Saturday, February 20, 2021

Το πρότεινε ο Νετανιάχου και στον Μητσοτάκη;;; Αυτό θα παθαίνουν όσοι δεν εμβολιάστηκαν στο Ισραήλ

 

Η Guardian προσθέτει πως η κυβέρνηση εξετάζει μια προσέγγιση καρότου και μαστίγιου για να πείσει τους πολίτες της χώρας να εμβολιαστούν.

Οι κυβερνήσεις αποφασίζουν όλο και πιο σκληρά μέτρα

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου γνωστοποίησε χθες σε μια συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου για την καταπολέμηση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού τα σχέδια του για την προώθηση μιας ad hoc νομοθεσίας, που θα επιτρέπει στις τοπικές αρχές να λαμβάνουν τα ονόματα όσων δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί κατά της Covid-19, ανέφερε σε δημοσίευμα της η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz.

Ενώ η χώρα προπορεύεται παρασάγγας στην παγκόσμια κούρσα εμβολιασμών κατά της νόσου, με πάνω από το 44% του πληθυσμού να έχει ήδη λάβει την πρώτη δόση ενός εμβολίου, τις τελευταίες μέρες καταγράφεται μια επιβράδυνση του αριθμού των εμβολιασμών, ένα γεγονός που ανησυχεί τις αρχές, με το υπουργείο Υγείας να ενισχύει τη διαδικτυακή πληροφόρηση υπέρ των εμβολίων, σύμφωνα με την Guardian.

Μάλλον δεν φτάνει η πρωτιά στους εμβολιασμούς για το Ισραήλ.

Θεωρούν ότι μεταξύ του απομονωμένου εβραϊκού υπερ-ορθόδοξου πληθυσμού της χώρας, που έχει επηρεαστεί δυσανάλογα από την πανδημία, υπάρχει μια διαφορετική ενημέρωση που εξαπλώνεται και εκτός διαδικτύου, ενώ σε ορισμένες γειτονιές έχουν τοποθετηθεί αφίσες που λένε ότι οι ραβίνοι αντιτίθενται σε εμβόλιο.

Η αραβική μειονότητα του Ισραήλ, που συχνά δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση, καταγράφει επίσης χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού.

Όλα αυτά συμβαίνουν, ενώ χθες ο μεγαλύτερος πάροχος ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης του Ισραήλ ανακοίνωσε μια μείωση 94% στις συμπτωματικές μολύνσεις της Covid-19 μεταξύ 600.000 ανθρώπων που έλαβαν δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer στη μεγαλύτερη μέχρι τώρα έρευνα στη χώρα.

Χθες το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε την προώθηση του σχεδίου του Νετανιάχου για την γνωστοποίηση των ονομάτων όσων δεν έχουν εμβολιαστεί, μια πρόταση που φέρει τη στήριξη και του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας του Ισραήλ, σύμφωνα με την Haaretz.

Οι υπουργοί Υγείας και Δικαιοσύνης θα στείλουν τις νομοθετικές τροπολογίες σε μια υπουργική επιτροπή για την εξέταση της νομοθεσίας, που θα εγκρίνει την κατάθεση των τροπολογιών προς ψήφιση στην Κνεσέτ.

Οι υπουργοί συμφώνησαν πως το σχέδιο αυτό πρέπει να προφυλάσσει τα προσωπικά δεδομένα όσων δεν έχουν εμβολιαστεί.

Πόσο εφικτό μπορεί να είναι κάτι τέτοιο, στην εποχή της ψηφιακής πληροφορίας, όταν οι χάκερς μπορούν άνετα να παραβιάσουν δεδομένα;

Η υπουργός Τουρισμού Οριτ Φάρκας Χάκοχεν εξέφρασε τις επιφυλάξεις της για το νομοσχέδιο.

«Αν εγκριθεί μια τέτοια νομοθεσία, θα πρέπει να επικεντρωθεί σε κατοίκους ηλικίας 50 ετών και άνω και «να υπάρξει προσοχή να μην προκληθεί ζημιά στο δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή όσων είναι νεότεροι».

Ο Νετανιάχου υποστήριξε πως το μέτρο έχει στόχο «να ενθαρρύνει όσους δεν έχουν εμβολιαστεί να το κάνουν και να σωθούν ζωές», προειδοποιώντας πως περισσότεροι από μισό εκατομμύριο Ισραηλινοί άνω των 50 ετών δεν έχουν ακόμη λάβει την πρώτη δόση εμβολίου, σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα.

Η Guardian προσθέτει πως η κυβέρνηση εξετάζει μια προσέγγιση καρότου και μαστίγιου για να πείσει τους πολίτες της χώρας να εμβολιαστούν, με μέτρα όπως, να επιτρέπεται σε όσους έχουν εμβολιαστεί να έχουν πρόσβαση σε εστιατόρια, ξενοδοχεία και συναυλίες, εξωθώντας παράλληλα όσους αρνούνται να εμβολιαστούν, να εξετάζονται υποχρεωτικά, ανά δύο μέρες, κατά της Covid-19.

«Θα έχετε το δικαίωμα να μπαίνετε σε γυμναστήρια και πολιτιστικές εκδηλώσεις ή θα μείνετε πίσω;» ανέφερε με tweet του ο υπουργός Υγείας, Γιούλι Έντελσταϊν. «Εμβολιαστείτε!»

Υπενθυμίζουμε ότι ο ‘Ελληνας πρωθυπουργός είχε επισκεφθεί το Ισραήλ μια εβδομάδα πριν και είχε ιδιαίτερες συνομιλίες με τον ισραηλινό πρωθυπουργό.

Ανάμεσα στα θέματα για τα οποία συζήτησαν, ήταν και οι πρακτικές αντιμετώπισης της κρίσης του κορωνοϊού, μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τη διευκόλυνση των ταξιδιών, μέσω του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Ο κ. Νετανιάχου είχε δηλώσει τα εξής: «Συζητήσαμε μόλις μία ρύθμιση για “πράσινο διαβατήριο” με την οποία οι Ισραηλινοί, όταν άρουμε τους περιορισμούς στις πτήσεις, θα έχουν τη δυνατότητα να πάνε στην Ελλάδα δίχως οποιονδήποτε περιορισμό».

Μήπως ανάμεσα σε όλα αυτά, ο κ. Νετανιάχου πρότεινε και τα τελευταία σχέδια του στον κ. Μητσοτάκη και τα συζήτησαν και αυτά; Διόλου απίθανο!

Πηγή

www.nikosxeiladakis.gr

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails