Wednesday, January 27, 2016

Εξευτελισμός: Αμερικανοί στρατιώτες υποχρεώθηκαν να φορέσουν τακούνια σε φεμινιστική εκδήλωση


Temple_ROTC_c0-0-700-408_s561x327
Δόκιμοι των ROTC συμμετέχουν στην εκδήλωση ”Περπατήστε Ένα Μίλι Στα Παπούτσια Της” που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Temple, 1 Απριλίου 2015.
Οι δόκιμοι των Εκπαιδευτικών Σωμάτων Εφέδρων Αξιωματικών (ROTC) διαμαρτύρονται στις πλατφόρμες μηνυμάτων ότι αναγκάστηκαν να περπατήσουν με ψηλά τακούνια τη Δευτέρα για μια εκδήλωση στην πανεπιστημιούπολη της Αριζόνα με στόχο την ευαισθητοποίηση της σεξουαλικής βίας κατά των γυναικών.

Ο στρατός ενθαρρύνθηκε ανοιχτά να συμμετέχει στις εκδηλώσεις του Απριλίου 2014 «Περπατήστε Ένα Μίλι Στα Παπούτσια Της” (Walk A Mile in Her Shoes), αλλά απ’ ότι φαίνεται οι υποψήφιοι του ROTC βρέθηκαν αντιμέτωποι με μια εθελοντική εκδήλωση που έγινε υποχρεωτική.
“Η συμμετοχή είναι υποχρεωτική και αν το χάσουμε παίρνουμε αρνητική παροχή συμβουλών και ένα «δεν υποστηρίζει το τάγμα» ώστε να πάρουμε τον κλάδο που θέλουμε. Γι ‘αυτό, μόλις ξόδεψα 16 δολάρια για ένα ζευγάρι ψηλά τακούνια που πρέπει να βάψω κόκκινα αργότερα, μόνο για να τα πετάξω στα σκουπίδια αφού περίπου 300 από εμάς φέρουν σε δύσκολη θέση τον στρατό των ΗΠΑ αύριο”, ένας ανώνυμος δόκιμος έγραψε στα social media, ανέφερε το IJReview τη Δευτέρα.
Σε ένα thread του Στρατού σχετικά με το θέμα – με τιτλο “Οκ, ποιός έβαλε τους δόκιμους να το ανεχθούν αυτό;” – ένας χρήστης ανέφερε ότι οι ισχυρισμοί ήταν βάσιμοι και πρόσθεσε: «Εγώ απλά δεν καταλαβαίνω γιατί ο [Στρατηγός] Combs φλερτάρει με την πολιτική αντιπαράθεση μ’ αυτό τον τρόπο. Δεν είναι ο στρατός που υποτίθεται ότι πρέπει να αποφεύγει ιδιότυπα πολιτικά κινήματα και θρησκευτικά θέματα (;)”.
Ένας άλλος χρήστης επεσήμανε στο Imgr ότι αφού όλοι έπρεπε να είναι εκεί, οι δόκιμοι θα μπορούσαν να εμφανιστούν με κατάλληλη πολιτική περιβολή.
Ο στρατός δεν έχει προσπαθήσει να κρυφτεί από την εκδήλωση. Προώθησε παρόμοια γεγονότα το 2014 στην ιστοσελίδα του, λέγοντας «το Walk A Mile in Her Shoes είναι ανοικτό σε όλους. Προσπαθούμε να έχουμε τη μέγιστη συμμετοχή, και ακόμα κι αν δεν μπορούν να είναι εκεί, τους ενθαρρύνουμε να κάνουν τουλάχιστον μια δωρεά”.
Σημείωση: Απ’ ότι φαίνεται ο Στρατός σήμερα, τουλάχιστον στις ΗΠΑ, δεν έχει Τιμή, αλλά μόνο τιμή ($). Οι άνθρωποι στο σημερινό νέο καθεστώς θα πουλήσουν οτιδήποτε προκειμένου να κρατήσουν τη θέση τους και την δουλειά τους. Ακόμη και την ίδια τους την αξιοπρέπεια. Δεν τίθεται όμως πλέον και καμία αμφιβολία ότι οι κυβερνητικά χρηματοδοτούμενες φεμινιστικές οργανώσεις ανά τον κόσμο, όχι μόνο δεν ”αγωνίζονται” για δικαιώματα γυναικών, αλλά αντιθέτως επιτίθενται βάναυσα στο ανδρικό φύλο.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails