Tuesday, February 23, 2021

«Βλέπουμε να γίνεται δικτατορία»: «Βόμβες» για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, τι λέει η Ελλάδα-«Να ελέγχεται ο καθένας για τις ώρες που βγαίνει»

 

Όλα ειπώνονται και εφαρμόζονται άμεσα…

Ο πρόεδρος της Ελβετίας, Guy Parmelin είναι πεπεισμένος ότι σύντομα θα είναι υποχρεωτικό το πιστοποιητικό εμβολιασμού για τον Covid-19 για διεθνείς πτήσεις.

«Στο μέλλον, όποιος επιθυμεί να ταξιδέψει θα πρέπει να εμβολιαστεί», δήλωσε ο Παρμελίν σε συνέντευξη στην Neue Zürcher Zeitung της Κυριακής.

Σημείωσε επίσης ότι θα θεωρούσε «απαραίτητο και κατανοητό», οι διοργανωτές μαζικών εκδηλώσεων όπως ποδοσφαιρικοί αγώνες ή συναυλίες, να υιοθετήσουν την ίδια απαίτηση, το να μην επιτρέπουν δηλαδή την είσοδο σε μη εμβολιασμένους.

Οι δηλώσεις του προέδρου της Ελβετίας είναι σε σύμπνοια με τους επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, οι οποίοι εκτιμούν πως οι άνθρωποι ίσως χρειάζεται να κάνουν εμβολιασμό με κορωνοϊό όχι μία ή δύο φορές, αλλά ΚΑΘΕ φορά που θέλουν να ταξιδέψουν έξω από την χώρα τους.

«Ο πρόεδρος μας στην συνέντευξη τύπου ανακοίνωσε ότι ταξίδια και δημόσιες εκδηλώσεις όπως συναυλίες και διαδηλώσεις, πιθανότατα θα προορίζονται μόνο για εμβολιασμένα άτομα. Είμαι αηδιασμένος που βλέπω την Ελβετία μου να γίνει δικτατορία», αναφέρεται στα social media.

Στο Ισραήλ σουπερμάρκετ δεν δέχεται ανεμβολίαστους πελάτες:

Στην Ελλάδα, η οποία ήταν εκείνη η χώρα που πρότεινε αυτό το μέτρο, ο Υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, με δηλώσεις του στους Financial Times, καλεί τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να κινηθούν «πιο γρήγορα» ως προς το θέμα της έγκρισης των πιστοποιητικών εμβολιασμού για τα διεθνή ταξίδια.

«Βλέποντας την αντίδραση ορισμένων χωρών στις προτάσεις περί πιστοποιητικών εμβολιασμού αισθάνομαι ότι υπάρχει μεγάλη έλλειψη διορατικότητας. Πρέπει να γίνουν περισσότερα τώρα για να προετοιμαστούμε», αναφέρει ο κ. Θεοχάρης.

el.gr

Βατόπουλος: Πρέπει να ελέγχεται πόσες ώρες βγαίνει ο καθένας από το σπίτι του

Με τα χρονόμετρα θα είμαστε!

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο καθηγητής Μικροβιολογίας Σχολής Δημόσιας Διοίκησης του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, για την πορεία της πανδημίας και τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπισή της σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

«Αφού υπάρχει περιορισμός κυκλοφορίας ο καθένας πρέπει να ελέγχεται πόσες ώρες βγήκε από το σπίτι του», είπε σχετικά με τις σκέψεις για την εισαγωγή νέου 5ψήφιου αριθμού για την 3ωρη έξοδο των πολιτών.

Ο ίδιος, παραδέχθηκε εμμέσως πλην σαφώς το πόσο παράλογα γίνονται τα μέτρα κατά του κορωνοϊού, με κορυφαίο παράδειγμα εκείνο του Ευόσμου Θεσσαλονίκης, όπου στην μία άκρη του δρόμου ισχύει κανονικά το lockdown, ενώ μερικά μέτρα πιο δίπλα όλα τα μαγαζιά ήταν ανοικτά.

Αυτό έφερε και έναν μικρό τσακωμό μεταξύ των παρουσιαστών της εκπομπής, με τη συμπαρουσιάστρια του Ιορδάνη Χασαπόπουλου, Ανθή Βούλγαρη, να ακυρώνει όλο το σκεπτικό του κλεισίματος του Κορδελιού:

«Ο κόσμος δεν περιορίζεται. Μπορεί να πάει στο φούρνο ή στο μαγαζί που πουλάει ρούχα που βρίσκεται στην άλλη συνοικία».

Δείτε στο 4ο λεπτό του αποσπάσματος την επίμαχη πρόταση Βατόπουλου για τον έλεγχο των πολιτών και μετά το 6ο λεπτό την ένταση για το παράλογο lockdown του Ευόσμου:

video

https://player.glomex.com/integration/1.464.0/iframe-player.html?origin=fullpage&pageUrl=https%3A%2F%2Fplayer.glomex.com%2Fintegration%2F1.464.0%2Fiframe-player.html%3Forigin%3Diframe%26pageUrl%3Dhttps%253A%252F%252Fwww.typosthes.gr%252Fygeia-epistimi%252Fcovid-19%252F242395_batopoylos-prepei-na-eleghetai-poses-ores-bgainei-o-kathenas-apo%26integrationId%3D40599z17kioiigqy%26playlistId%3Dv-c9gnv3rlytoh-se%26playlistIndex%3D0&integrationId=40599z17kioiigqy&playlistId=v-c9gnv3rlytoh-se&playlistIndex=0

typosthes.gr

www.nikosxeiladakis.gr

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails