Wednesday, September 9, 2015

Η Σ Αραβία λέει ΟΧΙ στους πρόσφυγες αλλά θα χρηματοδοτήσει την ανέγερση 200 τζαμιών γι αυτούς στη Γερμανία…

CsssbΔεν είναι μυστικό ότι οι χώρες του Κόλπου  (Qatar, Koweït, Oman, Bahreïn, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) και η Σαουδική Αραβία αρνούνται να δεχθούν σύριους πρόσφυγες ενώ αυτοί στη μεγάλη πλειοψηφία τους είναι μουσουλμάνοι σουνίτες ακολουθώντας το δόγμα αυτών των χωρών.Αντίθετα το Ριάντ προτείνει την ανέγερση 200 τζαμιών για μετανάστες στη Γερμανία σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine που επικαλείται τη λιβανέζικη Al Diyar.

Το κύμα προσφύγων προς τη Δυτική Ευρώπη (Γερμανία,Aγγλία, Γαλλία,Βέλγιο) δεν φαίνεται ότι θα σταματήσει σύντομα. Οι μετακινούμενοι αυτοί πληθυσμοί προτιμούν αυτούς τους προορισμούς…..
Η Σαουδική  Αραβία όπου ο 1 στους 3 κατοίκους είναι ξένος εργάτης προτιμάει για φθηνά εργατικά χέρια να στρέφεται προς τις Φιλιππίνες ή τις Ινδίες. Αυτές οι χώρες δεν βρίσκονται σε πόλεμο και έτσι δεν υπάρχει ο κίνδυνος τα άτομα να μεταφέρουν ιδέες που απειλούν την δημόσια τάξη και τη σταθερότητα της χώρας και αυτό λειτουργεί εις βάρος των σύριων προσφύγων.
 « Οι μοναρχίες του Κόλπου φοβούνται το σύνδρομο του Λιβάνου όπου κατά τη δεκαετία 1970-80 έφθασαν κύματα παλαιστίνιων προσφύγων και αυτό αποτέλεσε εάν στοιχείο για την ανάφλεξη εμφυλίου…Οι μοναρχίες του Κόλπου φοβούνται ότι οι πρόσφυγες θα έρχονταν με ιδέες ανατρεπτικές queκι ανεπιθύνητες για την σταθερότητα των καθεστώτων τους . (…)Η αλήθεια είναι ότι ούτε οι πρόσφυγες επιθυμούν να στραφούν σε αυτές τις χώρες που κακομεταχειρίζονται τους μετανάστες… » αναλύει ο Amid Faljaoui, Διευθυντής των γαλλόφωνων περιοδικών της Roularta.
Χωρίς visa είναι αδύνατο για τους σύριους να εισέλθουν σε μια αδερφή μουσουλμανική χώρα όπως Algérie,Yémen, Mauritanie ή Soudan.Εξαίρεση αποτελούν οι Ιορδανία και ο Λίβανος που δέχθηκαν ήδη εκατομύρια πρόσφυγες.
Αντί να δείξουν το παράδειγμα οι πετρομοναρχίες του Κόλπου τηρούν μια εγωιστική τάση κι ακόμη χειρότερα βομβαρδίζουν την Υεμένη την πιο φτωχή αραβική χώρα του κόσμου. Το 80% των27 εκατομυρίων  κατοίκων της εξαρτώνται από ανθρωπιστική βοήθεια.
Η Σαουδική Αραβία δηλώνει όμως έτοιμη να χρηματοδοτήσει την οικοδόμηση 200 τζαμιών στην Γερμανία σύμφωνα με τη λιβανέζικη Al Diyar.Αυτό θα γίνει σε συνενόηση με τις γερμανικές αρχές. Μια στάση που προκαλεί ήδη πολυάριθμες κριτικές στην Ευρώπη.Ο φόβος μεγαλώνει για την εξαγωγή του σαλαφισμού ενός κινήματος που διεκδικεί την επιστροφή στις ρίζες του ισλάμ.  (7sur7  9/9/15)
dimpenews.com

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails