Wednesday, September 23, 2015

Δωδεκάνησα και Λέσβος ψήφισαν Τασία, διαμαρτυρία πλέον καμία! μην διανοηθεί να τους λυπηθεί κάνεις όταν δεν θα πατάει τουρισμός!!


Δωδεκάνησα και Λέσβος ψήφισαν Τασία, διαμαρτυρία πλέον καμία! μην διανοηθεί να τους λυπηθεί κάνεις όταν δεν θα πατάει τουρισμός!
Επειδή δεν υπήρχε κανένα πολιτικό διακύβευμα ως προς το ποιος θα επικρατήσει στις εκλογές καθώς είτε ΣΥΡΙΖΑ είτε ΝΔ θα εφάρμοζαν το μνημόνιο, είχα μεγάλο ενδιαφέρον να δω τι θα ψηφίσουν τα Δωδεκάνησα και η Λέσβος.

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει καθαρή νίκη στα Δωδεκάνησα με 34,31% έναντι 28,24% της ΝΔ ενώ στη Λέσβο υπολείπεται κατά ελάχιστες ψήφους με 28,35% έναντι 28,74%.
Η Λέσβος, η Κως, η Σάμος και άλλα νησιά υποφέρουν χρόνια από την άφιξη των παρανόμων μεταναστών. Κατά την προηγούμενη διακυβέρνηση και με την Τασία Χριστοδουλοπούλου στο τιμόνι του αντίστοιχου υπουργείου η κατάσταση ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.
Είδαμε και ορισμένοι έζησαν, πρωτόγνωρες σκηνές χάους και καταστροφής. Επεισόδια, ξύλο, μέχρι και συνθήματα ισλαμιστικά σε ξωκκλήσια.
Οι νησιώτες φώναζαν ότι καταστρέφονται. Προειδοποιούσαν πως θα χυθεί αίμα. Μιλούσαν για εγκατάλειψη. Στηλίτευαν την αρμόδια υπουργό. Τοπικά ΜΜΕ και τηλεοπτικοί σταθμοί μετέδιδαν δραματικά ρεπορτάζ. Μόλις την περασμένη εβδομάδα οι tour operators εγκατέλειψαν τη Μυτιλήνη και την Κω ενώ ο τέως και επόμενος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δήλωνε πως δεν υπάρχουν σύνορα στη θάλασσα.
Οι νησιώτες παρά την ύπαρξη πολλών διαφορετικών δημοκρατικών πολιτικών επιλογών, επιβράβευσαν επί της ουσίας την πολιτική της κας Χριστοδουλοπούλου, που έως χθες κατηγορούσαν. Αφού ψήφισαν Τασία, διαμαρτυρία πλέον καμία.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails