Sunday, September 20, 2015

Η Σαουδική Αραβία θα αποκεφαλίσει και θα σταυρώσει 20χρονο

χθγχηθσΈνας 20χρονος στη Σαουδική Αραβία σε λίγες ημέρες θα εκτελεστεί δια αποκεφαλισμού και ύστερα θα σταυρωθεί μετά από διαδικασία παρωδίας.Πολυάριθμες ΜΚΟ καταγγέλουν τις βάναυσες πρακτικές του απολυταρχικού καθεστώτος του Ριάντ.

Ο Ali Al-Nimr ήταν 17 ετών όταν συνελήφθηκε το Φλεβάρη του 2012.Συμμετείχε σε μια αντικυβερνητική διαδήλωση στην σαουδαραβική επαρχία του Qatif. Σε λίγες ημέρες θα αποκεφαλιστεί και θα σταυρωθεί.Κατηγορείται από τη θεοκρατική μοναρχία του Κόλπου ότι έφερε πιστόλι και ότι επιτέθηκε στις δυνάμεις της τάξης.Ποτέ δεν ομολόγησε την ενοχή του ακόμη και υπό σκληρά βασανιστήρια σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες.Plusieurs ONG militent pour la libération du jeune homme, et contre la peine de mort.
Δικάστηκε χωρίς δικηγόρο και τελικά όπως ήταν και αναμενόμενο καταδικάστηκε στις 27 Μαίου του τρέχοντος σε θανάτωση με σταύρωση.Εδώ και πολλές εβδομάδες ανθρωπιστικές καμπάνιες που πραγματοποιούνται καλούν την ΕΕ να παρέμβει για ν΄αποφευχθεί η εκτέλεση καθώς και ο θείος του  Ali Al-Nimr σταυρώθηκε για «εξύβριση του βασιλιά».
Η Διεθνής Αμνηστία κατήγγειλε σε δελτίο τύπου την επικείμενη εκτέλεση και καλεί με αλλεπάλληλα mails και επιστολές τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν να την ακυρώσει.Αποκεφαλισμός ακολουθούμενος από σταύρωση για τελευταία φορά έγινε το 2013 αλλά αυτή τη φορά οφείλει και πάλι να εφαρμοστεί για να σταλεί ένα μήνυμα στους αντιφρονούντες του βασιλιά Salman.Σύμφωνα με την Amnesty International, από τον Γενάρη ως τον Αύγουστο του 2015 στο βασίλειο έγιναν 130 εκτελέσεις.RT 18:9.15Cσσθσθ8
dimpenews.com

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails