Wednesday, January 20, 2016

Θύμα του ISIS εξομολογείται: "Το πιο θλιβερό που θυμάμαι είναι ο ανελέητος βιασμός 12χρονης από τζιχαντιστές" !!

Γυναίκες που αιχμαλωτίστηκαν και κατάφεραν να ξεφύγουν ξαναζούν μέσα από τις αναμνήσεις τους τα βασανιστήρια που υπέστησαν από τζιχαντιστές. Ήταν πάνω από 5.000 γυναίκες Yazidi που έζησαν τον εφιάλτη όταν οι μαχητές επιτέθηκαν στην πόλη Sinjar στο βόρειο Ιράκ τον Αύγουστο του 2014.

Ενώ πολλές κρατούνται ακόμα ως σκλάβες του σεξ, μερικές κατάφεραν να ξεφύγουν και αποκαλύπτουν τις τρομακτικές ιστορίες κακοποίησης, βιασμού, δουλείας και βάναυσων βασανιστηρίων τους. Σε ορισμένες περιπτώσεις οι νεαρές γυναίκες επέστρεψαν στα σπίτια τους έχοντας στα σπλάχνα τους τα αγέννητα παιδιά των απαγωγέων τους.
Η φωτογράφος από το Ιράκ Seivan Salim εντόπισε ορισμένες από τις γυναίκες που κατάφεραν να ξεφύγουν και τις παρουσιάζει με λευκό παραδοσιακό λευκό νυφικό Yazidi που συμβολίζει την αγνότητα. Κάθε γυναίκα διηγείται τη δική της ιστορία. Η 18χρονη Amal από το Talqasab, στο Sinjar, αιχμαλωτίστηκε στις 3 Αυγούστου 2014 και κρατήθηκε 11 μήνες.
"Ακούσαμε πυροβολισμούς γύρω στις 3 το πρωί και αμέσως τρέξαμε προς το Mt. Sinjar. Το μεσημέρι μας σταμάτησαν τζιχαντιστές. Είχαμε σχεδόν φτάσει στο βουνό. Ήμασταν σχεδόν ασφαλείς. Μας πήραν όλους. 14 μέλη της οικογένειάς μου. Μας πήγαν στο Sinjar και μετά στο Tal Afar. Οι μαχητές φοβούνταν τους βομβαρδισμούς και έτσι μετακινούμασταν από πόλη σε πόλη γύρω από τη Μοσούλη.
Χώρισαν τις γυναίκες από τους άντρες και με πήγαν με 17 άλλα κορίτσια πίσω στο Tal Afar. Συνέχισαν να μας μετακινούν. Αρχικά στο Zommar για έναν μήνα, μετά στο Kasrolmehrab, όπου μείναμε για 3 μήνες, και τελικά στο Hayolkhazra.
Πήραν μακριά τη μητέρα μου. Μετά από 6 μήνες με μετέφεραν ξανά στο Tal Afar. Το χειρότερο πράγμα που είδα ήταν οι δολοφονίες στο Sinjar. Είδα πολλά πτώματα στον δρόμο. Ήταν απαίσιο. ΤΟ πιο θλιβερό πράγμα που θυμάμαι κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών ήταν ένα μικρό 12χρονο κορίτσι. Τη βίασαν χωρίς έλεος".

Η 18ΧΡΟΝΗ AMAL
Η 18ΧΡΟΝΗ AMAL

- See more at: http://www.pronews.gr/portal/20160119/defencenet/%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B7%CF%83-%CE%B1%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%B1/%CE%B8%CF%8D%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-isis-%CE%B5%CE%BE%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B9%CE%BF-%CE%B8%CE%BB%CE%B9%CE%B2%CE%B5%CF%81%CF%8C-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B8%CF%85%CE%BC%CE%AC%CE%BC%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%BF#sthash.11kCFylT.dpuf

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails