Wednesday, January 27, 2016

ΤΟ ΒΑΘΥ ΠΑΣΟΚ ΞΑΝΑΚΤΥΠΑ...Γιώργος Λιάνης: Δεν μπορώ να ζω με 1.500 με τη ζωή που κάνω!

Την δήλωση αυτή έκανε ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Λιάνης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο MEGA και προβλήθηκε το πρωί της Τρίτης.
Είναι προφανές ότι ο κ Λιάνης είχε καλομάθει. Μήπως όμως έχει και σύνταξη ως Δημοσιογράφος ; Αλλά και δεύτερη σύνταξη να μην έχει μήπως αναρωτήθηκε τους συνταξιούχους του ΟΓΑ που παίρνουν 310 ευρώ, τα δύο εκατομμύρια ανέργων κι όσους εργάζονται για ψίχουλα; Αυτοί δεν έχουν καλομάθει προφανώς ή εάν είχαν καλομάθει ξέμαθαν. Μήπως έχετε αναλογιστεί ότι στη σημερινή τραγική κατάσταση μας έφτασαν οι πολιτικές των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων στις οποίες θητεύσατε ως υπουργός;

Τα 1.500 ευρώ είναι το καθαρό ποσό που θα λαμβάνουν οι συνταξιούχοι βουλευτές σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε πρόσφατα στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, ενώ η μεικτή αμοιβή τους ανέρχεται στα 2.100 ευρώ.
Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι οι δικαιούχοι της βουλευτικής σύνταξης (βουλευτές και επιζήσαντα μέλη οικογενειών αυτών) είναι συνολικά 753, η δε μείωση που έχουν υποστεί αγγίζει το 60%, μετά και την εφαρμογή από 1/1/2013 των διατάξεων του νόμο 4093/2012, ο οποίος προβλέπει περικοπές κατά 20% εφόσον ο συνταξιούχος λαμβάνει και δεύτερη σύνταξη από οποιοδήποτε φορέα ή κατά 30% εφόσον λαμβάνει και τρίτη σύνταξη.

Σύμφωνα, πάντως, με την απάντηση Χουλιαράκη όσοι αποκτούν την ιδιότητα του βουλευτή από τις 12/11/2012 και μετά δεν έχουν δικαίωμα σύνταξης.

1 comment:

Anonymous said...

Ψοφα στη πρωτη γωνία που θα βρεις άδεια ρε μουνοπανε, να χορτάσει τη πείνα του και κανα αδέσποτο ρε κλεφτοπαστοκε μονο αυτο αξίζει το άθλιο σαρκιο σου που κουβαλά την πρασινοψυχη σου..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails