Thursday, January 7, 2016

Ο Μεγάλος Μουφτής της Σαουδικής Αραβίας αποκάλεσε την ISIS ”μέρος του Ισραηλινού στρατού”


Saudi's Grand Mufti Sheikh Abdul Aziz al-Sheikh (C) leads prayer at the funeral on February 6, 2008, in Riyadh, of Saudi security attache to Chad Abdulrahman al-Zahrani's wife and daughter, who were killed during a rebel assault in the capital Ndjamena. Saudi Arabia closed its embassy in Ndjamena and evacuated its staff following the killings which occured when apparently a stray bomb hit the ambassador's residence on February 2. AFP PHOTO / HASSAN AMMAR (Photo credit should read HASSAN AMMAR/AFP/Getty Images)
Ο ανώτερος κληρικός πλέον στη Σαουδική Αραβία ζήτησε μεγαλύτερη Ισλαμική συνεργασία για την καταπολέμηση του Ισλαμικού κράτους, ενώ, επίσης χαρακτήρισε την ISIS ένα “μέρος του Ισραηλινού στρατού.”

Η αποκαλυπτική συνέντευξη την προηγούμενη εβδομάδα με τον Μεγάλο Μουφτή της Σαουδικής Αραβίας Sheikh Abdulaziz Al Sheikh παρέχει σημαντικές γνώσεις σχετικά με την εγκαθίδρυση του Βαχαμπισμού, η οποία αποτελεί τον πυρήνα συνεργασίας του Οίκου των Σαούντ.
Ο Μουφτής εξήρε τη δημιουργία μιας Ισλαμικής στρατιωτικής συμμαχίας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, υποσχόμενος ότι η Συμμαχία θα νικήσει το Ισλαμικό κράτος, το οποίο ονόμασε ένα αιρετικό και μη-Ισλαμικό κίνημα. Η νέα συμμαχία είναι το πνευματικό τέκνο του Αναπληρωτή Διαδόχου και του υπουργού Άμυνας Πρίγκηπα Muhammed bin Salman, τον αγαπημένο γιο του βασιλιά.
Ο 72χρονος κληρικός ρωτήθηκε για τα σχόλια από τον Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι, τον αυτοαποκαλούμενο χαλίφη του Ισλαμικού Κράτους, ότι η νέα συμμαχία δεν είναι σοβαρή, διότι δεν ”δολοφονεί Εβραίους και δεν απελευθερώνει την Παλαιστίνη”. Ο Αλ Μπαγκντάντι ονόμασε την νέα συμμαχία υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας ένα πιόνι των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ, με την υπόσχεση ότι οι ”δεξαμενές των μουτζαχεντίν κινούνται πιο κοντά στο Ισραήλ μέρα με τη μέρα.”
Ο Al Sheikh απέρριψε την απειλή του Αλ Μπαγκντάντι στο Ισραήλ, αποκαλώντας την ”απλά ένα ψέμα”. Πρόσθεσε: “Στην πραγματικότητα η Daesh [ένας άλλος όρος για το Ισλαμικό Κράτος] αποτελεί μέρος των Ισραηλινών στρατιωτών”.
Πηγή:offtherecord

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails