Sunday, February 21, 2021

Ποια είναι η Αντιγόνη Λυμπεράκη γενική διευθύντρια της ΜΚΟ Solidarity now που αναλαμβάνει τα ασυνόδευτα στο Βελβεντό

 

 Η Αντιγόνη Λυμπεράκη γενική διευθύντρια της ΜΚΟ Solidarity now , αναλαμβάνει την φροντίδα και υποστήριξη των ασυνόδευτων ανήλικων σε δύο δομές στο Βελβεντό και την Κόνιτσα.


Γεννήθηκε το 1959 και είναι κόρη του οικονομολόγου Γεώργιου Λυμπεράκη και της Αρτεμισίας Μητσοτάκη, αδερφής του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Στο γενεαλογικό δέντρο της οικογένειας Μητσοτάκη λοιπόν όπως αναφέρει η Wikipedia:


-Αρτεμισία Μητσοτάκη (γενν. 1932), σύζυγος του Γεωργίου Λυμπεράκη και κόρη του Κυριάκου


-Αντιγόνη Λυμπεράκη (γενν. 1959), πανεπιστημιακός, βουλευτής και κόρη της Αρτεμισίας


Η Αντιγόνη , ανιψιά του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ήταν μέλος της οργάνωσης νεολαίας του ΚΚΕ Εσωτερικού «Ρήγας Φεραίος» και στη συνέχεια μέλος της ΚΝΕ. Η πολιτική της σταδιοδρομία μετρά 6 χρόνια στην Κεντρική Επιτροπή του Ενιαίου Συνασπισμού (1990-1996), υπήρξε αντιπρόεδρος του κόμματος Δράση, ενώ από το 2014 εντάχθηκε στο κόμμα Ποτάμι.


Συγκεκριμένα μετά την παραίτηση του Στέφανου Μάνου από την ηγεσία της Δράσης, τον Ιούλιο του 2012, ανέλαβε την αντιπροεδρία του κόμματος. Το 2014, η Αντιγόνη Λυμπεράκη αποχώρησε από τη Δράση και εντάχθηκε στο Ποτάμι, με το οποίο εξελέγη στην εκλογική περιφέρεια Β΄ Αθηνών στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015. Στις 11 Απριλίου 2019 έγινε ξανά βουλευτής, μετά την παραίτηση του Γιώργου Αμυρά από το βουλευτικό αξίωμα.


Πέρα από τη δράση της στα πολιτικά, τα οικονομικά παραμένουν η άλλη δράση ακτιβισμού που αγαπά. Έτσι, η μελέτη της επικεντρώνεται στα Οικονομικά της Εργασίας, της Μετανάστευσης, της Γήρανσης και του Φύλου. Μεταξύ 2000-2004 ήταν στο Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων των Υπουργείου Εργασίας και ήταν συντονίστρια στην εκπόνηση τριών Εθνικών Σχεδίων Δράσης για την Απασχόληση.


Ήταν επίσης δραστήριο μέλος της Action Aid στην Ελλάδα και στην Κένυα, με πρόεδρο της Action Aid Ελλάδας την άλλη της πρώτη εξαδέλφη, Αλεξάνδρα Μητσοτάκη. Η ίδια όπως έχει δηλώσει στις 3 Ιουνίου 2012 στο iefimerida παλιότερα «όσο θυμάται τον εαυτό της ήταν πάντα ακτιβίστρια, πιστεύει στον ακτιβισμό και ήταν πάνω από 20 χρόνια ακτιβίστρια σε κόμματα της αριστεράς, στη ΚΝΕ, στο ΚΚΕ και στο Συνασπισμό».


Είναι επίσης καθηγήτρια Οικονομικών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, με διδακτορικό δίπλωμα στην Οικονομία των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων και M.Phil στις Αναπτυξιακές Σπουδές από το Πανεπιστήμιο του Sussex.

Συμμετείχε πρόσφατα και στο forum των Δελφών μαζί με τους παρακάτω ομιλητές:


-Κυριάκος Μητσοτάκης (πρωθυπουργός)


-Αλεξάνδρα Μητσοτάκη – αδελφή του Κυριάκου Μητσοτάκη (Co-founder & Chair World Human Forum)


-Αλεξία Μπακογιάννη – ανιψιά του Κυριάκου Μητσοτάκη (Co-Founder, Chairman and Managing Director, AEA RELATE)


-Κώστας Μπακογιάννης – ανιψιός του Κυριάκου Μητσοτάκη (Mayor of Athens)


-Σία Κοσιώνη – σύζυγος του ανιψιού του Κυριάκου Μητσοτάκη, Κώστα Μπακογιάννη (Anchorwoman, SKAI TV)


–Αντιγόνη Λυμπεράκη – ξαδέλφη του Κυριάκου Μητσοτάκη (Professor of Economics, Panteion University, Athens & General Manager of SolidarityNow)


-Πλάτωνας Τηνιός – σύντροφος Αντιγόνης Λυμπεράκη, ξαδελφής του Κυριάκου Μητσοτάκη (Assistant Professor, Department of Statistics and Insurance Science, University of Piraeus)


Ιωάννα Παπαδημητρίου

http://www.prlogos.gr/

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails