Tuesday, September 22, 2015

US Army-Αφγανιστάν: Σκάνδαλο η ανοχή βιασμού αγοριών…!!


Στο τελευταίο του τηλεφώνημα ο υποδεκανέας Γκρέγκορι Μπάκλεϊ τζούνιορ, ανέφερε στον πατέρα του αυτό που τον βασάνιζε.
Από το σημείο που βρισκόταν, κάπου στο νότιο Αφγανιστάν, άκουσε Αφγανούς αστυνομικούς να βιάζουν ένα αγόρι, που το είχα φέρει στη βάση.
«Τη νύχτα το ακούγαμε καθαρά να ουρλιάζει, αλλά δεν μας επέτρεψαν να πράξουμε το παραμικρό», είπε ο υποδεκανέας στον πατέρα του, λίγο πριν σκοτωθεί, το 2012. Ο πατέρας είχε πει τότε στον γιο να αναφέρει το περιστατικό στους ανωτέρους του. «Η απάντηση ήταν ότι οι αξιωματικοί τους είπαν να κάνουν τα στραβά μάτια, καθώς αυτό είναι μέρος της κουλτούρας τους», ανέφερε ο υποδεκανέας.
Η σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στο Αφγανιστάν είναι παλιό πρόβλημα στο Αφγανιστάν και συνηθίζεται από αρχηγούς ενόπλων ομάδων. Το «έθιμο» ονομάζεται Μπασά μπαζί που σημαίνει παιχνίδι αγοριών. Οι Αμερικανοί στρατιώτες έχουν λάβει εντολή να μην επεμβαίνουν, ακόμα και όταν το συμβάν λαμβάνει χώρα μπροστά στα μάτια τους, στις βάσεις τους, σύμφωνα με μαρτυρίες.
Η πολιτική ανοχής των αμερικανικών δυνάμεων έχουν στρατολογήσει Αφγανούς πολιτοφύλακες τους οποίους χρησιμοποιούν ως στατικές φρουρές έναντι των Ταλιμπάν. Αλλά οι Αμερικανοί στρατιώτες, ενοχλούνται όλο και περισσότερο από την συμπεριφορά της αμερικανικής διοίκησης που όχι μόνο δεν αντιδρά, αλλά διορίζει παιδόφιλους επικεφαλής φρουρών χωριών.
«Ο λόγος που είμαστε εδώ είναι γιατί οι Ταλιμπάν διαπράττουν φρικτά εγκλήματα. Τώρα όμως δίνουμε όπλα και εξουσία σε άτομα που είναι ελάχιστα καλύτεροι των Ταλιμπάν», ανέφερε ο Αμερικανός λοχίας των Ειδικών Δυνάμεων Νταν Κουίν, ο οποίος τιμωρήθηκε και τελικά αποστρατεύτηκε, όταν χτύπησε άσχημα έναν Αφγανό πολιτοφύλακα που κρατούσε ένα αγόρι αλυσοδεμένο στο κρεβάτι του και το βίαζε κατ’ εξακολούθηση.
Μερικά χρόνια αργότερα από το περιστατικό με τον Κουίν, ο Αμερικανικός Στρατός, επιχείρησε να εξαναγκάσει σε παραίτηση τον λοχία Τσαρς Μάρτλαν, επίσης των Ειδικών Δυνάμεων, ο οποίος είχε βοηθήσει τον Κουίν να χτυπήσει τον παιδόφιλο. Ο εκπρόσωπος των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, ουσιαστικά, παραδέχθηκε τα συμβαίνοντα, συνταγματάρχης Τράιμπους, ανέφερε:
«Οι κατηγορίες περί σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών στο Αφγανιστάν, από Αφγανούς στρατιώτες ή αστυνομικούς, εμπίπτει στον αφγανικό ποινικό κώδικα. Το προσωπικό μας δεν είναι υποχρεωμένο να καταγγείλει τέτοια περιστατικά». Εξαίρεση, είπε, αποτελούν οι περιπτώσεις που οι βιασμοί αξιοποιούνται ως στρατιωτικό μέσο.

defence-point.gr

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails