Friday, July 24, 2015

ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ!!...Οι Σκοπιανοί έκαναν… τσίρκο την επέτειο της γέννησης σου!!!

Στην επέτειο των γενεθλίων του Μεγάλου Αλεξάνδρου,  οι Σκοπιανοί άδραξαν την ευκαιρία να ξεσαλώσουν με εκδηλώσεις που παράπεμπαν σε …τσίρκο.
Μια ομάδα πολιτών από την πόλη των Σκοπίων, γιόρτασαν χθές 22 Ιουλίου τα γενέθλια του Μεγάλου Αλεξάνδρου στο κέντρο της πρωτεύουσας του νοτιοσλαβικού κράτους, όπου έχει αναγερθεί το άγαλμα του Μακεδόνα στρατηλάτη.

Οι Σλάβοι των Σκοπίων πιστεύουν ότι είναι οι κληρονόμοι του Αλεξάνδρου, έχοντας αρχαίο αίμα και γονίδια και αισθάνονται υποχρεωμένοι να γιορτάσουν τα γενέθλιά στις 22 Ιουλίου ημέρα γέννησης του Αλεξάνδρου, μπροστά στο άγαλμά του.
Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση ήταν ντυμένοι με κάτι που έμοιαζε με αρχαία φορεσιά, έφεραν τη σημαία με τον Ήλιο της Βεργίνας, φορούσαν χρυσά δακτυλίδια με λιοντάρια και πουκάμισα που είχαν την εικόνα του Αλεξάνδρου. Διάβασαν και σλαβικά ποιήματα που είναι αφιερωμένα στον Αλέξανδρο.
«Η Μακεδονία είναι η μητέρα του κόσμου» διάβασε μια γυναίκα με δραματικό τόνο ένα ποίημα.
Οι συμμετέχοντας πρότειναν ο ‘έφιππος πολεμιστής’ στο κέντρο των Σκοπίων να ονομάζεται ‘Μέγας Αλέξανδρος’, όπως του ταιριάζει.
Φώναζαν συνθήματα: «Ζήτω η Μακεδονία», «Δεν θα αλλάξουμε ποτέ το όνομα!» Τα συνθήματα τα είπαν και στην αγγλική γλώσσα για να τα καταλάβουν οι τουρίστες που παρευρίσκονταν στην πλατεία.
Δείτε τις εικόνες:
_2(5)
1(36)
3(31)
4(25)
5(19)
_6
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails