Sunday, January 31, 2016

ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ!Ετοιμάζουν καταυλισμό που θα στεγάσει 10.000 λαθρομετανάστες σε “φιλέτο” της παραλιακής!


lathrometanastes7

Θα τρελαθούμε εντελώς με αυτά που διαβάζουμε!
Πόλη-”γκέτο”για 8-10.000 λαθρομετανάστες μελετά να κατασκευάσει η κυβέρνηση στην πλέον εγκαταλειμμένη πλευρά της “Αθηναϊκής Ριβιέρας”, τον κενό χώρο κάτω από την παραλιακή λεωφόρο στο Νέο Φάληρο, ανάμεσα στο ΣΕΦ και το στάδιο του Τάε Κβον Ντο, όπως αναφέρει κυριακάτικη εφημερίδα.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, ο Γιάννης Μουζάλας σε συνέντευξή του είχε αναφέρει ότι υπάρχουν μέρες που οι οικονομικοί μετανάστες είναι έως και το 50% όσων φθάνουν στα νησιά.
Είχε τονίσει ότι για τους ανθρώπους αυτούς οι εναλλακτικές είναι τρεις: να αιτηθούν άσυλο και να περιμένουν, να ζητήσουν οικειοθελή επιστροφή στην πατρίδα τους ή να επιστρέψουν υποχρεωτικά. Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, η Ελλάδα θα πρέπει να έχει έτοιμες κάποιες δομές για το διάστημα που θα μεσολαβεί έως να συμβεί κάτι από τα τρία.
Με αυτά τα δεδομένα, η συσσώρευση δεκάδων χιλιάδων μεταναστών θεωρείται δεδομένη και το ερώτημα είναι πού θα φιλοξενηθούν. Σε αυτό το ερώτημα έρχεται να δώσει απάντηση και το σχέδιο για την κατασκευή μεγάλου καταυλισμού – πόλης στην παραλιακή ζώνη Καλλιθέας-Μοσχάτου ανάμεσα στο ΣΕΦ και το Τάε Κβον Ντο στο Παλαιό Φάληρο.
Πρόκειται για ένα “φιλέτο” μήκους σχεδόν 2 χλμ που δημιουργήθηκε από μπαζώματα στη δεκαετία του ΄70 και έπειτα από πολλές περιπέτειες , φιλοξενεί σήμερα κάποιες παρατημένες ολυμπιακές εγκαταστάσεις, σωρευμένα απορρίματα και ενίοτε περαστικές οικογένειες Ρομά.
Τα χρόνια και τα σχέδια για την αξιοποίηση της έκτασης πέρασαν και χάθηκαν στον αέρα μέχρι που ήρθαν τα μνημόνια και ξεχάστηκαν.
Στελέχη της κυβέρνησης που επιμένουν να εξετάζουν το σενάριο αυτό , υποστηρίζουν ότι δεν θα δημιουργηθεί σοβαρή όχληση για τους κατοίκους των δήμων Πειραιά, Μοσχάτου-Ταύρου , Καλλιθέας και Παλαιού Φαλήρου που συνορεύουν με την έκταση διότι ο οικισμός θα είναι οργανωμένος.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails