Tuesday, January 12, 2016

ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΒΟΥΛΓΑΡΟΚΤΟΝΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ


Ένας απο τους πιο πετυχημένους βυζαντινούς αυτοκράτορες ήταν ο Ο Βασίλειος Β' (958 - 15 Δεκεμβρίου 1025), ο επονομαζόμενος Βουλγαροκτόνος, ανέλαβε μια χώρα όταν αυτή ουσιαστικά είχε υποστεί ιδιωτικοποίηση απο την ολιγαρχία. Ότι ακριβώς συμβαίνει σήμερα και στην Ελλάδα με τους παμπλουτούς εργολάβους, πολιτικάντηδες που σε συνεργασίας με τους εβραίους τραπεζίτες λυμαίνονται τον τόπο.

Ας δούμε όμως πως ενεργούσε αυτός ο μεγάλος στρατιωτικός και πολιτικός ηγέτης του Βυζαντίου, σε στιγμές που αυτοκρατορία κινδύνευε. Την ώρα μίας πολεμικής εκστρατείας ο μικρασιάτης μεγιστάνας Ευστάθιος Μαλεηνός για να κάνει επίδειξη κάλεσε στο κτήμα του να ξεκουραστεί ολόκληρο το στράτευμα του Βασιλείου καθώς και τον ίδιο, και χώρις δυσκολία συντηρούσε έναν ολόκληρο τεράστιο  στρατό εως ότου ξεκουράστηκαν και ανέκτησαν τις δυνάμεις τους . Ο μεγιστάνας αυτός είχε σοβαρές βλέψεις να επηρεάσει την πορεία του κράτους , ξεκίνησε μια δολοπλοκία και προώθησε ένα ανδρείκελο"καλή ώρα σαν αυτά που κυβερνάνε σήμερα" ως υποψήφιο για ανώτατο αξίωμα .

Ο αυτοκράτορας έδρασε ακαριαία , κατασχέθηκε ολόκληρη η περιουσία του Μαλεήνου και ο ίδιος στάλθηκε σε μία απο τις πιο απόμακρες φυλακές της επικρατείας. Το ερώτημα που γεννάται στις μέρες μας είναι αν αυτοι που διοικούν έχουν τον πατριωτισμό και το σθένος του αυτοκράτορα να πράξουν αντίστοιχα ή ανήκουν στην κατηγορία του ολιγάρχη  Ευστάθιου; Μάλλον το δεύτερο η αριστερή κυβέρνηση παρ όλες τις προεκλογικές εξαγγελίες συντηρεί στην χώρα την διαφθορά.Ξεπουλάει τον εθνικό πλούτο στους συγχρόνους ολιγάρχες Εβραίους τραπεζίτες με στόχο την εξαφάνιση του Έθνους.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails