Sunday, February 7, 2021

ΑΤΖΕΝΤΑ 2030 - Όλοι ΣΥΝΗΘΙΖΟΥΝ! Κάμπτονται οι αντιστάσεις των πολιτών στον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού

 

Το παγκόσμιο πείραμα πετυχαίνει!

Η προθυμία των πολιτών να εμβολιαστούν κατά της COVID-19 αυξάνεται σε όλο τον κόσμο και περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες απάντησαν ότι θα εμβολιάζονταν την επόμενη εβδομάδα αν είχαν την ευκαιρία, όπως προκύπτει από μια επικαιροποιημένη έρευνα για την παγκόσμια εμπιστοσύνη στα εμβόλια που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.


Ωστόσο, οι απόψεις και ο βαθμός της εμπιστοσύνης διαφέρουν πολύ στις 15 χώρες που κάλυψε η δημοσκόπηση, με τη Γαλλία να εμφανίζει υψηλά επίπεδα δυσπιστίας και με κάποιες ασιατικές χώρες να παρουσιάζουν μειωμένη εμπιστοσύνη στα εμβόλια, ενώ ορισμένες ευρωπαϊκές αυξημένη.


Συνολικά, η εμπιστοσύνη στα εμβόλια είναι μεγαλύτερη σήμερα σε σχέση με τον Νοέμβριο, όταν η ίδια δημοσκόπηση που είχε διενεργηθεί σε 15 χώρες σε δείγμα 13.500 πολιτών κάθε φορά, είχε διαπιστώσει ότι μόνο το 40% αυτών είχε πρόθεση να εμβολιαστεί.


Η δημοσκόπηση που διενήργησαν η εταιρεία έρευνας αγοράς και ανάλυσης δεδομένων YouGov και το Ινστιτούτο Καινοτομίας της Παγκόσμιας Υγείας του πανεπιστημίου Imperial του Λονδίνου, διαπίστωσε ότι οι πολίτες στη Βρετανία είναι οι πιο πρόθυμοι να εμβολιαστούν με ποσοστό 78% και ακολουθούν οι Δανοί με 67%.


Η Γαλλία είχε το υψηλότερο ποσοστό ερωτηθέντων που απάντησαν ότι δεν θα εμβολιάζονταν (44%), αλλά στη χώρα διπλασιάστηκε και το ποσοστό εκείνων που θα το έκαναν: από 15% που ήταν τον Νοέμβριο έφθασε στο 30% τον Ιανουάριο.


Στην Αυστραλία, την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα και τη Σιγκαπούρη η προθυμία εμβολιασμού μειώθηκε από τον Νοέμβριο, με την Ιαπωνία να εμφανίζεται περισσότερο διστακτική και έπειτα τη Σιγκαπούρη.


“Καθώς τα εμβόλια θα παίξουν έναν σημαντικό ρόλο στον έλεγχο της πανδημίας, οι ηγέτες πρέπει να ενεργήσουν τώρα ώστε περισσότεροι άνθρωποι να κατανοήσουν τα οφέλη του εμβολιασμού κατά της COVID-19 και να διασφαλίσουν ότι κανένας δεν θα μείνει ανεμβολίαστος”, δήλωσε ο Ντέιβιντ Ναμπάρο, ένας εκ των διευθυντών του Ινστιτούτου και ειδικός του ΠΟΥ στην COVID-19.


Η δημοσκόπηση εντάσσεται στις προσπάθειες του ΠΟΥ και άλλων οργανισμών να καταγράφουν τη στάση των πολιτών σε ζητήματα υγείας στη διάρκεια της πανδημίας.


Από τον Απρίλιο του 2020 οι ερευνητές έχουν διενεργήσει δημοσκοπήσεις σε δείγμα πάνω από 470.000 ανθρώπων ανά τον κόσμο. Η πιο πρόσφατη είναι αυτή κατά το διάστημα 4-24 Ιανουαρίου.


Η δημοσκόπηση διαπίστωσε ότι οι περισσότεροι πολίτες εμπιστεύονται τα εμβόλια, με τα δύο τρία να εκφράζουν έντονη ή αρκετή εμπιστοσύνη και μόλις το 12% να μην τα εμπιστεύεται καθόλου. Διαπίστωσε ακόμη ότι τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι το να εμβολιαστούν είναι σημαντικό για την υγεία τους.

1 comment:

Λ said...

Με κάνετε καχύποπτο με τα θαυμαστικά.Και οχι λίγο...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails