Wednesday, September 16, 2015

B.Πούτιν προς Δύση και ΗΠΑ: "Σταματείστε να χρηματοδοτείτε τους ισλαμιστές"

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Nα σταματήσουν η Δύση και οι ΗΠΑ να χρηματοδοτούν ομάδες ισλαμιστών για να πετύχουν τους γεωπολιτικούς τους στόχους κατήγγειλε σήμερα στη σημερινή του ομιλία στη Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού για τη διακυβερνητική Συνθήκη Συλλογικής Ασφαλείας (Collective Security Treaty Organization - CSTO) ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν.
 
Είναι η πρώτη φορά που ο Β.Πούτιν κατηγορεί επίσημα την Δύση και κυρίως τις ΗΠΑ ότι "κρύβονται" πίσω από την δημιουργία και τον εφοδιασμό του ISIL και άλλων εξτρεμιστικών τζιχαντιστικών ομάδων, προς επίτευξη γεωπολιτικών στόχων.
 
Το δημόσιο "ξεμπρόστιασμα" έρχεται δύο ημέρες μετά τις δηλώσεις του Ρώσου ΥΠΕΞ Σ.Λαβρόφ ο οποίος είχε δηλώσει "Ελπίζω ότι δεν αδικώ κάποιον λέγοντας ότι κάποια μέλη του συνασπισμού (κατά του ISIL), ΈΧΟΥΝ πληροφόρηση για το που βρίσκονται και ποιες θέσεις κατέχουν ομάδες του ISIL, αλλά ο ηγήτορας του συνασπισμού-οι ΗΠΑ φυσικά-δεν επιτρέπουν να χτυπηθούν αεροπορικώς" 
 
Υπάρχει μια έντονη φημολογία ότι ο Ρώσος πρόεδρος θα προχωρήσει σε επίσημη καταγγελία από το βήμα του ΟΗΕ εντός λίγων ημερών για τον ρόλο που έπαιξε η Δύση και ειδικότερα οι ΗΠΑ στην συριακή κρίση και στον εξοπλισμό των τζιχαντιστών.
 
Να βάλει στην άκρη τις γεωπολιτικές φιλοδοξίες και τα «διπλά μέτρα και σταθμά» καλεί τη Δύση ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, προκειμένου να συντονιστεί μια διεθνής προσπάθεια για ένα κοινό μέτωπο κατά της ισλαμικής τρομοκρατίας των τζιχαντιστών.
 
Στη σημερινή του ομιλία στη Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού για τη διακυβερνητική Συνθήκη Συλλογικής Ασφαλείας (Collective Security Treaty Organization - CSTO) που διεξάγεται στην πρωτεύουσα του Τατζικιστάν, Ντουσάμπε, ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε "πως οι τακτικές της Δύσης να χρησιμοποιεί, ακόμα και να χρηματοδοτεί, άμεσα ή έμμεσα, ορισμένες τρομοκρατικές ομάδες για να πετύχει τους δικούς της στόχους, στη λογική του οπορτουνισμού, όπως να τοποθετεί εγκάθετες κυβερνήσεις και να αντρέπει τις “ανεπιθύμητε” στις χώρες της Μέσης Ανατολής μας έφεραν σήμερα σε αυτό το σημείο, με την απειλή του Ισλαμικού Κράτους να εξαπλώνεται επικίνδυνα, προκαλώντας νέες τραγωδίες".
 
Περιγράφοντας με μελανά χρώματα την σημερινή κατάσταση στη Συρία, ο πρόεδρος Πούτιν επεσήμανε την εξάπλωση των τζιχαντιστών πέρα από τα σύνορα της Συρίας. 
 
«Οι τρομοκράτες ισχυρίζονται δημόσια ότι θέτουν βλέψεις στη Μέκκα, τη Μεδίνα και την Ιερουσαλήμ, ενώ σχεδιάζουν να επεκταθούν στην Ευρώπη, τη Ρωσία, την Κεντρική και τη Νοτιοανατολική Ασία». 
 
Συμπλήρωσε δε πως το Ισλαμικό Κράτος συνεχίζει την ιδεολογική κατήχηση, τον προσηλυτισμό και την εκπαίδευση τζιχαντιστών σε πολλές χώρες του κόσμου, «συμπεριλαμβανομένων, δυστυχώς, και των ευρωπαϊκών εδαφών καθώς και πρώην σοβιετικών δημοκρατιών».
 
Καταλήγοντας ο πρόεδρος Πούτιν είπε πως είναι κάτι παραπάνω από αυτονόητο να συντονιστούν οι διεθνείς δυνάμεις σε έναν κοινό αγώνα: «Η κοινή λογική και η ευθύνη για τη διεθνή και περιφερειακή ασφάλεια απαιτούν συντονισμένες προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας εναντίον αυτής της απειλής».
 
Η εμπεριστατωμένη ανάλυση του Γάλλου αναλυτή Τιερί Μεϊσάν εξηγούσε αναλυτικά το πως (κατά τον Γάλλο αναλυτή) δημιουργήθηκε από τις ΗΠΑ το ISIL με σημαντικό ρόλο να έχει παίξει σε αυτό ο γερουσιαστής Τζον Μακέιν, ο οποίος, σύμφωνα με τον Τ.Μεϊσάν αλλά και το φωτογραφικό υλικό που έχει αναρτήσει, είχε συναντηθεί στην Συρία παράνομα με τον αρχηγό του Ισλαμικού Κράτους Αλ Μπαγκνταντί.
 
Είναι σαφές ότι η Ρωσία έχει πλήρη γνώση του πως εξοπλίστικαν οι τζιχαντιστικές ομάδες στην Συρία και έχει σκοπό πλέον να καταγγέλει ανοιχτά τις ΗΠΑ και τη Δύση σε διεθνή φόρα και συνεδριάσεις.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails