Tuesday, January 26, 2016

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ (ΕΒΡΑΙΚΕΣ) ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΤΟ ΝΕΡΟ;;;

Υπάρχει μια ραγδαία ανησυχητική τάση... Οι τράπεζες της Wall Street και οι  δισεκατομμυριούχοι της Ελίτ αγοράζουν νερό στον κόσμο, με πρωτοφανή ρυθμό.

Οι μεγάλες επενδυτικές τράπεζες όπως η Goldman Sachs, JP Morgan Chase, Citigroup, UBS, Deutsche Bank, Credit Suisse, Macquarie Bank, Barclays Bank, the Blackstone Group, Allianz, e HSBC Bank, (ΣΗΜ ΑΝΤΙΠΛΗΡ.όλες εβραικών συμφερόντων ) εδραιώνουν την κυριαρχία τους στο νέρο.  Μεγιστάνες όπως T. Boone Pickens, ο πρώην Πρόεδρος George HW Μπους και η οικογένειά του,ο Li Ka-shing απο το  Χονγκ Κονγκ, ο Μανουήλ Β Pangilinan απο τις Φιλιππίνες  και άλλοι αγοράζουν χιλιάδες εκτάρια γης με  υπόγεια ύδατα, λίμνες, συν τα  δικαιώματα διανομής, ο΄πως επίσης έχουν αγοραστεί απο τα ίδια κεφάλαια  εταιρείες μηχανικής και  τεχνολογίας νερού.

Η δεύτερη ανησυχητική τάση είναι ότι, ενώ οι  τράπεζες με τους βαρώνους αγοράζουν το νερό σε όλο τον κόσμο , οι κυβερνήσεις περιορίζούν τη δυνατότητα των πολιτών για αυτονομία(χαρακτηριστικό παράδειγμα η γνωστή υπόθεση του Gary Harrington απο το , Όρεγκον, όπου το κράτος ποινικοποίησε  τη συλλογή του βρόχινου νερού απο  τρεις λίμνες που ανήκαν σε περιοχή ιδιοκτησίας του και του επέβαλαν 
30 ημέρες στη φυλακή!

Παράδειγμα...

Ο δισεκατομμυριούχος T. Boone Pickens έχει το δικαίωμα να χρησιμοποίει  το νερό περισσότερο απο οποιοδήποτε άλλο άτομο στην Αμερική, να είναι σε θέση να εκμεταλλευτεί περίπου 250 δισεκατομμύρια λίτρα  νερού το χρόνο.Τήν ιδια ώρα που ενας απλός πολίτης όπως ο  Gary Harrington δεν μπορεί  να συλλέγει  ούτε το  νερό της βροχής.



Αυτή είναι η  νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων ,  οι τράπεζες  να μπορούν να κατέχουν τους  υδροφόρους  ορίζοντες και  τις λίμνες, αλλά οι απλοί άνθρωποι να μην  μπορούν να συλλέγουν το νερό της βροχής ή ακόμη και  το λιωμένο χιόνι στις αυλές τους πίσω από το σπίτι.

Ο Andrew Liveris πρόεδρος της The Dow Chemical Company. είπε οτι το νερό είναι το πετρέλαιο του 21ο αιώνα




Στις ΗΠΑ μόνο, το νερό αποφέρει κέρδη  425 δις $ το χρόνο. Στο ετήσιο συνέδριο με θέμα «Πέντε μεγάλοι κίνδυνοι", η Goldman Sachs, δήλωσε ότι η έλλειψη νερού μπορεί να είναι, για την ανθρωπότητα στον 21ο αιώνα, μια απειλή σοβαρότερη από εκείνη των τροφίμων και της ενέργειας. Το 2012, η Goldman Sachs  αγοράσε την εταιρεία Veolia, η οποία προμηθεύει νερό για 3,5 εκατομμύρια ανθρώπους στη νοτιοανατολική Αγγλία. Το 2003, η Blackstone Group(ΣΗΜ ΑΝΤΙΠΛΗΡ Blackstone Group είναι η ιδία εβραική πολυεθνική που αγοράζει και τα κόκκινα στεγαστικα δάνεια σε όλο τον κόσμο και στην χώρα μας φυσικά) μαζί με την  Apollo Management, σχημάτισαν την πολυεθνική  Ondeo Nalco, έναν κολοσσό στην επεξεργασία του νερού, με 10.000 εργαζόμενους σε 130 χώρες.

Το 2008, η Goldman Sachs επενδύσε, μαζί με άλλες χρηματοικονομικέ πηγες , $ 50 εκατομμύρια στην Κίνα στον τομέα παραγωγής και διανομής εμφιαλωμένου νερού . Δεδομένου ότι η Κίνα  είναι μια χώρα που υποφέρει από  έλλειψη εμφιαλωμένου  νερού .

 Ο μεγαλύτερος  οικονομολόγος της Citigroup, Willem Buiter, δήλωσε το 2011 ότι «Το νερό θα γίνει το πιο σημαντικό περιουσιακό στοιχείο, πολύ πιο σημαντικό απο το  πετρέλαιο, το χαλκός, τους γεωργικούς  πόρους και τα πολύτιμα μέταλλα."




No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails