Sunday, September 20, 2015

Βρετανία: Σκόπευε να σκοτώσει 1.400 ανθρώπους αλά «Breaking Bad»


Συνελήφθη όταν προσπάθησε να παραγγείλει 500 mg. ισχυρά τοξικής ρικίνης - Είχε σκοπό να δολοφονήσει 1.400 ανθρώπους
 
Είχε παρακολουθήσει με μανία όλα τα επεισόδια της πολυβραβευμένης τηλεοπτικής σειράς «Breaking Bad» παρατηρώντας με κάθε λεπτομέρεια τα σχέδια των ηρώων της με στόχο τον τέλειο φόνο…
Ο λόγος για τον 31χρονο Μοχάμεντ Αλί από το Λίβερπουλ, ο οποίος συνελήφθη τη στιγμή που παρήγγειλε διαδικτυακά 500 mg. από την ισχυρά τοξική ουσία ρικίνη, την οποία ήθελε να χρησιμοποιήσει για να σκοτώσει 1.400 ανθρώπους, σύμφωνα με το δίκτυο ITV.
Ο προγραμματιστής τον περασμένο Ιανουάριο ήρθε σε επαφή μέσω Διαδικτύου με έναν προμηθευτή από όπου του ζητούσε την ρικίνη έναντι 320 λιρών, χωρίς να γνωρίζει ότι ο συνομιλητής του ήταν στην πραγματικότητα πράκτορας του FBI.
Ο πράκτορας, λοιπόν, αφού συμφώνησε με τον προγραμματιστή, του έστειλε την παραγγελία αντικαθιστώντας την ρικίνη με άλλους είδους σκόνη. 
Την ημέρα που πραγματοποιήθηκε η παραλαβή, οι άνδρες της αστυνομίας που παρακολουθούσαν τις κινήσεις του Αλί, εισέβαλαν στην κατοικία του και τον συνέλαβαν. 
Ο άνδρας υποστήριξε ότι ήθελε να αγοράσει ρικίνη γιατί ήταν περίεργος και ισχυρίστηκε πως δεν γνώριζε ότι είναι παράνομη. 
Ωστόσο, ο επικεφαλής της αστυνομίας στην υπηρεσία της αντιτρομοκρατίας επιβεβαίωσε πως ο Αλί επιχείρησε να αγοράσει τη δηλητηριώδη ουσία, αλλά χάρη στους αξιωματούχους της αντιτρομοκρατικής κατέστη δυνατή η σύλληψή του.
Ο 31χρονος, ο οποίος καταδικάστηκε σε οκταετή φυλάκιση, είχε αναζητήσει μέσω Διαδικτύου και άλλες δηλητηριώδεις ουσίες τους περασμένους μήνες. 
Τμήμα ειδήσεων pronews.gr

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails