Thursday, July 30, 2015

Εγκλωβισμένοι στην πόλη Al-Suqaylabiyah από το ISIL 15.000 Ελληνορθόδοξοι δίνουν μάχη για την ζωή τους...Eπόμενος στόχος η μεσόγειος!!



Σφοδρό βομβαρδισμό εναντίον της ελληνορθόδοξης πόλης Σελευκόβουλος (Αλ Σουελκμπίγια) στην περιφέρεια της Χάμα εξαπέλυσε το ISIL σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει νέο μέτωπο με σκοπό να διακόψει την μεγάλη εκστρατεία του συριακού Στρατού στα σύνορα με Τουρκία και Ιράκ.


Μετά τον βομβαρδισμό επιχειρήθηκε διείσδυση από τα ανατολικά και βόρεια της πόλης η οποία αποκρούστηκε από την Ελληνορθόδοξη πολιτοφυλακή, η οποία χρησιμοποίησε και ΤΟΜΑ BMP-1 που της έχει διαθέσει ο Στρατός, ενώ έχγινε και ευρεία χρήση ελαφρών μη κατευθυνόμενων μιας χρήσεως Α/Τ  όπλων RPG-18. Αποτέλεσμα ήταν να πληγεί η προφυλακή των ισλαμιστών και να αποχωρήσει, αφού πρώτα είχε λεηλατήσει τρεις συνοικίες της πόλης.
Μέσα στην πόλη βρίσκονται εγκλωβισμένοι 15.000 Ελληνορθόδοξοι, οι μισοί από τους οποίους είναι γυναίκες και παιδιά.
Είναι επιχείρηση αντιπερισπασμού καθώς επιχειρείται προσπάθεια αποκοπής των δυνάμεων του Μ.Άσαντ που επιχειρούν στην επαρχία Ιντλίμπ κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.
Μετά την ελληνορθόδοξη πόλη είναι η Μεσόγειος, στην οποία οι ισλαμιστές έχουν θέσει ως στρατηγικό τους στόχο να φτάσουν
Πρόκειται για μια επίθεση θρησκευτικού μίσους και εκφοβισμού των ελληνορθόδοξων πληθυσμών οι οποίοι ως γνωστόν έχουν ταχθεί μαζικά υπέρ της κυβέρνησης Μ.Άσαντ.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails