Wednesday, July 15, 2015

«Η Τουρκία είναι …κληρονόμος της Βυζαντινής Ιστορίας και Πολιτισμού»




http://www.echedoros-a.gr

Ιούλιος 13, 2015.
Το πανεπιστήμιο του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη ίδρυσε μια νέα έδρα Βυζαντινών Σπουδών και Έρευνας που θα συμβάλλει στη μελέτη της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.

Είναι το πρώτο ερευνητικό κέντρο που δημιουργείται σε κρατικό πανεπιστήμιο, το οποίο θα ρίξει φως στην ιστορίας της Ανατολίας κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα, στα Βαλκάνια, στην Κωνσταντινούπολη και στην Οθωμανική Αυτοκρατορία με προγράμματα βυζαντινής ιστορίας, πολιτισμού και αρχαιολογίας, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.
Επικεφαλής του Ερευνητικού Κέντρου είναι η λέκτορας Βυζαντινής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου [Boğaziçi Üniversitesi],  Νέβρα Νεσίπογλου- Nevra Necipoğlu. 
Η έδρα αυτή έχει ως στόχο να φέρει τις ακαδημαϊκές μελέτες σχετικά με τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία σε διεθνές επίπεδο.
Η Νεσίπογλου δήλωσε ότι η Τουρκία είναι μία από τους κληρονόμους της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, όσον αφορά τον πολιτισμό, την ιστορία και τη γεωγραφία και τόνισε ότι υπάρχουν μια σειρά από παρόμοια κέντρα σε όλον τον κόσμο με επίκεντρο την Ιστορία των Βυζαντινών.
Η έλλειψη ενός ακαδημαϊκού κέντρου για τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία στην Κωνσταντινούπολη, που ήταν η πρωτεύουσα της Αυτοκρατορίας επί 11 αιώνες είναι ένα μεγάλο κενό. Αυτός είναι ο λόγος για την ίδρυση της έδρας αυτής», είπε.
Η Νεσίπογλου πρόσθεσε ότι υπάρχουν προκαταλήψεις απέναντι στην ιστορία του Βυζαντίου, και στόχος του πανεπιστημίου είναι να εξαλείψει αυτούς τους ενδοιασμούς για τους Βυζαντινούς.

1 comment:

Anonymous said...

AN ειναι δυνατόν!...Ο ληστής να κληρονομεί αυτά που λήστεψε!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails