπανο.
Τι ''ωραίες'' εποχές ''σύντροφε'' επί Χότζα και Τσαουσέσκου που η ''δημοκρατία'' και ο ''πλουραλισμός'' βρισκόταν σε άνοδο! Και ο αυτός ο Κιμ Γιονγκ Ουν ''παρεξηγημένο'' παιδί, άσε που ο Μαδούρο ''έσωσε'' την Βενεζουέλα από τη φτώχεια και φυλάκισε αυτόν τον ''φασίστα'' ηγέτη της αντιπολίτευσης. Αυτός ο δήθεν ''ακροδεξιός'' όλο ψέματα λέει γιατί ζηλεύει την ''εδραίωση'' της δημοκρατίας και των ''ανθρωπίνων'' δικαιωμάτων επί κομμουνιστικών καθεστώτων!

Anonymous said...

Η ΚΟΥΒΑ ΕΧΕΙ 40-50 ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΑΝΤΙΦΡΟΝΟΥΝΤΩΝ...
ΕΝΩ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΡΟΝΗΣΟ!
ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΕΝΟΣ ΦΑΣΙΣΤΕΡΟΥ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ.. ΒΑΣΑΝΙΣΕ ΕΝΑΝ ΛΑΟ 56 ΧΡΟΝΙΑ!!!!!!!
ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ “ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΟΜΕΝ” ΠΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΣΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ, ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΛΕΓΑΝ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΡΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΟΤΑΝ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ! ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΙΜ ΓΙΟΝΓΚ ΟΥΝ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΟΡΕΑΣ, ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ, ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΑΝΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΙΑΦΟΡΑ! ΕΚΕΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΡΟΙ !
ΚΑΠΟΤΕ ΕΙΧΑΜΕ ΕΔΩ ΒΑΣΙΛΙΑ.. ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΑΔΕΧΟΤΑΝ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΘΡΟΝΟ.!! Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΒΑΣΙΛΕΙΑ… ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ «ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ» ΣΤΗΝ Β.ΚΟΡΕΑ, ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ... ΚΑΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΡΟΙ ΤΟ ΔΕΧΟΝΤΑΙ!!!!!

Anonymous said...

Στάλιν και Χίτλερ στην αρχή ήταν χέρι-χέρι και συνεργάζονταν για τους φυσικούς πόρους (πετρέλαιο, κ.α.) και όταν η Γερμανία έσπαζε τα Δυτικά σύνορα της Πολωνίας, η Ρωσία έμπαινε από τα Ανατολικά σύνορα και συνεργάζονταν... Οι σοβιετικοί ρώσοι ακόμη έστειλαν και επιστολή σε όλα τα κομμουνιστικά κινήματα της Ευρώπης να μην πολεμήσουν κατά των ναζί... και οι ναζί να καταλάβετε όταν μπήκαν στην Ελλάδα έβγαζαν τους φυλακισμένους κομμουνιστές από την Ακροναυπλία σαν Βούλγαρους... (και μην μου πείτε για Βελουχιώτη γιατί σκότωσε 15.000 Έλληνες από τον στρατό του Ζέρβα...) και μετά που εισέβαλαν οι Γερμανοί στην Ρωσία ξαναέστειλαν επιστολή στους Κομμουνιστές να πολεμήσουν... Και την Ευρώπη την έσωσε η Ελλάδα του Μεταξά με το ΟΧΙ, είτε τους αρέσει είτε όχι... γιατί αν έλεγε ναι ο Μεταξάς και έμπαιναν νωρίτερα στην Ρωσία μάλλον θα νικούσαν γιατί η Ρωσία δεν θα ήταν έτοιμη και οι Γερμανοί δεν θα έβρισκαν τον σκληρό Χειμώνα της Ρωσίας... και ο Στάλιν που “θεoποιούνε” σκότωνε Έλληνες του Πόντου σε κέντρα συγκεντρώσεως στην Σιβηρία.... και μία άλλη απόδειξη: ότι ο Στάλιν είπε “λυπάμαι που δεν θα ζω πολλά χρόνια να ευχαριστώ την Ελλάδα που έσωσε την Ευρώπη” ο πρόεδρος της Αμερικής είπε μετά τον πόλεμο “μπορούμε πλέον να πούμε ότι η Ελλάδα έσωσε τον κόσμο”... Η Ελλάδα έσωσε τον κόσμο 2 φορές... στο Β’ παγκόσμιο και στους Περσικούς πολέμους γιατί εάν οι πέρσες περνούσαν από την Ελλάδα θα κατακτούσαν την Ευρώπη.... με την ανοχή του κκε φτάσαμε εδώ...
Το ΚΚΕ (= Κ.όμμα Κ.αμμένων Ε.γκεφάλων) 40 χρόνια δεν κατάλαβε την καταλήστευση που έγινε;; Αν το κατάλαβαν γιατί δεν το είπαν, άρα έτρωγαν και αυτοί.
Το “902” τηλεοπτικό κανάλι είχανε, το πουλήσανε σε καπιταλιστές με offshores και αλλάξανε την ονομασία του. Μόνο ο ριζοσπάστη-κος τους έμεινε (και απολύσανε και τους δικούς τους, όπως ο μπογιόπουλος κ.α.) και πέφτει και συνεχώς στις (τελευταίες) πωλήσεις τους σε 2300-2500 φυλλάδες σε όλη την Ελλάδα. Εάν τυλίξεις μαρούλι με αυτήν την ριζοσπαστι-κή φυλλάδα θα σαπίσει το μαρούλι!

Anonymous said...

Για τον μύγα Τσε-Τσε Γκεβάρα, πού μιά πλύση εγκεφάλου μισού αιώνα, τον έχει “θεοποιήσει”, το παρακάτω, αποδεικνύει την "νοημοσύνη" του ανδρός:
Στην πρώτη κυβέρνηση Κάστρο ανέλαβε Υπουργός Οικονομικών, ενώ δεν είχε σχέση με το αντικείμενο.
Όταν βγήκε από την σύσκεψη που τον είχε αναδείξει σε Υπουργό, ρωτήθηκε γιατί ανέλαβε αυτό το Υπουργείο, αφού ήταν άσχετος.
Απάντησε: "Ο κομμαντάντε μας ρώτησε << μήπως υπάρχει κανείς Εκονομίστα (Οικονομολόγος);;>>. Εγώ άκουσα << μήπως υπάρχει κανείς Κομμουνίστα (κομμουνιστής);;>> . Σήκωσα το χέρι μου. Ο Ηγέτης είπε: <>"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ο Τσέ-χαντιστής ήταν η βιτρίνα ο Κάστρο ήταν ο νούς! Ο Τσέ "έταζε" τα πάντα στους πάντες και όταν του είπε ο Κάστρο να δώσει αυτά που έταξε ο Τσέ απλά την κοπάνησε! Ο Κάστρο είχε διαβλέψει τις αρχηγικές τάσεις του Γκεβάρα και τον άδειασε έξυπνα αλλά ήξερε ότι ο ψεύτης είναι αρεστός στις λαϊκές μάζες...
Ο δολοφόνος χιλιάδων ανθρώπων ο Τσε-χαντιστής Γκεβάρα ήταν αυτός που εκθείασε το καθεστώς Τσαουσέσκου στη Ρουμανία και δήλωσε ότι η Β. Κορέα είναι υπόδειγμα ευτυχίας καθώς όλοι φοράνε τα ίδια ρούχα, για να μην πούμε πόσους συμπατριώτες του εκτέλεσε και έστειλε στα στρατόπεδα συγκέντρωσης....... Να μου κάνει παρατήρηση κάποιος που έπιασε έστω για μια φορά στη ζωή του βιβλίο δεκτόν, αλλά να κάνει παρατήρηση επειδή φόρεσε μια φορά μπλουζάκι με τον Γκεβάρα.... όχι.
Edit: Όσο για τον Μπατίστα, φυσικά και συμφωνώ ότι ήταν διεφθαρμένος και έπρεπε να φύγει. Αλλά δεν απαλλάσσεσαι από έναν διεφθαρμένο δικτάτορα εγκαθιδρύοντας μία νέα απολυταρχική δικτατορία και δεν κάνεις καθόλου εκλογές για τα επόμενα 50 χρόνια. Αν ήταν τόσο "ηγέτης" όπως γουστάρουν να λένε όλοι οι Έλληνες "επαναστάτες του καναπέ" γιατί δεν έκανε εκλογές ώστε να επιβεβαιώσει ο κόσμος την εμπιστοσύνη του;; Αυτό δε σημαίνει ότι χρειάζονται εσαεί έναν “πατερούλη” να τους λέει τι να κάνουν.

Anonymous said...

ΑΝΤΙΦΑ-ΣΟΛΙΑ, ΑΝΤΙΦΑ-ΚΕΣ, ΑΝΤΙΦΑ-ΒΑ !
LA COMMUNA LAMOGIA ! Αριστερός ναζισμός και φασισμός!

Στην Ελλάδα οι αριστεροί σιχαίνονται την Αμερική, αλλά ότι αμερικάνικο, το ακολουθούνε πιστότατα. Κατηγορούνε τους ιμπεριαλιστές, φορώντας levi’s, polo, timberland κ.α. και ακούγοντας αμερικανική μουσική στο I-phone.
Δεν είναι ψέμα .. αν τολμούσες στην Κούβα να εκφράσεις την αντίθεση σου στο καθεστώς σε οδηγούσαν φυλακή. Δεν είχες άδεια να ταξιδέψεις, μόνο να δραπετεύσεις εκτός Κούβας. Δεν είχες πολιτικά δικαιώματα να εκλέγεις και να εκλέγεσαι. Ο λαός σε απόλυτη φτώχεια, ζει μόνο το πιάτο της ημέρας αν τα καταφέρει. Οι γυναίκες στην πορνεία για λίγο φαΐ...και να φανταστείς ότι στην Ελλάδα έχουμε το τελευταίο κομμουνιστικό απολίθωμα.
Aνέτρεψε τον διεφθαρμένο δικτάτορα Μπατίστα και εν συνεχεία έγινε και ο Κάστρο δικτάτορας κι αυτός (αναγκαίως προκειμένου να διατηρήσει τα υπέρ του κεκτειμένα). Δηλαδή από την δεξιά χούντα που είχαν κατέληξαν στην αριστερή χούντα!
Εε, όχι και δικτάτωρ! Μόνο 49 χρόνια κυβέρνησε κι όταν αρρώστησε έδωσε την εξουσία στον αδελφό του. “Δημοκράτης” μεγάλος, αλληλέγγυος κομαντάντε.
Οι Κουβανοί που έφευγαν με βάρκες ακόμα και σαμπρέλες να πάνε 220 μίλια μακριά στο Μαϊάμι γιατί έφευγαν; Προτιμούσαν να τους φάνε οι καρχαρίες επειδή είχε δημοκρατία η Κούβα! Μην τρελαθούμε κιόλας!

Anonymous said...

Όταν ο Φασισμός ήταν στ’ Αριστερά
Αποδείξεις: - Ο Φασισμός είναι παιδί του Αριστερισμού.

Άρθρο του Keith Preston (άρθρο του zougla. gr)
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=80&aid=465516&cid=122

Το συμβατικό μοντέλο του πολιτικού φάσματος της αριστεράς και δεξιάς θεωρεί το Φασισμό και το Μαρξισμό σαν πολικά αντίθετα τον ένα του άλλου. Ο Μαρξισμός θεωρείται ως ιδεολογία της άκρας αριστεράς, ενώ ο φασισμός υποτίθεται πως αντιπροσωπεύει την πιο ακραία δεξιά άποψη. Το βιβλίο «Επαναστατικός Φασισμός» του Eric Norling (Finis Mundis Press) θέτει σε αμφισβήτηση την αντίληψη του Φασισμού, όπως αυτός συνελήφθηκε από το Μουσολίνι και τους υποστηρικτές του, ως μία ιδεολογία της Άκρας Δεξιάς.

Ο συγγραφέας Norling είναι ένας Σουηδός ιστορικός και δικηγόρος που κατοικεί τώρα στην Ισπανία. Στο βιβλίο του αυτό, που δημοσιεύθηκε αρχικά το 2001, ο Norling παρατηρεί ότι σε όλη την αρχική ζωή του, από την παιδική του ηλικία μέχρι τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, ο Μουσολίνι ήταν εντελώς αριστερός, όπως σύγχρονοί του σαν τον Eugene V. Debs. Ήταν, όπως έγινε αργότερα γνωστός, ένα "κόκκινο παιδί από την πάνα του" (δηλαδή παιδί επαναστατών σοσιαλιστών γονέων). Σαν νεαρός άντρας ο Μουσολίνι ήταν επίσης Μαρξιστής και έντονα αντικληρικός. Πήγε στην Ελβετία για να αποφύγει την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία, όπου συνελήφθη και φυλακίστηκε για υποκίνηση διαφόρων μαχητικών απεργιών. Τελικά, έγινε ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ιταλίας και φυλακίστηκε πάλι το 1911 εξ αιτίας των αντιπολεμικών δραστηριοτήτων του σχετικά με την εισβολή της Ιταλίας στη Λιβύη. Ήταν μάλιστα τόσο προεξέχων σοσιαλιστής σε αυτό το σημείο της σταδιοδρομίας του, που κέρδισε τον έπαινο του Λένιν, ο οποίος και τον θεώρησε σαν το νόμιμο αρχηγό ενός μελλοντικού Ιταλικού σοσιαλιστικού κράτους.
Όταν άρχισε ο πρώτος παγκόσμιος πόλεμος το 1914, ο Μουσολίνι κράτησε στην αρχή την αντιπολεμική στάση του Ιταλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος. Στους επόμενους όμως μήνες μεταστράφηκε υπέρ του πολέμου και αποβοήθηκε έτσι από το κόμμα του. Στη συνέχεια στρατολογήθηκε στον Ιταλικό στρατό και πληγώθηκε στη μάχη. Οι λόγοι που άλλαξε την άποψή του υπέρ του πολέμου είναι ουσιαστικοί για την κατανόηση της πραγματικής προέλευσης και φύσης του Φασισμού και της θέσης του στο πλαίσιο της πολιτικής και διανοητικής ιστορίας του εικοστού αιώνα. Ο Μουσολίνι θεώρησε τελικά τον πόλεμο ως μια αντι-ιμπεριαλιστική προσπάθεια ενάντια στη δυναστεία των Αψβούργων της Αυστρο-Ουγγαρίας. Επιπλέον τον θεώρησε ως έναν αντι-μοναρχικό αγώνα ενάντια στις συντηρητικές δυνάμεις, όπως οι Αψβούργοι, οι Οθωμανοί Τούρκοι και οι Χοχενζόλερν της Γερμανίας και επιτέθηκε σε αυτά τα καθεστώτα ως αντιδραστικούς εχθρούς που είχαν καταστείλει το σοσιαλισμό. Εξέφρασε επίσης την προφητική άποψη ότι η συμμετοχή της Ρωσίας στον πόλεμο θα αποδυνάμωνε αυτό το έθνος σε τέτοιο σημείο που θα ήταν επιρρεπές στη σοσιαλιστική επανάσταση (όπως ακριβώς συνέβη). Με άλλα λόγια, ο Μουσολίνι θεώρησε τον πόλεμο ως μια ευκαιρία να προωθηθεί η αριστερή επαναστατική υπόθεση στην Ιταλία και αλλού.

Anonymous said...

Όταν ιδρύθηκε το Ιταλικό Φασιστικό Κίνημα το 1919, οι περισσότεροι από τους ηγέτες και τους θεωρητικούς του ήταν, όπως και ο ίδιος ο Μουσολίνι, πρώην Μαρξιστές και άλλοι αριστεροί ριζοσπάστες, όπως οι υπερασπιστές των επαναστατικών συνδικαλιστικών δογμάτων του Georges Sorel. Τα επίσημα προγράμματα που εκδόθηκαν από τους Φασίστες, μεταφράσεις των οποίων συμπεριλαμβάνονται στο βιβλίο του Norling, απεικονίζουν ένα τυπικό μίγμα δημοκρατικών και σοσιαλιστικών ιδεών που ήταν κοινές σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή αριστερή ομάδα της εποχής. Εάν τα στοιχεία είναι πράγματι συντριπτικά, ότι ο φασισμός έχει τις ρίζες του στην άκρα αριστερά, από πού τότε πηγάζει η φήμη του ως μια δεξιά ιδεολογία;

Η απάντηση φαίνεται πως είναι ένας συνδυασμός τριών βασικών παραγόντων: Πρώτον η μαρξιστική προπαγάνδα, που δυστυχώς βρήκε τρόπο να εκφραστεί στην επικρατούσα ιστοριογραφία, δεύτερον η αναθεώρηση του ίδιου του αριστερού επαναστατικού δόγματος από τους ηγέτες του Φασισμού και τρίτον οι αναπόφευκτοι συμβιβασμοί και προσαρμογές που έκανε ο Φασισμός για την επίτευξη της ουσιαστικής κρατικής δύναμης και εξουσίας. Σχετικά με τον πρώτο παράγοντα, ο David Ramsay Steele περιέγραψε την τυπική μαρξιστική ερμηνεία του Φασισμού σε ένα σημαντικό άρθρο του για την ιστορία του Φασισμού.
( http:/la-articles.org.uk/fascism.htm):

«Στη δεκαετία του 1930 η αντίληψη για το «Φασισμό» στον αγγλόφωνο κόσμο διαμορφώθηκε σα μια εξωτική, ακόμα και κομψή, Ιταλική καινοτομία ενός συμβόλου του κακού για κάθε σκοπό. Κάτω από την επίδραση διάφορων αριστερών συγγραφέων, διαδόθηκε μια άποψη του Φασισμού, που έχει παραμείνει κυρίαρχη από τότε στους διανοούμενους μέχρι σήμερα. Αυτή έχει ως εξής:

«Ο φασισμός είναι ένας χωρίς μάσκα καπιταλισμός. Είναι ένα εργαλείο του Μεγάλου Κεφαλαίου, το οποίο κυβερνά μέσω της δημοκρατίας, μέχρι να αισθανθεί θανάσιμα απειλούμενο, οπότε και εξαπολύει το Φασισμό. Ο Μουσολίνι και ο Χίτλερ ανήλθαν στην εξουσία από το Μεγάλο Κεφάλαιο, επειδή το Μεγάλο Κεφάλαιο ένοιωσε απειλή από την επαναστατική εργατική τάξη. Πρέπει φυσικά να εξηγήσουμε μετά, πώς μπορεί να είναι ο Φασισμός ένα μαζικό κοινωνικό κίνημα το οποίο δεν καθοδηγείται ούτε οργανώνεται από το Μεγάλο Κεφάλαιο. Η εξήγηση είναι ότι ο Φασισμός το κάνει αυτό χρησιμοποιώντας με ένα φιλικό και έξυπνο τρόπο τα σύμβολα και την τελετουργία, καθώς ως διανοητικό δόγμα είναι κενός οποιουδήποτε σοβαρού περιεχομένου, ή εναλλακτικά, το περιεχόμενό του είναι ένα μίγμα διαφόρων ασυνάρτητων στοιχείων. Η έλξη που εξασκεί ο Φασισμός είναι περισσότερο συγκινησιακής παρά ιδεολογικής φύσης. Στηρίζεται στην απαγγελία ύμνων, στον κυματισμό της σημαίας, και άλλα θεατρινίστικα τεχνάσματα, τα οποία δεν είναι τίποτα παραπάνω από διάφορες συσκευές παραλογισμού που χρησιμοποιούν οι ηγέτες του Φασισμού, οι οποίοι έχουν πληρωθεί από το Μεγάλο Κεφάλαιο για να ελέγξουν τις μάζες».

Anonymous said...

Αυτή η αντίληψη εξακολουθεί να είναι η τυπική αριστερή "ανάλυση" του Φασισμού ακόμη και σήμερα, και χρησιμοποιείται μάλιστα για να εξηγήσει διάφορα άλλα πολιτικά κινήματα σα φασιστικά, παρότι δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με τον ιστορικό Φασισμό.

Η πραγματικότητα πάντως της προέλευσης του Φασισμού είναι αρκετά διαφορετική. Οι δημιουργοί του ήταν μια ομάδα αριστερών διανοούμενων και πολιτικών προσωπικοτήτων των οποίων το κοινό σημείο αναφοράς ήταν η συνειδητοποίησή τους ότι ο Μαρξισμός ήταν μια αποτυχημένη ιδεολογία. Όπως παρατήρησε ο Steele:

«Ο φασισμός ξεκίνησε ως μια αναθεώρηση του Μαρξισμού από Μαρξιστές, μια αναθεώρηση που αναπτύχθηκε σε διαδοχικά στάδια, έτσι ώστε αυτοί οι Μαρξιστές έπαψαν βαθμιαία να θεωρούν τον εαυτό τους Μαρξιστές, και τελικά έπαψαν να θεωρούνται ως σοσιαλιστές. Ποτέ δεν σταμάτησαν όμως να θεωρούν τον εαυτό τους σαν αντι-φιλελεύθερους επαναστάτες.

«Η κρίση του Μαρξισμού εμφανίστηκε στη δεκαετία του 1890. Οι Μαρξιστές διανοούμενοι μπορούσαν να υποστηρίξουν ότι μιλούσαν για τα μαζικά σοσιαλιστικά κινήματα σε ολόκληρη την ηπειρωτική Ευρώπη, εντούτοις εκείνα τα χρόνια κατέστη σαφές ότι ο Μαρξισμός είχε επιζήσει σε έναν κόσμο, που σύμφωνα με τον Μαρξ δε θα μπορούσε να υπάρχει. Οι εργαζόμενοι γίνονταν πλουσιότεροι, η εργατική τάξη τεμαχίστηκε σε πολλά κομμάτια με διαφορετικά συμφέροντα, η τεχνολογική πρόοδος επιταχυνόταν παρά συναντούσε οδοφράγματα, το "ποσοστό κέρδους" δεν έπεφτε, ο αριθμός των πλούσιων επενδυτών ("μεγιστάνων του κεφαλαίου") δεν έπεφτε αλλά αυξανόταν, η βιομηχανική συγκέντρωση δεν αυξανόταν και σε όλες τις χώρες οι εργαζόμενοι έθεταν τη χώρα τους πάνω από την τάξη τους».

Οι πρώτοι Φασίστες ήταν πρώην Μαρξιστές που έφτασαν να αμφιβάλουν για την επαναστατική δυνατότητα της ταξικής πάλης, αλλά είχαν φτάσει ταυτόχρονα να πιστέψουν ότι ο επαναστατικός εθνικισμός προσέφερε μια σημαντική υπόσχεση. Όπως παρατήρησε ο Μουσολίνι σε μια ομιλία του στις 5 Δεκεμβρίου 1914:

«Το έθνος δεν έχει εξαφανιστεί. Συνηθίζαμε να πιστεύουμε πως αυτή η έννοια ήταν συνολικά χωρίς ουσία. Αντ' αυτού βλέπουμε το έθνος να αναδύεται ως μια συνταρακτική πραγματικότητα μπροστά μας... Η τάξη δεν μπορεί να καταστρέψει το έθνος. Η τάξη αποκαλύπτεται ως μια ομάδα συμφερόντων - αλλά το έθνος είναι μια ιστορία συναισθημάτων, παραδόσεων, γλώσσας, πολιτισμού, και φυλής. Η τάξη μπορεί να γίνει ένα αναπόσπαστο τμήμα του έθνους, αλλά δεν μπορεί να σκιάσει το ένα το άλλο. Η ταξική πάλη είναι μια μάταιη φόρμουλα, με αποτέλεσμα και συνέπεια να βρίσκει κάποιος οπουδήποτε ένα λαό που δεν έχει ενσωματωθεί στα κατάλληλα γλωσσικά και φυλετικά όριά του - όπου το εθνικό πρόβλημα δεν έχει επιλυθεί οριστικά. Σε τέτοιες περιστάσεις το ταξικό κίνημα βρίσκεται εξασθενισμένο από ένα δυσοίωνο ιστορικό κλίμα.»

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails