Thursday, May 12, 2016

ΒΓΑΖΟΥΝ ΦΟΥΛ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ! ΠΆΝΩ ΑΠΌ 4.000 ΒΑΡΈΛΙΑ ΔΊΝΟΥΝ ΤΑ ΚΟΙΤΆΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΒΡΊΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΡΊΝΟ ΚΑΒΆΛΑΣ

Σχόλιο ιστολογίου : Ποιος γλυτώνει τώρα από τους γερμανοτσολιάδες της ε(ξ)ημέρωσης;! Τώρα που θα έχουμε και πετρέλαιο..... θα (μας) πάνε και στην δραχμή (του Σόιμπλε)..... ε! Ναι! Θα είμαστε με όλους τους παραλληλισμούς της άγνοιας και της πλύσης εγκεφάλου η Βενεζουέλα της Ευρώπης. Ότι δηλαδή εξυπηρετεί την προπαγάνδα του 4ου Ράιχ για να μας πάρει τα πάντα με τα χέρια κάτω.  
Το να χαρεί ο Έλληνας τον πλούτο του τόπου του και το αποτέλεσμα της εργασίας του δεν υπάρχει ως πιθανότητα ρε αδέλφια; Δεν υπάρχει λίγο πείσμα ώστε να παλέψουμε γι αυτή την ιδέα; 

Σε επίπεδα άνω των 4.000 βαρελιών ημερησίως βρίσκεται πλέον η παραγωγή από τα κοιτάσματα του Πρίνου και του Βόρειου Πρίνου στον Κόλπο της Καβάλας. Αυτό συμβαίνει πλέον μετά και την επιτυχή ολοκλήρωση της γεώτρησης PA-40 καθώς και τις παρεμβάσεις στις οποίες προχώρησε η γεωτρητική ομάδα της Energean Oil & Gas σε υφιστάμενες γεωτρήσεις, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Η μοναδική παραγωγή πετρελαίου στην Ελλάδα βρίσκεται πλέον σε υπερδιπλάσια σε σχέση με την προ της έναρξης του επενδυτικού προγράμματος επίπεδα. Επιπρόσθετα, έχει ξεκινήσει η νέα γεώτρηση PA-36, επίσης από την εξέδρα Alpha του Πρίνου, η οποία είναι και η τρίτη από τις συνολικά δεκαπέντε προγραμματισμένες για την περίοδο 2015-2017 στον Πρίνο, στο κοίτασμα Έψιλον και στον Βόρειο Πρίνο.

Σχολιάζοντας την εξέλιξη, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Energean Oil & Gas κ. Μαθιός Ρήγας δήλωσε τα εξής: «Παρά τις αντίξοες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η μεγάλη πτώση των διεθνών τιμών πετρελαίου στη διάρκεια της τελευταίας διετίας, η Energean, η μοναδική ελληνική εταιρεία με εμπειρία στην παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου, συνεχίζει τις επενδύσεις της τόσο στην παραγωγή όσο και στην έρευνα υδρογονανθράκων. Η επιτυχής έκβαση των δύο πρώτων γεωτρήσεων στον Πρίνο και η αύξηση της παραγωγής επιβεβαιώνουν την ορθότητα του επιχειρησιακού σχεδιασμού και δείχνουν τον δρόμο για τη συνέχεια του προγράμματος, σε μία περιοχή όπου η αυξανόμενη τουριστική δραστηριότητα και το ιδιαίτερης ομορφιάς φυσικό περιβάλλον συνυπάρχουν απολύτως αρμονικά με την πετρελαϊκή βιομηχανία, με την εγγύηση της τεχνογνωσίας μας και της εμπειρίας και αφοσίωσης των 400 εργαζομένων μας.

Το επιτυχημένο μοντέλο του Πρίνου είναι το παράδειγμα για την έρευνα και ανάπτυξη υδρογονανθράκων στο Κατάκολο, στα Ιωάννινα και σε όλες τις νέες περιοχές της χώρας τις οποίες η Energean θα αναλάβει, προς όφελος της απασχόλησης, των τοπικών κοινωνιών και της εθνικής οικονομίας».

Το σύνολο των γεωτρήσεων εκτελείται από το ιδιόκτητο γεωτρύπανο της εταιρείας, το Energean Force, ενώ στο πλαίσιο του ύψους 200 εκατ. ευρώ επενδυτικού προγράμματος έχει προγραμματιστεί και η εγκατάσταση νέας εξέδρας άντλησης πετρελαίου, η οποία θα είναι η πρώτη στην περιοχή μετά το 1977, και η οποία θα χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη του κοιτάσματος Έψιλον.

Σημειώνεται ότι από το 2008 και μετά, όταν και άρχισε η εκμετάλλευση των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων του Κόλπου της Καβάλας από την Energean Oil & Gas, τα έσοδα για το ελληνικό Δημόσιο και την τοπική κοινωνία της Καβάλας έχουν υπερβεί τα 260 εκατ. ευρώ, ενώ έχουν δημιουργηθεί πάνω από 140 νέες άμεσες θέσεις εργασίας, αναφέρει η εταιρία στην ανακοίνωσή της.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails