Wednesday, January 13, 2016

Η σουηδική αστυνομία κατηγορείται για συγκάλυψη εκατοντάδων βιασμών το 2015



www.echedoros-a.gr



Η σουηδική αστυνομία επιβεβαίωσε ότι υπήρξε ένας μεγάλος αριθμός βιασμών κατά  τη διάρκεια του Φεστιβάλ Μουσικής της Στοκχόλμης, το περασμένο καλοκαίρι από μετανάστες, αλλά απέρριψε τους ισχυρισμούς που δημοσιεύθηκαν από το «Associated Press», ότι τους απέκρυψε για να μην δημιουργηθεί αρνητικό κλίμα στην μεταναστευτική κρίση.


Η αστυνομία δεν ανέφερε τα γεγονότα του Αυγούστου, στο Φεστιβάλ της σουηδικής πρωτεύουσας «We are Sthlm»,  καθώς αναφέρθηκαν από την τοπική εφημερίδα «Dagens Nyheter» μόνο μετά από τις εκατοντάδες σεξουαλικές κακοποιήσεις στη Γερμανία.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας στην Στοκχόλμη, Dan Eliasson, επιβεβαίωσε για το "Associated Press"
ότι υπήρξε ένας «μεγάλος αριθμός» βιασμών και πως ένας αριθμός ατόμων κρατούνται.




Αρνήθηκε να παραδεχθεί ότι συγκαλύφθηκε η υπόθεση αλλά τόνισε η αστυνομία αναγκάστηκε να αναφέρει περιστατικά ακόμη και τότε, χωρίς να επεκταθεί στη ‘φύση του εγκλήματος’.

Ο Eliasson δεν επιβεβαίωσε το δημοσίευμα της εφημερίδας «Dagens Nyheter» ότι οι περισσότεροι από τους βιαστές ήταν Αφγανοί, αλλά είπε ότι είναι «νέοι άνδρες που δεν κατάγονται από τη Σουηδία».

Ο πρωθυπουργός της Σουηδίας, Στέφεν Λόβεν, χαρακτήρισε την ενέργεια της αστυνομίας ως «διπλό χτύπημα κατά των γυναικών».
--


No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails