Thursday, September 24, 2015

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΑΛΛΑ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!!


filis-anagnostopoyloy
Νέα ηγεσία είχαμε στον ευαίσθητο τομέα του υπουργείου Παιδείας με τους νέους υπουργούς να δηλώνουν:
Φίλης: Πρέπει να παταχθεί η μαθητική διαρροή και το σχολείο να μετατραπεί σε χώρο αλληλεγγύης, όπου τα ελληνόπουλα θα κάθονται δίπλα-δίπλα με τα παιδιά των μεταναστών.

Ο κ. Φίλης είπε ότι θα συνεχίσει το έργο του πρώην υπουργού, Αριστείδη Μπαλτά, που άφησε τα σχολεία χωρίς δασκάλους. Εμείς να του θυμίσουμε ότι δεν υπάρχει πιο ανήθικο πράγμα από το να αφήνεις τα παιδιά χωρίς δασκάλους. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους δεκάδες χιλιάδες νέους που αναγκάζονται να φύγουν στο εξωτερικό προς αναζήτηση εργασίας. Γιατί άραγε; Μήπως λόγω του μνημονίου που υπογράψατε και καλείστε τώρα σαν πιστά σκυλιά της Μέρκελ να εφαρμόσετε; 
Η νέα αναπληρώτρια υπουργός, Σία Αναγνωστοπούλου, αναφέρθηκε στη σημασία του ρόλου του εκπαιδευτικού, επισημαίνοντας ότι «αν δεν ήταν οι εκπαιδευτικοί, η Χρυσή Αυγή θα είχε αλώσει τα σχολεία».
Δηλαδή προχώρησε από την πρώτη μέρα στην κομματικοποίηση της σχολικής κοινότητας, στοχοποιώντας μάλιστα τα παιδιά των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής. 
Να θυμίσουμε στην νέα ηγεσία του υπουργείου  τα πραγματικά προβλήματα της Παιδείας  και όχι αν τα Ελληνόπουλα θα κάθονται δίπλα-δίπλα με τα παιδιά των μεταναστών, πράγμα στο οποίο δεν έχουμε καμία αντίρρηση, αρκεί να είναι παιδιά μεταναστών και όχι λαθρομεταναστών.
Βρισκόμαστε στα τέλη Σεπτέμβρη και ακόμα ο αριθμός των κενών σε εκπαιδευτικούς να έχει «κολλήσει» στους 19.000, με πολλά σχολεία, δημοτικά και νηπιαγωγεία, να παραμένουν κλειστά. Τα ακριτικά νησιά γι’ ακόμα μία χρονιά είναι τα πρώτα θύματα αυτής της κατάστασης, με πολλά νήπια και μαθητές δημοτικού να μην έχουν ακούσει ακόμα το πρώτο σχολικό κουδούνι. 
Ακόμα όμως και σε σχολεία της Αττικής, η κατάσταση περιγράφεται τραγική από τους δασκάλους. Σε δημοτικό στις Αχαρνές, πέντε τάξεις είναι χωρίς δάσκαλο, με αποτέλεσμα ένας εκπαιδευτικός να διαχειρίζεται πάνω από μία τάξη. «Αν και έχουν περάσει δύο εβδομάδες, τα πράγματα παραμένουν στην ίδια τραγική κατάσταση. Νηπιαγωγεία που θα έπρεπε να έχουν 3 ή 4 νηπιαγωγούς άνοιξαν με έναν εκπαιδευτικό. Υπάρχουν 12θέσια σχολεία που έχουν μόνο δύο δασκάλους και τα παιδιά στριμώχνονται στις τάξεις.
Στον δήμο Φυλής οι ελλείψεις ανέρχονται σε 13 ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΥΣ 89 ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ 75 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ και οι γονείς απελπισμένοι προχωρούν σε κινητοποιήσεις .
Κλειστά σχολεία σε νησιάΥπάρχουν όμως και περιοχές όπου η παραπάνω τακτική ήταν αδύνατη. Σε απομακρυσμένα νησιά δεν υπήρχε η δυνατότητα μετακίνησης εκπαιδευτικών, με αποτέλεσμα νηπιαγωγεία και δημοτικά να παραμένουν μέχρι και σήμερα κλειστά. Το Δημοτικό σχολείο Σιγρίου στη Μυτιλήνη, τα νηπιαγωγεία ή δημοτικά σε Καστελλόριζο, Χάλκη, Αγαθονήσι, Διαφάνι Καρπάθου είναι όλα κλειστά. «Σε όλα τα Δωδεκάνησα έχουμε 21 νηπιαγωγεία και 10 δημοτικά κλειστά. Τα κενά σε δασκάλους φτάνουν τα 600.
Οι λειτουργικές ανάγκες σε εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής υπολογίζονται σε 2.000. Όμως η πραγματικότητα μας αναγκάζει να υπενθυμίσουμε πως μόνον για την Αττική οι λειτουργικές ανάγκες σε εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής ανέρχονται σε 1.700…
Πριν λίγες μέρες, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος έδωσε στη δημοσιότητα μία λίστα 270 σχολείων που έμειναν κλειστά την ημέρα του Αγιασμού. Παρά τις αλχημείες, πολλά παραμένουν ακόμα κλειστά, με τους εκπαιδευτικούς να επισημαίνουν ότι οι τοποθετήσεις εκπαιδευτικών θα πάρουν καιρό.
Με τα πραγματικά προβλήματα κ. Φίλη και κ. Αναγνωστοπούλου  θα ασχοληθείτε; 
Υ.Γ. Πολιτική ευθύνη που είναι τα σχολεία κλειστά και χωρίς δασκάλους δεν υπάρχει;

1 comment:

Anonymous said...

"Φίλης: Πρέπει να παταχθεί η μαθητική διαρροή και το σχολείο να μετατραπεί σε χώρο αλληλεγγύης, όπου τα ελληνόπουλα θα κάθονται δίπλα-δίπλα με τα παιδιά των μεταναστών."

Της μάνας ο κώλος σκατοπίθηκε του διεθνισμού! Να τα φάς τα παιδιά των λαθροεισβολέων και να σκάσεις!

Κρεμάλες σας περιμένουν λακέδες της ΝΤΠ!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails