Sunday, May 29, 2016

Ομάδα πολιτών δεν θέλει πρόσφυγες στα "Άγια χώματα του Μωριά" – Ποιοι υπογράφουν!


Μία άτυπη ομάδα Ελλήνων Χριστιανών του Μωριά συνέταξε επιστολή μέσα από την οποία λέει «Όχι στην Ισλαμοποίηση της Ελλάδας».
Γράφουν ...
«Πριν από λίγες ημέρες, όλοι οι κάτοικοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου παρακολουθήσαμε με έκπληξη, από τα μέσα ενημερώσεως, τις κοινές δηλώσεις του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Βίτσα και του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Τατούλη, με τις οποίες μας ενημέρωσαν, ότι αποφάσισαν από κοινού (και με το έτσι θέλω), να εγκαταστήσουν άγνωστο αριθμό λαθρομεταναστών Μουσουλμάνων, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου !
Σαν πρώτη αντίδραση αποφασίσαμε να γνωστοποιήσουμε προς κάθε κατεύθυνση και κάθε αρμόδιο τα παρακάτω:
1) Τα Άγια χώματα του Μωριά ( από όπου ξεκίνησε ο απελευθερωτικός αγώνας), είναι ποτισμένα με ποταμούς αίματος, μέσα από τον Τιτάνιο Αγώνα που έδωσαν κατά την Επανάσταση του 1821, οι πρόγονοί μας, με επικεφαλής τους ηρωικούς οπλαρχηγούς της και τον Αρχηστράτηγό της, Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.
Ο Γέρος του Μωριά, ξεκίνησε τον Αγώνα με κυρίαρχο το σύνθημα : " ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΗΝ ΑΓΙΑ " και για: " ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ".
Τούτο σημαίνει ότι αυτοί που απελευθέρωσαν αυτόν τον τόπο ήταν Έλληνες πιστοί Χριστιανοί.
Αυτό το πιστοποιεί επιπρόσθετα και η περίφημη ρήση του Κολοκοτρώνη, μετά από εκείνη την ιστορική προσευχή του στην Εκκλησία της Παναγίας στο Χρυσοβίτσι, όπου είπε, ότι:
" Ο ΘΕΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΣΩ ! "
2) Επειδή ο τιτάνιος εκείνος Αγώνας δόθηκε τότε ΥΠΕΡ ΒΩΜΩΝ ΚΑΙ ΕΣΤΙΩΝ και για να απελευθερωθεί η Πατρίδα από τους Μουσουλμάνους κατακτητές δυνάστες, οι οποίοι για τέσσερις αιώνες, σφαγίαζαν τον Χριστιανικό Ελληνικό πληθυσμό της, ....εμείς οι σημερινοί κάτοικοι, Έλληνες και Χριστιανοί της Πελοποννήσου, δεν είμαστε διατεθειμένοι να επιτρέψουμε στον Βίτσα και τον Τατούλη, να μας επιβάλουν αυθαίρετα την ισλαμοποίηση της Πατρίδας μας, μέσα σε μία νύχτα !
Δεν τους έχει εξουσιοδοτήσει κανείς γι'αυτό και κατά συνέπειαν μία τέτοια ενέργεια βίαιης αλλοίωσης της Ελληνικής και Χριστιανικής συνοχής του πληθυσμού της περιοχής, θα θεωρηθεί ως πράξη εσχάτης προδοσίας.
3) Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, δεν προσθέτουμε τίποτε άλλο προς το παρόν, παρά υπενθυμίζουμε προς πάντες, μόνον τις ρήσεις του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη το: " ΤΟΥΡΚΟΣ ΜΗ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΜΩΡΙΑ ΜΗΔΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟΝ ΟΛΟΝ " και το: " ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ "
Υ.Γ. Θεωρούμε ότι, τις απόψεις μας, τις συμμερίζεται η πλειοψηφία των εκατοντάδων χιλιάδων λαού της Πελοποννήσου.
Δηλώνουμε δε από τώρα, μάρτυρες υπερασπίσεως της Πατρίδας ενώπιον του Εθνοδικείου, το οποίο πιστεύουμε ότι θα συγκροτηθεί κάποια στιγμή στο εγγύς μέλλον, για να δικάσει όσους καταπατούν το Σύνταγμα, αυθαιρετούν και αποφασίζουν, ερήμην του Λαού.
Οι υπογράφοντες:
Αντωνοπούλου Ελένη
Χονδρολέων Ευάγγελος
Λάτσης Γεώργιος
Καλλιγάς Αθανάσιος
Φούτρης Παναγιώτης
Παναγάκου Παναγιώτα
Μανδραπίλιας Νικήτας
Μούσχουρας Γεώργιος
Κεφάλας Παναγιώτης
Αραχωβίτης Ανδρέας
Σκαντζός Νικόλαος
Αλευράς Λυκούργος»
Πηγή.
- Πηγή: http://www.kalimera-arkadia.gr/peloponnisos/item/52175-omada-politon-den-thelei-prosfyges-sta-agia-xomata-tou-moria-poioi-ypografoun.html
loading...

1 comment:

Anonymous said...

http://www.seedpeer.eu/details/11268646/The-Transporter-4-and-the-fantastic-stories-of-the-world-and-greece.html
449254ae8232dae8b591c1f85c42d6909582f53b
http://mab.to/EtTdO8HRG
https://new.myairbridge.com/en/#!/download/package/K0FH12QA5UHZPF57

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails