Sunday, December 4, 2016

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΓΑΛΛΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ...ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΣΤΕ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΧΑΟΣ

O Φρανσουά Φιγιόν έπλεξε το εγκώμιο της εποχής Θάτσερ σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στην βρετανική εφημερίδα Telegraph.
O Φιγιόν βρέθηκε στο Λονδίνο σε εκδήλωση προς τιμήν του ντε Γκολ.
Στην συνέντευξή του εξέφρασε τη λύπη του γιατί η Γαλλία «δεν γνώρισε ποτέ την θατσερική επανάσταση», Επλεξε το εγκώμιο της σιδηράς κυρίας, εξέφρασε τη λύπη του γιατί το πνεύμα της δεν ήταν ποτέ αρκετά παρόν στη Γαλλία, ειδικά στα πανεπιστήμια και στα μίντια:

«Τα γαλλικά μίντια είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία, της αριστεράς. Ενώ τα πανεπιστήμιά μας είναι φωλιές μαρξιστών», είπε.
 «Ωστόσο, τώρα αισθάνομαι μια αλλαγή στην κοινή γνώμη. Υπήρχε, για παράδειγμα, μια αμέριστη συμπαράσταση στις απεργίες του δημοσίου, ως συμπαράσταση για την κοινωνική προστασία. Τώρα πια δεν υπάρχει», είπε ο Φιγιόν, ενώ στη Γαλλία αυτή τη στιγμή γίνεται απεργία στα τρένα για 10η ημέρα.
«Αισθάνομαι μια πραγματική επανάσταση, μια επιθυμία ελευθερίας. Επιθυμία για μικρότερη παρέμβαση του κράτους στην οικονομία και στην προσωπική ζωή. Από τον Πόλεμο και μετά η Γαλλία δεν έκανε θατσερική επανάσταση και δεν υλοποίησε μεταρρυθμίσεις όπως είχε κάνει ο Γκέρχαρντ Σρέντερ στη Γερμανία», πρόσθεσε ο Φιγιόν, τον οποίο η βρετανική εφημερίδα αποκαλεί «ο επόμενος πρόεδρος της Γαλλίας».

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails