Monday, September 28, 2015

ΠΟΛΩΝΙΑ: Μαζική διαδήλωση κατά των φιλο-μεταναστευτικών κυβερνητικών πολιτικών


Μια μαζική διαδήλωση κατά των φιλο-μεταναστευτικών κυβερνητικών πολιτικών και αυτού που έχει ονομαστεί η «ισλαμική πλημμύρα» της χώρας πραγματοποιήθηκε στη νοτιοδυτική πολωνική πόλη του Κατοβίτσε στην Πολωνία. Πάνω από 25.000 άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εισροή προσφύγων και μεταναστών από τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

Η διαδήλωση, η οποία διοργανώθηκε από την εθνικιστική οργάνωση που ονομάζεται “All Polish Youth” (Młodzież Wszechpolska), έρχεται ύστερα από μια απόφαση των αρχών να δεχθεί η χώρα περίπου 2.000 πρόσφυγες από τη Συρία και τη Βόρεια Αφρική μέχρι το 2017.

"Η All Polish Youth εκφράζει την έντονη αντίθεσή της με τις δράσεις που έχουν αναληφθεί από την πολωνική κυβέρνηση, δεδομένου ότι κάνει υπακούει τυφλά σε ό,τι λένε οι Βρυξέλλες και το Βερολίνο", είπε ο Michał Nowak, εκπρόσωπος της οργάνωσης.

"Τα πολωνικά μέσα ενημέρωσης δεν καλύπτουν την κατάσταση με ακρίβεια, λέγοντας ότι η πλειοψηφία των προσφύγων, οι οποίοι είναι στην πραγματικότητα οικονομικοί μετανάστες, είναι γυναίκες και παιδιά. Στην πραγματικότητα, το 75% αυτών των ανθρώπων είναι νέοι άνδρες, σύμφωνα με τα στατιστικά του ΟΗΕ", δήλωσε.

Οι διαδηλωτές που περπατούσαν στους δρόμους έχοντας πολωνικές σημαίες και πλακάτ που έγραφαν «Η Πολωνία είναι για μας» και «Όχι στον εξτρεμισμό», καταδίκασαν αυτήν την κατάσταση και κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι αδιαφορεί για τις ανάγκες του πολωνικού λαού.

Οι Przemyslaw Wipler και Janusz Korwin-Mikke, μέλη του φιλελεύθερου πολωνικού κόμματος Συνασπισμός για Ανανέωση Ελευθερία και Ελπίδα της Πολωνικής Δημοκρατίας (KORWiN), ήταν επίσης μεταξύ των διαδηλωτών.

Ο Korwin-Mikke, πρόεδρος της KORWiN, σύγκρινε την Ευρώπη με ένα δέντρο που σαπίζει και τους πρόσφυγες με παράσιτα σε ένα συνέδριο του κόμματος το Σάββατο.

«Τα παράσιτα δεν φταίνε, τα δέντρα όμως, πρέπει να κατηγορηθούν», είπε.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ /

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails