Thursday, May 26, 2016

ΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ «ΠΡΟΣΦΥΓΑΚΙΑ»! ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ!

grebena

Μετά από δηλώσεις του… σκουλαρικάτου εκπροσώπου του «Συντονιστικού» για το λεγόμενο «προσφυγικό» ζήτημα, Κυρίτση, ότι πρόκειται να δημιουργηθεί «πρότυπος» χώρος φιλοξενίας 1000 έως 1500 «προσφύγων» στη θέση «Πατώματα» στα Γρεβενά, συνεκλήθη το δημοτικό συμβούλιο των Γρεβενών. Είχαν προηγηθεί δηλώσεις δημοτικών συμβούλων, οι οποίοι τόνιζαν ότι «η αντίδραση θα είναι σφοδρή και θα ξεκινήσει από ανθρώπους που νομίζετε ότι δεν έχουν φωνή».

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο τοπικός βολευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μπγιάλας, παρουσίασε «εμπιστευτικό» έγγραφο της Περιφέρειας προς τον… άρχοντα των hot spot, κομμουνιστή Βίτσα, σύμφωνα με το οποίο ο δήμος και η περιφέρεια συμφωνούν να φιλοξενηθούν «προσφυγάκια» στην συγκεκριμένη περιοχή.
Ωστόσο, ο δήμαρχος Γρεβενών διέψευσε το έγγραφο και έκανε πρόταση για «τη μη αποδοχή δημιουργίας χώρου φιλοξενίας, εγκατάστασης προσφύγων, μεταναστών εντός διοικητικών ορίων του δήμου Γρεβενών». Την πρόταση  υπερψήφισαν όλες οι πτέρυγες του δημοτικού συμβουλίου, εκτός από δύο κουκουέδες – συριζαίοι δεν υπάρχουν. Στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου γίνεται λόγος για «τον κίνδυνο πληθυσμιακής και πολιτιστικής ασύμμετρης μεταβολής της τοπικής κοινωνίας του δήμου» καθώς και για «πλήρη αποκλεισμό του δήμου από τα κέντρα λήψης αποφάσεων για το κρίσιμο αυτό ζήτημα»
Η λύση του προβλήματος είναι… απλούστατη: εφόσον η βούληση των συριζοψεκασμένων είναι η «φιλοξενία» 1.000 – 1.500 «προσφύγων» και το… τιμημένο κουκουέ πήρε 1.389 ψήφους στο νομό, να πάρουν αυτά τα 1.389 κομμούνια από ένα «προσφυγάκι» στο σπίτι τους!

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails