Tuesday, September 29, 2015

Κραυγή αγωνίας απο ανθρωπιστική οργάνωση: ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ βιάζουν γυναίκες και παιδιά προσφύγων!


Κραυγή αγωνίας απο ανθρωπιστική οργάνωση ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ βιάζουν γυναίκες και παιδιά προσφύγων!
Τον εφιάλτη ζουν χιλιάδες γυναίκες και παιδιά προσφύγων μέσα στα κέντρα φιλοξενίας από λαθρομετανάστες που παριστάνουν τους πρόσφυγες.Χαρακτηριστική η επιστολή αγωνίας ομάδας ακτιβιστών σε όλα τα κόμματα της Γερμανίας:
Στις 18 Αυγούστου, ένας συνασπισμός τεσσάρων οργανισμών κοινωνικής εργασίας και ομάδες για τα δικαιώματα των γυναικών απέστειλε επιστολή δύο σελίδων στους ηγέτες των πολιτικών κομμάτων στο περιφερειακό κοινοβούλιο στο κρατίδιο της Έσσης, μέρος στη δυτική-κεντρική Γερμανία, προειδοποιώντας τους για την επιδείνωση της κατάστασης για τις γυναίκες και τα παιδιά στα καταφύγια των προσφύγων. 


Η επιστολή ανέφερε:
«Η διαρκώς αυξανόμενη εισροή προσφύγων έχει περιπλέξει την κατάσταση για τις γυναίκες και τα κορίτσια στο κέντρο υποδοχής στο Giessen (HEAE) και των θυγατρικών της.
«Η πρακτική της παροχής καταλυμάτων σε μεγάλες σκηνές, η έλλειψη ξεχωριστών εγκαταστάσεων υγιεινής για τα δύο φύλα, χώροι που δεν μπορούν να ασφαλιστούν, η έλλειψη ασφαλών καταφυγίων για γυναίκες και κορίτσια – για να αναφέρουμε μόνο μερικούς χωρικούς συντελεστές – αυξάνει την ευπάθεια των γυναικών και των παιδιών εντός του HEAE. Η κατάσταση αυτή δίνει δύναμη στα χέρια των ανδρών, οι οποίοι δίνουν στις γυναίκες δευτερεύοντα ρόλο και τις αναγκάζουν να ταξιδεύουν μόνες ως «άγρια θηράματα».
«Οι συνέπειες είναι πολλοί βιασμοί και σεξουαλικές επιθέσεις. Λαμβάνουμε επίσης ολοένα μεγαλύτερο αριθμό αναφορών για καταναγκαστική πορνεία. Αυτό πρέπει να τονιστεί:.. Δεν πρόκειται για μεμονωμένες περιπτώσεις.
«Οι γυναίκες αναφέρουν ότι, καθώς και τα παιδιά, έχουν πέσει θύματα βιασμού ή θύματα σεξουαλικής κακοποίησης. Ως αποτέλεσμα, πολλές γυναίκες κοιμούνται με τα ρούχα τους στο δρόμο. Οι γυναίκες τακτικά αναφέρουν ότι δεν χρησιμοποιούν την τουαλέτα τη νύχτα, λόγω του κινδύνου βιασμού και ληστείας στο δρόμο για τις εγκαταστάσεις υγιεινής. Ακόμα και κατά τη διάρκεια της ημέρας, η διέλευση από το στρατόπεδο είναι μια τρομακτική κατάσταση για πολλές γυναίκες.
«Πολλές γυναίκες – εκτός από τη φυγή λόγω πολέμων η εμφυλίων πολέμων – είναι, επίσης, στο τρέξιμο για λόγους που σχετίζονται με το φύλο, συμπεριλαμβανομένης της απειλής του αναγκαστικού γάμου ή ακρωτηριασμού των γεννητικών οργάνων. Οι γυναίκες αντιμετωπίζουν ιδιαίτερους κινδύνους, ειδικά όταν είναι μόνες ή με τα παιδιά τους. Ακόμη και αν συνοδεύονται από άνδρες συγγενείς ή γνωστούς, αυτό δεν εξασφαλίζει πάντα την προστασία κατά της βίας, διότι μπορεί επίσης αυτό να οδηγήσει σε συγκεκριμένες εξαρτήσεις και σεξουαλική εκμετάλλευση.
«Οι περισσότερες γυναίκες πρόσφυγες έχουν βιώσει ποικίλες τραυματικές εμπειρίες στη χώρα καταγωγής τους, ενώ και όταν φεύγουν πέφτουν θύματα της βίας, απαγωγών, βασανιστηρίων, βιασμών και εκβιασμών. – Μερικές φορές για περιόδους αρκετών ετών.
«Η αίσθηση ότι έφτασαν εδώ – στον τομέα της ασφάλειας – και ότι μπορούν να κυκλοφορούν χωρίς φόβο, είναι ένα δώρο για πολλές γυναίκες …. Ως εκ τούτου, κάνουμε έκκληση για την άμεση θέσπιση προστατευόμενων χώρων (κλειδωμένα διαμερίσματα ή σπίτια) για τις γυναίκες και τα παιδιά που ταξιδεύουν μόνα τους ….
«Αυτές οι εγκαταστάσεις πρέπει να είναι εξοπλισμένες έτσι ώστε οι άνδρες να μην έχουν πρόσβαση στα μέρη των γυναικών, με την εξαίρεση των εργαζομένων έκτακτης ανάγκης και του προσωπικού ασφαλείας. Επιπλέον, κρεβατοκάμαρες, σαλόνια, κουζίνα και εγκαταστάσεις υγιεινής πρέπει να συνδεθούν έτσι ώστε να σχηματίζουν μια αυτόνομη μονάδα – και, επομένως, μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω κλειδώματος και να παρακολουθείται η πρόσβαση στο σπίτι ή το διαμέρισμα ».

hellasforce

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails