Friday, July 3, 2015

"ΓΡΑΜΜΗ" ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΞΙΑ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ "ΟΧΙ" ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ Άρθρο-κεραυνός του Π.Μπαλτάκου που τα λέει όλα: "Η Ελλάδα είναι Βυζάντιο όχι Δυτική Ευρώπη"

Mε ένα υψηλής πολιτικής και εθνικής σημασίας άρθρο στη δεδομένη συγκυρία ο Π.Μπαλτάκος, πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά και εκφραστής της δεξιάς πτέρυγας της ΝΔ (οι δημοσκοπήσεις τον φέρνουν τέταρτο στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων της ΝΔ!), λαμβάνει εμμέσως πλην σαφώς θέση υπέρ της εθνικής κυριαρχίας και της διατήρησης των ιερών και των οσίων του Ελληνισμού και διατρανώνει την ανεξάρτητη πορεία του ως συνέχεια του Βυζαντίου διαμέσου των αιώνων.
 
Ταυτόχρονα, διαχωρίζει τη θέση του από τον επί 35ετίας στενό συνεργάτη και φίλο του Α.Σαμαρά όσο και από τον επίσης στενό φίλο και συνεργάτη του Κ.Καραμανλή, ο οποίοι τάχθηκαν αναφανδόν υπέρ του "ναι σε όλα".
 
Ιδού το άρθρο του που ανέβηκε στην καλή ιστοσελίδα agioritikovima.gr
 
"Στις Μητρόπολεις, τους Ναούς και τις Μονές όλης της χώρας δυο σημαίες βλέπουμε: τη Βυζαντινή και την Ελληνική .Τρίτη σημαία δεν υπάρχει ούτε και θα υπάρξει ποτέ. Το Βυζάντιο είναι η μητέρα-πατρίδα και η Ελλάδα το απελευθερωθέν και αποσχισθέν τμήμα της. Ευρωπαϊκή σημαία δεν νοείται στο χώρο αυτό. Η ιστορία ούτε εκβιάζεται ούτε μπορεί να αλλαξοπιστήσει."
 
Είναι σαφές ότι ο Π.Μπαλτάκος απαντά σε κάποιους που ζήτησαν από τους Έλληνες να υψώσουν στα μπαλκόνια τους τη λεγόμενη ευρωπαϊκή σημαία των δώδεκα αστέρων. Να αντικαταστήσουμε, δηλαδή, τη Γαλανόλευκη με μια "εμπορική σύμβαση".
 
"Η Ελλάδα είναι Βυζάντιο, όχι Δυτική Ευρώπη. Πολιτικά μπορούμε να εντασσόμαστε στην οποιανδήποτε συμμαχία ή ένωση κρατών επιθυμούμε, πολιτιστικά και πνευματικά, όμως, δεν ανήκουμε σε καμία Δύση, ανήκουμε στην ορθόδοξη ανατολή, εκεί όπου έχουμε τα αναμφισβήτητα πνευματικά πρωτεία.
 
Η γνωστή ρήση του Καραμανλή ¨ανήκουμε στη Δύση¨, λεχθείσα την εποχή του ψυχρού πολέμου και της αντιπαράθεσης ΝΑΤΟ-Συμφώνου Βαρσοβίας, είχε τη δική της πολιτική λογική, τότε που εκφράστηκε. Πολιτικά ανήκουμε πάντα στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, η πολιτιστική ταυτότητα του λαού μας, όμως, δεν μπορεί να μεταλλαγεί, ούτε για το λόγο αυτό ούτε για κάποιον άλλον."
 
Ο Π.Μπαλτάκος αναγνωρίζει ότι ο Έλληνας έχει πνευματική συγγένεια μόνο με τους Ρώσους και κάποιους λαούς των Βαλκανίων και του Καυκάσου, όπως οι Σέρβοι και οι Έλληνες, για τους οποίους η Ελλάδα είναι η πνευματική τους μητέρα καθώς αποτελεί το λίκνο της Ελληνορθοδοξίας. Υπάρχει μόνο Ελληνορθοδοξια και όχι "Σλαβοορθοδοξία". Αυτήν έχει ασπαστεί η Ανατολή και εξ'ου η συμπάθεια που τρέφουν για τον ελληνικό λαό, τουλάχιστον οι Ρώσοι και οι Σέρβοι, ανεξάρτητα από την πολιτική ηγεσία.
 
"Για παράδειγμα, το 65% των Ελλήνων ακούνε μόνο ελληνική μουσική, ενώ στη Δανία ή την Ολλανδία το αντίστοιχο ποσοστό είναι μόλις 5%. Οι Δανοί και οι Ολλανδοί έχουν παγκοσμιοποιηθεί, οι Έλληνες όχι. Όχι ακόμα. Όλη η τιτάνια προσπάθεια για την εμπέδωση των δυτικών πολιτιστικών προτύπων στην Ελλάδα έχει μέχρι τώρα αποτύχει, με κύρια αιτία την ακλόνητη υποστήριξη και διαρκή επανεμπέδωση των Ορθοδόξων λαϊκών παραδόσεων από την Εκκλησία.
 
Οι προσπάθειες, ωστόσο, εντείνονται . Αν δεν στρωθεί πρώτα το πολιτιστικό ¨χαλί¨, ο δυτικός οικονομικός και πολιτικός ιμπεριαλισμός δεν μπορεί να κατισχύσει απόλυτα. Πρώτα ¨μαλακώνει¨ ο στόχος πολιτιστικά και μετά έρχονται οι πολυεθνικές και οι πολιτικοί για να εδραιώσουν την κυριαρχία τους.
 
Είναι δυστύχημα, πραγματικά, ότι η Ελληνική αριστερά, με τόσους διαβασμένους και μορφωμένους ανθρώπους στους κόλπους της, δεν δείχνει να αντιλαμβάνεται την πρακτική αυτή. Αντιμάχονται με όλη τους την δύναμη τον καπιταλιστικό ιμπεριαλισμό, αλλά λόγω ιδεοληψίας αφήνουν αλώβητες τις δυο σύγχρονες πολιτιστικές αιχμές του, τη λαθρομετανάστευση και την ομολαγνεία.
 
Δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι σε μια ενοποιημένη παγκόσμια νέα τάξη δεν θα είναι ο ανθρωπισμός που θα επικρατεί, αλλά το μισάνθρωπο υπερεθνικό χρηματιστηριακό κεφάλαιο. Άθελα της η Ελληνική αριστερά ανοίγει το δρόμο για την τρίτη σημαία, τη σημαία του νεοφιλελευθερισμού, αυτήν, ακριβώς, που η ίδια αντιμάχεται.
 
Στη Φραγκοκρατία , όπου εισήλθαν οι καθολικοί επίσκοποι, ο ορθόδοξος επίσκοπος εκτοπίστηκε χωρίς δεύτερη κουβέντα. Τίποτα δεν έχει αλλάξει τηρουμένων των αναλογιών, δεν θα συμβεί τώρα κάτι διαφορετικ . Η τρίτη σημαία, ή σημαία της Ευρώπης, αν επικρατήσει απόλυτα, δεν θα συνυπάρχει με τις άλλες δυο, αλλά θα τις εξαλείψει ολοκληρωτικά. Σε αυτό οφείλονται οι επιθέσεις κατά της Εκκλησίας και αυτό ακριβώς αδυνατούν να αντιληφθούν οι επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Διευκολύνουν την Ισλαμική αλλοίωση του ορθόδοξου πληθυσμού της χώρας και κατοχυρώνουν νομοθετικά την ομολαγνεία, παρά την αντίδραση της Ιεράς Συνόδου. Η μετατροπή, όμως, των Ελλήνων σε πολιτιστικά υβρίδια εξυπηρετεί σκοπούς τους οποίους η ανυποψίαστη ελληνική Αριστερά ούτε καν φαντάζεται. Η Ελλάδα είτε θα είναι Ορθόδοξη είτε θα εξαϋλωθεί ιστορικά.
 
Στο δημοψήφισμα ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει θέση αντιευρωπαϊκή, ενώ στην αλλοίωση της πληθυσμιακής μας ενότητας και στην κατασκευή ενός πολυπολιτιστικού μοντέλου παίρνει θέση φιλοευρωπαϊκή. Πώς γίνεται αυτό και τί συνέπειες θα έχει;"
 
O πρώην Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης δεν "μασάει" τα λόγια του και θίγει την ιδεοληψία (και ορθώς) της κυβέρνησης ως προς το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης, αλλά και την εχθρική στάση που έχει η Αριστερά απέναντι στην Ορθοδοξία, η οποία είναι μαζί με τον αρχαιοελληνισμό οι δύο βασικές συνιστώσες που συπληρώνει η μία την άλλη του Ελληνισμού.
 
Ο Π.Μπαλτακος δεν θέλει την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη, αλλά δεν θέλει και την αλλοίωση του Έθνους που οι Ευρωπαίοι μέσω μνημονίων και μέτρων προσπαθούν να πετύχουν.
 
Τα τελευταία έξι χρόνια, όλοι οι Έλληνες ασχολούνται μόνο με οικονομικά ζητήματα και έχουν εξοβελίσει απο την ζωή τους οτιδήποτε φέρνει χαρά και σταθερότητα στη ζωή, όπως οι εθνικές,οι θρησκευτικές και οι πνευματικές αξίες. 
 
"Είτε ¨ναι¨ είτε ¨όχι¨, λοιπόν, στο δημοψήφισμα, το πραγματικό διακύβευμα είναι κατά πολύ ευρύτερο και σίγουρα διαχρονικό. Ναι στην πολιτική μας ένταξη στο χώρο της ΕΕ, αλλά όχι στην πολιτιστική αλλοίωση της Ορθόδοξης παράδοσης του λαού μας ή στην υποβάθμιση του ρόλου της Εκκλησίας στον κοινωνικό μας βίο.
 
Όποιος καλοπροαίρετος παρασύρεται από την επίπλαστη πνευματική αίγλη του Ευρωπαϊκού πνεύματος, λησμονώντας την ¨ανατολόβλεπτο πύλη¨ ,καλό θα είναι να αναμιμνήσκεται το χωρίο: ¨…. ώστε πλανήσαι, ει δυνατόν και τους εκλεκτούς¨."
 
Η τελευταία φράση είναι από την Καινή Διαθήκη και αναφέρεται στον υιό της απωλείας, το βδέλυγμα της ερημώσεως, τον περιβόητο και προφητευθέντα παγκόσμιο ηγέτη που θα έρθει στους έσχατους καιρούς, τον Αντίχριστο.
 
Παραδόξως, η ΕΕ τείνει να εξαλείψει τα έθνη και να αναβιώσει τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία ή ακόμα χειρότερα το γερμανικό Γ'Ράιχ, ως "αυτοκρατορία του κακού", και μια αυτοκρατορία έχει πάντοτε έναν "Αυτοκράτορα" στην ηγεσία, μήπως για αυτό δεν απαξιώνονται με τέτοιο βάναυσο τρόπο οι εκλογές και η πρόσφατη εκφρασμένη θέληση του ελληνικού λαού;
 
Θέλουν στις Βρυξέλλες να καταστούν οι εκλογές ... περιττές, για να περάσουν οι πολίτες από μόνοι τους στο τελευταίο στάδιο του Ολοκληρωτισμού. Σωστά το είπε ο Π.Μπαλτάκος, "ώστε πλανήσαι, ει δυνατόν, και τους εκλεκτούς".
 

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails