Saturday, February 20, 2021

Σπάρτη: Απύθμενο θράσος μεταναστών που διαβιούν σε ξενοδοχείο με όλα τα κομφόρ - "Φέρτε μας ταυτότητες και διαβατήρια αλλιώς δεν το κουνάμε ρούπι"

 

 
 
 
Οι διαμαρτυρόμενοι κατέλαβαν για 10 λεπτά τον δρόμο και διέκοψαν την κυκλοφορία

Nέα διαμαρτυρία σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι από τους φιλοξενούμενους πρόσφυγες και λαθρομετανάστες στο Sparta Inn, στη Σπάρτη. Τρία περιπολικά της Αστυνομίας και άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ βρέθηκαν επί τόπου προκειμένου να παρέμβουν στην περίπτωση που εξελισσόταν επεισόδιο. Οι διαμαρτυρόμενοι κατέλαβαν για 10 λεπτά τον δρόμο και διέκοψαν την κυκλοφορία. Αμέσως και χωρίς επεισόδιο τους απομάκρυνε η Αστυνομία.


Οι πρόσφυγες μίλησαν στη κάμερα του notospress καταγγέλλοντας ότι ενώ σε λίγο, στις 28 Φεβρουαρίου, εκπνέει η προθεσμία παραμονής τους στη Σπάρτη δεν έχουν παραλάβει το νόμιμα έγγραφα για να αποχωρήσουν και να κατευθυνθούν είτε σε άλλες πόλεις της Ελλάδας είτε στο εξωτερικό. «Θέλουμε διαβατήρια και ταυτότητες για όλους. Μας υποσχέθηκαν ότι όλα τα γίνουν και μας λένε ότι πρέπει τώρα να φύγουμε… Αλλά πως θα φύγουμε χωρίς τα έγγραφά μας… Μπορεί να μην μας αγαπούν και να μην μας θέλουν οι Σπαρτιάτες, το καταλαβαίνουμε, αλλά ας πουν στην Κυβέρνηση και στην Αθήνα να μας δώσουν διαβατήρια και ταυτότητες… Την ίδια μέρα που θα μας τα δώσουν θα φύγουμε. Θα παραδώσουμε τα κλειδιά των δωματίων του ξενοδοχείου και θα φύγουμε»


Η καταγγελία τους απασχόλησε τις αρχές που ήδη επεξεργάζονται τα δεδομένα προκειμένου αποδοθούν εγκαίρως τα έγγραφα. Δεν αποκλείεται παράταση στη διαμονή τους στη Σπάρτη όσο χρειαστεί να ολοκληρωθούν τα έγγραφα για όλες τις οικογένειες.


Αξίζει να σημειωθεί ότι το γραφείο του Δήμαρχου Σπάρτης ανέφερε στο notospress.gr ότι δεν έχει αρμοδιότητα και δεν έχει κάποια αναφορά για τη νέα διαμαρτυρία παραπέμποντας στους δικηγόρους και στη δομή, ενώ οι πληροφορίες θέλουν ο Δήμος να έχει και ενημέρωση, από την πρώτη στιγμή, και συναρμοδιότητα στο ποσοστό που του αναλογεί. Εν τω μεταξύ ο ιδιοκτήτης της δομής (ξενοδοχείο Sparta Inn) εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για τον τρόπο με τον οποίο ο τύπος καλύπτει τα γεγονότα που αφορούν στη δομή και στους πρόσφυγες επισημαίνοντας ότι η πόλη πρέπει να υπολογίσει τα οικονομικά οφέλη ου είχε στην αγορά της από τη δομή.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails