Sunday, February 21, 2021

Πατριάρχης Κύριλλος: Τα gadgets ως εισιτήριο του Αντίχριστου για Παγκόσμιο Έλεγχο της Ανθρωπότητας

 



 Ο επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ισχυρίστηκε ότι η χρήση των gadgets «προδικάζει τον ερχομό του Αντίχριστου»

Ο πατριάρχης Κύριλλος, μιλώντας στο κρατικό τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-1, είχε δώσει μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη, τα περασμένα Χριστούγεννα, που είχε προκαλέσει αίσθηση, αλλά κανείς δεν έδωσε την πρέπουσα σημασία.


Ανάμεσα σε άλλα, είπε τα εξής χαρακτηριστικά, με αφορμή την υπερβολική χρήση των τεχνολογικών εφαρμογών στην καθημερινή μας ζωή και ιδιαίτερα των συσκευών τεχνολογίας, όπως τα smartphones:


“Κάθε φορά που χρησιμοποιείτε τα gadget σας, είτε σας αρέσει είτε όχι, είτε ενεργοποιείτε την τοποθεσία σας είτε όχι, κάποιος μπορεί να μάθει ακριβώς πού βρίσκεστε, ποια είναι ακριβώς τα ενδιαφέροντά σας και ακριβώς τι φοβάστε”, σύμφωνα με μετάφραση του BBC.


Αναφέρθηκε εκτός από τη χρήση των smartphones, στις υπηρεσίες τοποθεσίας και στο Διαδίκτυο των πραγμάτων.


“Αν όχι σήμερα, αύριο, θα μπορούσαν να εμφανιστούν μέθοδοι και τεχνολογία, που δεν θα παρέχουν απλώς πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες, αλλά θα επιτρέπουν επίσης, τη χρήση αυτών των πληροφοριών”, πρόσθεσε ο Πατριάρχης Κύριλλος.


“Φαντάζεστε τι δύναμη θα συγκεντρωθεί στα χέρια εκείνων που αποκτούν γνώση για το τι συμβαίνει στον κόσμο; Ένας τέτοιος έλεγχος από ένα μέρος προδικάζει την έλευση του Αντίχριστου. Αυτή είναι η άποψη του Χριστιανισμού”.


“Ο Αντίχριστος είναι το άτομο που θα είναι επικεφαλής του παγκόσμιου ιστού, ο οποίος θα ελέγχει όλη την ανθρωπότητα. Οπότε η ίδια η δομή είναι επικίνδυνη. Δεν πρέπει να υπάρχει ένας μοναδικός κεντρικός κόμβος, τουλάχιστον όχι στο προσεχές μέλλον, αν δεν θέλουμε να έρθει νωρίτερα η Αποκάλυψη.“


Πρόσθεσε επίσης ότι: “Για το λόγο αυτό τα gadgets είναι καλό πράγμα, από την άποψη της εξυπηρέτησης και της ψυχαγωγίας, αλλά από την άποψη του ελέγχου του ατόμου, είναι ένα πολύ επικίνδυνο θέμα”.


“Για αυτό πρέπει να μιλήσει η Εκκλησία. Έχοντας επίγνωση πως θα επιφέρει στον εαυτό της, όχι πραγματικά δίκαιη, αλλά πολύ σαφή και ξεκάθαρη οργή. Θα κατηγορηθούμε ότι είμαστε εναντίον της προόδου, πως είμαστε οπισθοδρομικοί. Ενώ στην πραγματικότητα δεν έχει σχέση με την επιστημονική και τεχνολογική πρόοδο, αλλά με την προοδευτική ανάπτυξη ενός συστήματος, που στοχεύει στον έλεγχο του ατόμου, σε παγκόσμια κλίμακα. Σε αυτό η Εκκλησία είναι αντίθετη”.


Ο Πατριάρχης Κύριλλος ασκεί μεγάλη επιρροή στη θρησκευτική κοινότητα της Ρωσίας και είναι στενός σύμμαχος του Προέδρου Πούτιν.

Διευκρίνισε ότι η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία δεν αντιτίθεται στην «τεχνολογική πρόοδο», αλλά «στην ανάπτυξη ενός συστήματος που στοχεύει στον έλεγχο του ατόμου».


Και όπως τόνισε: «Ο Αντίχριστος είναι το άτομο που θα είναι επικεφαλής του παγκόσμιου ιστού, ο οποίος θα ελέγχει όλη την ανθρωπότητα».

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails