Tuesday, May 24, 2016

Όλοι οι 25 νέοι φόροι που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ στη ζωή μας..

Ένα πρωτοφανές φορολογικό πογκρόμ εξαπολύεται από τις επόμενες ημέρες στην οικονομία προκειμένου να κλείσει η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος. Οι φόροι επικυρώθηκαν χθες με τη ψηφοφορία στη Βουλή και θα στοιχίσουν συνολικά στους φορολογούμενους περίπου 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ για την επόμενη τριετία. Από τη φορολόγηση δεν γλιτώνει σχεδόν τίποτα καθώς θα επιβληθούν νέοι φόροι και επιβαρύνσεις σχεδόν σε όλο το φάσμα της κατανάλωσης και του εισοδήματος.


 Οι νέοι φόροι είναι οι εξής: Εισόδημα -καθιερώνονται νέες φορολογικές κλίμακες για μισθωτούς, συνταξιούχους, επαγγελματίες και εισόδημα από ενοίκια. Οι επιβαρύνσεις ξεκινούν από τις 8.636 για τους μισθωτούς και συνταξιούχους (δηλαδή από μηνιαίο μισθό 616 ευρώ), από τις περίπου 32.000 για τους ελεύθερους επαγγελματίες και από το πρώτο ευρώ για όσους έχουν εισόδημα από ενοίκιο. -εντάσσονται στο φορολογούμενο εισόδημα των αγροτών ο βασικές αγροτικές επιδοτήσεις αλλά τους δίνεται αφορολόγητο όριο, ίσο με των μισθωτών. 

Αυστηροποιείται ο ορισμός του κατ΄ επάγγελμα αγρότη που θα λαμβάνει το αφορολόγητο όριο Έμμεσοι φόροι -αυξάνεται ο ΦΠΑ από 23% σε 24% από την 1η Ιουνίου 2016. Η αύξηση θα φέρει επιβαρύνσεις σε όλα τα μη νωπά τρόφιμα, την εστίαση, τα διαρκή καταναλωτικά αγαθά, τις υπηρεσίες και τις μεταφορές. -καταργούνται από 1η Ιουνίου οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ σε Θάσο, Άνδρο, Τήνο, Κάρπαθο, Μήλο, Σκύρο, Αλόννησο, Κέα, Αντίπαρο και Σίφνο. 

Σε αυτά τα νησιά θα προκληθούν από τον επόμενο μήνα αυξήσεις σοκ διότι χάνουν την έκπτωση κατά 30% στους συντελεστές ΦΠΑ. Για παράδειγμα, ο κανονικός συντελεστής αυξάνεται από το 16% στο 24%, δηλαδή οκτώ μονάδες πάνω! -επιβάλλεται από την 1-1-18 φόρος διαμονής στα ξενοδοχεία. Ο φόρος είναι 0,5 ευρώ ανά διανυκτέρευση για 1-2 αστέρια, 1,5 για 3 αστέρια, 3 ευρώ για 5 αστέρια και 4 ευρώ για 5 αστέρια. Στα ενοικιαζόμενα δωμάτια ο φόρος είναι 0,25 ευρώ για 1-2 κλειδιά, 0,5 ευρώ για 3 κλειδιά και 1 ευρώ για 4 κλειδιά -επιβάλλεται από την 1η Ιουνίου 2016 φόρος 10% επί του λογαριασμού συνδρομητικής τηλεόρασης -επιβάλλεται από 1/1/2017 φόρος 5% επί του λογαριασμού σταθερής τηλεφωνίας, περιλαμβανομένων  και των ευριζωνικών υπηρεσιών (internet) -αυξάνεται αναδρομικά από 1-1-16 ο φόρος επί των εταιρειών τυχερών παιγνίων από το 30% στο 35% ανεξάρτητα από το ύψος των κερδών τους. -επιβάλλεται από 1-1-17 φόρος 0,10 ευρώ ανά 100 ml υγρού ηλεκτρονικού τσιγάρου -από 1-1-17 επιβάλλεται φόρος στον καφέ 3 ευρώ ανά κιλό για τον καβουρδισμένο, 2 ευρώ για τον μη καβουρδισμένο, 4 ευρώ για τον στιγμιαίο και τα συμπυκνώματα καφέ κ.α. 

Η επιβολή του φόρου εκτιμάται ότι θα αυξήσει τη λιανική τιμή του προϊόντων έως και 10% ​ΕΝΦΙΑ -αυξάνονται οι συντελεστές του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ από 0,1 έως 1% που είναι σήμερα σε έως και 1,15% αλλά ο φόρος αρχίζει να επιβάλλεται από χαμηλότερη αξία καθώς μειώνεται το αφορολόγητο από τις 300.000 στις 200.000 ευρώ. -αυξάνονται οι συντελεστές για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ στα οικόπεδα -αυξάνεται από 5 τοις χιλίοις σε 5,5 τοις χιλίοις ο συμπληρωματικός ΕΝΦ... 

Διαβάστε περισσότερα www.elkosmos.gr/oli-i-25-nei-fori-pou-efere-o-siriza-sti-zoi-mas/ © www.elkosmos.gr

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails