Friday, July 24, 2015

Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!!!...Έρχεται στο τέλος Σεπτεμβρίου η Κάρτα του Πολίτη


σχόλιο ID-ont: Ας ετοιμαζόμαστε... Πριν 3 μήνες, λόγω των χιλιάδων αρνητικών σχολίων στη διαβούλευση αποσύρθηκε η Κάρτα του Πολίτη (βλ.: http://id-ont.blogspot.gr/2015/04/16.html). Να δούμε αυτή την φορά τι θα χρειαστεί...

Η Ημερησία γράφει ότι θα είναι άυλη, θα είναι ένας κωδικός (βλ: http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26510&subid=2&pubid=113621280). Η ευρηματικότητά τους (βλ. ντρίπλες) είναι αμίμητη. Για να υλοποιήσουν κάποιο μέτρο που θα ανακουφίζει πραγματικά τη ζωή των πολιτών δεν εξαντλούν την ευρηματικότητά τους, για το φακέλωμα όμως σκέφτονται μέρα-νύχτα πως θα το υλοποιήσουν! Πάντως από όσα ξέρουμε έως σήμερα και γράφουν και τα dikaiologitika.gr (βλ. κατωτέρω) θα είναι σε μορφή πλαστικής Κάρτας.

Ας ενημερώσουμε όλους για το πρόσφατο φυλλάδιο της Εστίας Πατερικών Μελετών για την Κάρτα του Πολίτη (βλ http://id-ont.blogspot.gr/2015/05/blog-post_0.html). Για όσους ενδιαφέρονται έχει τυπωθεί και κυκλοφορεί δωρεάν και σε έγχαρτη μορφή. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ΕΣΤΙΑ για να παραλάβετε αντίτυπα: Τηλ. 2108025211, Φάξ. 2108025227, email: estiapm@gmail.com, www.orthros.org.

www.dikaiologitika.gr: «Μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου θα προχωρήσει και η Κάρτα του Πολίτη, σε εθελοντική βάση, καθώς θα είναι μία κάρτα η οποία θα διευκολύνει τους πολίτες, στις συναλλαγές τους με τις δημόσιες υπηρεσίες.» 

Αυτό προβλέπεται στα σχέδια του νέου αναπληρωτή υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χ. Βερναρδάκη για την αναβάθμιση του δημόσιου τομέα και τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη. 

Ετσι από ότι όλα δείχνουν η κάρτα του πολίτη μπαίνει στην τελική ευθεία μπαίνει με στόχο την πάταξη της γραφειοκρατίας.

Η κάρτα του πολίτη θα έχει το σχήμα πιστωτικής κάρτας και θα περιλαμβάνει τσιπάκι στο οποίο θα είναι περασμένοι τρεις βασικοί αριθμοί που ταυτοποιούν τον κάτοχο: ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου, ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και ο Αριθμός Δημοτολογίου. Αρχικά υπήρχε προβληματισμός αν θα περιλαμβάνει barcode -για το οποίο αντιδρούν διάφοροι κοινωνικοί φορείς- ή κωδικό (Pin) για την ταυτοποίηση του κατόχου. 

Το υπουργείο προσανατολίζεται να χρησιμοποιήσει κωδικό πρόσβασης προκειμένου να ταυτοποιείται ηλεκτρονικά ο κάτοχος της έξυπνης κάρτας. 

Προοπτικά η κάρτα του πολίτη θα μπορεί να χρησιμοποιείται για όλες τις δυνητικές χρήσεις (ως κάρτα δημότη, ως κάρτα ασφαλισμένου, ως κάρτα αγρότη, ως κάρτα ασθενούς, ως κάρτα μετανάστη, ως κάρτα νέου κ.λπ.) και θα περιλαμβάνει τον Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας καθώς και τους κωδικούς για το πρόγραμμα taxis του υπουργείου Οικονομικών. 

Στόχος της κυβέρνησης είναι να ενσωματώσει όλες τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που έχουν αναπτύξει τα υπουργεία και να αποτελέσει η έξυπνη κάρτα του πολίτη «ομπρέλα» για ηλεκτρονικές συναλλαγές πολιτών και επιχειρήσεων με το κράτος.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails