Friday, September 18, 2015

68 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


ΦΟΤΟΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ενώ η Ελλάδα περνά μια εξοντωτική οικονομική κρίση, η ανεργία εκτινάσσεται στα ύψη, δουλειά δεν υπάρχει, επιχειρήσεις κλείνουν και πολλοί Έλληνες αναγκάζονται να φύγουν στο εξωτερικό για να βρουν εργασία, οι Βούλγαροι φαίνεται πως και εργασίες έχουν στην Ελλάδα και χρήματα κερδίζουν και ενισχύουν την βουλγαρική οικονομία με τα χρήματα που στέλνουν κάθε χρόνο στην χώρα τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βουλγαρικής εφημερίδας Novinite, τους τελευταίους μήνες  στάλθηκαν από την Ελλάδα στην Βουλγαρία 68 εκατομμύρια δολάρια από τα κέρδη των Βουλγάρων εργαζομένων που εργάζονται στην χώρα μας. Η βουλγαρική οικονομία ουσιαστικά στηρίζεται στα χρήματα που εισρέουν στην Βουλγαρία από εργαζομένους Βουλγάρους στην Ελλάδα και στις χώρες, Τουρκία, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία, Βέλγιο, Γαλλία και Ολλανδία.
Είναι γνωστό πως η οικονομία των γειτονικών μας χωρών αναπτύχτηκε από τους Αλβανούς, Βούλγαρους και άλλους που ήρθαν στην Ελλάδα, δούλεψαν, έκαναν οικονομίες που τις στέλνουν ακόμα και σήμερα παρά την μεγάλη οικονομική κρίση της Ελλάδας στις χώρες τους.
Το θέμα όμως παίρνει διαστάσεις γιατί παρά τους περιορισμούς υποτίθεται της εξαγωγής χρήματος στο εξωτερικό, οι διάφοροι Βαλκάνιοι που ζουν και δουλεύουν στην Ελλάδα συνεχίζουν να στέλνουν χρήματα στις χώρες τους, την ίδια ώρα που η Ελλάδα βουλιάζει στην μνημονιακή της καταστροφή.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails