Tuesday, September 22, 2015

Στην Τουρκία πανηγυρίζουν την "τουρκοποίηση" της Δυτικής Θράκης


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος 


Σαν μεγάλη ιστορική επιτυχία χαρακτήρισε η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα, Yeni Şafak, την για πρώτη φορά μετά από 69 όπως ανέφερε χρόνια, εκλογή τεσσάρων μειονοτικών βουλευτών στην Δ Θράκη. Μάλιστα η επιτυχία αυτή γίνεται ακόμα μεγαλύτερη καθώς, όπως τόνισε η τουρκική εφημερίδα, για πρώτη φορά μετά την… «κατάκτηση» της Δ Θράκης από τον ελληνικό στρατό, η Ροδόπη εξέλεξε μόνο μουσουλμάνους, «Τούρκους» για την εφημερίδα, βουλευτές! Μάλιστα!


Η Yeni Şafak, αλλά και άλλες τουρκικές εφημερίδα χαιρέτησαν με διθυραμβικό τρόπο την εκλογή των μειονοτικών βουλευτών Ροδόπης, Mustafa Mustafa, Ayhan Karayusuf με τον Σύριζα και İlhan Ahmet με το Ποτάμι και Ξάνθης, Hüseyin Zeybek με τον Σύριζα.

Μάλιστα ήδη εκδηλώθηκαν οι πρώτες πολιτικές ανθελληνικές «κορώνες» σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο, από τον νεοεκλεγέντα βουλευτή του Ποταμιού στην Ροδόπη, İlhan Ahmet, γνωστό για την πρότερο με την Νέα Δημοκρατία ανθελληνική πολιτική του καριέρα.

Όπως αναφέρεται, ο İlhan Ahmet σε δηλώσεις του στον τουρκικό τύπο τόνισε πως πλέον η… υπομονή των «Τούρκων» της Δ. Θράκης έχει εξαντληθεί και ότι θα κάνει τα πάντα για να προωθήσει τα δικαιώματα τους όπως είναι η επίσημη αναγνώριση τουρκικής μειονότητας στην Δ. Θράκη.

Όπως φαίνεται άρχισαν τα τουρκικά «πανηγύρια» στην περιοχή και εμείς ακόμα ασχολούμαστε με το «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε».

Πηγή ΝikosΧeiladakis

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails