Tuesday, September 29, 2015

Οι ισλαμιστές κλείνουν παιδικές χαρές στη Συρία επειδή... είναι χώροι για φλερτ!

Η αστυνομία του Ισλαμικού Κράτους, Hesbah, που είναι επιφορτισμένη με την τήρηση των νόμων της ηθικής, αποφάσισε να κλείσει τις παιδικές χαρές στην πόλη Mayadeen, στην ανατολική επαρχία Deir Ezzor, στη Συρία, μια περιοχή που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών(ακόμα καθώς είναι έντονες οι μάχες με τον συριακό στρατό). Η απόφαση ελήφθη την Κυριακή με την αιτιολογία ότι στις παιδικές χαρές συναντώνται άνδρες και γυναίκες, που πηγαίνουν τα παιδιά τους για να παίξουν και φλερτάρουν μεταξύ τους.

Η πληροφορία δόθηκε στην δημοσιότητα από το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο, επίσης, καταγγέλλει την σύλληψη τριών γυναικών από τους τζιχαντιστές, σε παιδική χαρά, στην πόλη Ράκκα της Συρίας, που βρίσκεται υπό τον έλεγχό τους, επειδή οι γυναίκες κυκλοφορούσαν χωρίς την συνοδεία ανδρών, μελών της οικογενείας τους, όπως επιβάλλει ο θρησκευτικός νόμος στο Ισλαμικό Κράτος.
Σύμφωνα με την ακραία ερμηνεία του νόμου του Ισλάμ από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, στις περιοχές που οι ίδιοι ελέγχουν στην Συρία και στο Ιράκ, απαγορεύεται οι άνδρες και οι γυναίκες να συναντώνται, αν δεν είναι παντρεμένοι, οι γυναίκες οφείλουν να έχουν καλύψει το πρόσωπο και το σώμα τους με τα κατάλληλα ρούχα και, όταν κυκλοφορούν έξω να συνοδεύονται πάντα από άντρα, μέλος της οικογένειάς τους.
Η είδηση για το «λουκέτο» στις παιδικές χαρές έρχεται σε μια χρονική στιγμή, όπου σε βομβιστική επίθεση κατά την διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα, την Κυριακή, στο ανατολικό Αφγανιστάν, εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 33 τραυματίστηκαν, ενώ την ίδια μέρα τζιχαντιστές ξεκίνησαν συντονισμένες επιθέσεις κατά των αστυνομικών δυνάμεων σε όλη την χώρα.
Το υπουργείο Εσωτερικών του Αφγανιστάν ανακοίνωσε ότι τρεις αξιωματικοί της αστυνομίας σκοτώθηκαν σε συμπλοκές με τζιχαντιστές την Κυριακή σε διάφορα σημεία της χώρας ενώ η κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας του Ασράφ Γκάνι, επισύρει κριτικές καθώς δεν έχει κατορθώσει ένα χρόνο μετά την ανάληψη της εξουσίας να θέσει τέλος στις επιθέσεις των ανταρτών.
Τμήμα ειδήσεων pronews.gr

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails