Wednesday, January 6, 2016

Εκατοντάδες διαδήλωσαν για τη βία των μεταναστών μετά τις σεξουαλικές επιθέσεις στην Κολωνία


568c7625c46188030f8b45aa
Οι διαδηλωτές κρατούσαν ψηλά μια ταμπέλα που έγραφε “Οπλίστε την Κολωνία”, καθώς μέχρι και 500 άτομα διαδήλωσαν ενάντια στις επιθέσεις από τα μέλη της κοινότητας των μεταναστών κατά τη διάρκεια της Πρωτοχρονιάς της πόλης, και στην αποτυχία των αρχών να σταματήσουν τις δεκάδες των σεξουαλικών επιθέσεων που έλαβαν χώρα.

Οργανωμένοι μέσω των κοινωνικών δικτύων, εκατοντάδες άνδρες και γυναίκες διαδήλωσαν για τα αφόρητα επίπεδα κατάχρησης που είδαν γυναίκες στα χέρια ορισμένων αρσενικών προσφύγων στο κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Κολωνίας την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.
Picture 1
Μέχρι στιγμής 90 γυναίκες αναφέρουν ότι δέχτηκαν σεξουαλική κακοποίηση, απειλήθηκαν και τις λήστεψαν έξω από τον καθεδρικό ναό της Κολωνίας άνδρες ”Αραβικής ή ΒόρειοΑφρικανικής” προέλευσης, ανακοίνωσε η αστυνομία την Τρίτη.
Εκείνοι που συγκεντρώθηκαν στη σκηνή των εγκλημάτων χτύπησαν την πολιτική ανοικτών θυρών της κυβέρνησης για τους πρόσφυγες, που ψηφίστηκε από τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, τον Σεπτέμβριο. Οι γυναίκες κρατούσαν πινακίδες που έγραφαν, “Κυρία Μέρκελ – Πού είσαι;” και «Ευχαριστώ [την Δήμαρχο της Κολωνίας] κα Reker. Οπλίστε την Κολωνία.”
Picture 2
Απευθυνόμενοι σε πλήθος ακτιβιστών πολιτών, μικρόφωνα άλλαξαν σειρά αυξάνοντας τις ανησυχίες τους για το κοινό, προτρέποντας τις αρχές να υπερασπιστούν την θηλυκή ακεραιότητα. Ξανά και ξανά το ερώτημα τέθηκε για το τι η επιβολή του νόμου είχε κάνει εκείνη τη νύχτα για να επιτρέψει τέτοιες επιθέσεις μεγάλης κλίμακας να συμβούν.
Η μαζική επίθεση στις γυναίκες σημειώθηκε καθώς γιορτές ήταν σε πλήρη εξέλιξη, με το θόρυβο γλεντζέδων προφανώς να αποσπούν την προσοχή πολλών κατά τη διάρκεια των επεισοδίων. Έως 1.000 άνδρες θα μπορούσαν να είναι ύποπτοι σε αυτό οι αρχές που ονόμασαν «έγκλημα μιας εντελώς νέας διάστασης.»
Για να καταστείλουν την διαταραχή της Πρωτοχρονιάς στην πόλη, οι αρχές ανέπτυξαν τελικά περισσότερα από 200 στελέχη, με τη συμμετοχή 143 τοπικών αστυνομικών εκτός από τους ομοσπονδιακούς 70 αξιωματικούς. Μέχρι στιγμής λιγότερες από μια δωδεκάδα συλλήψεις έχουν γίνει .
Η διαδήλωση της Τρίτης για την προστασία των δικαιωμάτων των γυναικών ήρθε αφού η Δήμαρχος Henriette Reker είχε συνάντηση κρίσης με τον Αρχηγό της Αστυνομίας, Wolfgang Albers, και επικεφαλής της ομοσπονδιακής αστυνομίας, WolfgangWurm, όπου προέτρεψε τις γυναίκες να υιοθετήσουν έναν “κώδικα δεοντολογίας”.
“Είναι σημαντικό να αποφευχθούν τέτοιου είδους περιστατικά από το να μη συμβούν ποτέ ξανά”, είπε η Reker σύμφωνα με το RP Online.
Ο κώδικας περιλαμβάνει συμβουλές για να διατηρηθεί μια απόσταση από αγνώστους, για να μην περπατούν μόνες τη νύχτα, να είναι μαζί με μια ομάδα φίλων, να ζητούν από τους παρευρισκομένους για βοήθεια και να ενημερώνουν τις αρχές για μια επίθεση.
Picture 4
Η Reker κάλεσε επίσης για μια ”καλύτερη εξήγηση” της αποδεκτής συμπεριφοράς σε δημόσιες συγκεντρώσεις στην κοινότητα των μεταναστών της πόλης, καθώς η ίδια υποσχέθηκε να εντείνει τα μέτρα ασφαλείας εν όψει του Καρναβαλιού της Κολωνίας τον επόμενο μήνα.
«Πρέπει να αποφεύγεται η σύγχυση σχετικά με το τι συνιστά ευτυχισμένη συμπεριφορά και τι είναι εντελώς ξεχωριστό από την ανοιχτή συμπεριφορά, ιδιαίτερα στη σεξουαλική συμπεριφορά», είπε, υποσχόμενη να ενισχύσει την ασφάλεια σε μαζικές εκδηλώσεις.
Η δήμαρχος κάλεσε επίσης για νέους κανονισμούς που απαιτούν οι διοργανωτές της εκδήλωσης για να τοποθετηθεί προσωρινή βιντεοεπιτήρηση σε δημόσιες συγκεντρώσεις.
Η δήμαρχος αποκάλυψε επίσης ότι το ίδιο είδος του χάους Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία έχει συμβεί αλλού στη Γερμανία.
”Έχουμε ακούσει μέχρι τώρα ότι [οι επιθέσεις] έχουν εμφανιστεί και σε άλλες πόλεις. Αυτό βέβαια δεν είναι παρήγορο για μας.”
Εκτός από τις επιθέσεις της Κολωνίας επιθέσεις από μετανάστες στις γυναίκες φέρεται να έχουν αναφερθεί στο Αμβούργο. Τουλάχιστον δέκα περιπτώσεις έχουν αναφερθεί κατά τη διάρκεια της νύχτας της Πρωτοχρονιάς στην περιοχή St. Pauli. Σύμφωνα με την αστυνομία της πόλης, τα θύματα είχαν προσεγγιστεί από πολλούς άνδρες “Νότιας ή Αραβικής εμφάνισης” στη Beatles Platz και στο Grosse Freiheit, που παρενόχλησαν σεξουαλικά γυναίκες ηλικίας 18-24.
Επιθέσεις κατά γυναικών έχουν επίσης πραγματοποιηθεί στη Στουτγκάρδη, όπου δύο 18χρονες γυναίκες φέρεται να είχαν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση και ληστεία από μια ομάδα πάνω από μια ντουζίνα αντρών την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.
Πηγή:

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails